Köpråd: GPS

Hej. Till att börja med så vill jag bara ursäkta ifall jag har placerat tråden fel. Jag är intresserad av en GPS mellan 1000 - 2000kr som är löstagbar och sitter på instr. brädan eller på rutan ovanför. Jag har kollat in "Garmin Nuvi 2547 LM" http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2031103 Jag ser dock ingenstans att den är portabel och laddas via 12v uttaget.. kan någon hjälpa mig? Jag skulle jättegärna vilja höra era åsikter om den och kanske komma med andra tips! Krav: 1. 1000-2000kr 2. Portabel, laddas med 12v-uttaget 3. Monteringsbar på ruta/instr.bräda. 4. Kartor inom Europa Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: GPS



OT: Pratade med en polare häromdagen att dedikerade GPS enheter måste vara det sista man köper, varför vill du ha en? Du har väl en telefon?


Till att börja med så har jag inte en gratis GPS-uppkoppling på min telefon och jag vill inte lägga mina pengar på det. Jag vill ha en portabel, lös GPS som gör sitt jobb.


Tomtom gps funkar ok och billiga tips åk till Elgiganten eller medimarkt så hjälper dom dig så får du prova dom på plats


Har du tagit en titt på den jag bifogade i trådstarten? Hur verkar den tror du (bara genom utseendet att döma förstås)


Alla har inte en ny telefon, jag tex, kör stenhårt på min Nokia 5310. Haft den över 6 år nu. Såg på The gadget show för nån vecka sen om Gps:er, det var nån från google, eller använde google maps för att hitta fram. Alltid "fräscha" kartor då.


Det är nog en fullt normal GPS-mottagare som tar dig dit du vill. /Benny


Kör hårt med den! Bara man kan prata i telfonen så är det inga problem! Inte behöver man någon ny Samsung Galaxy Note III osv! Brist på intresse!


Då kanske jag kör på den! Jag har dock kollat runt lite om den men jag har dessvärre inte hittat någon information om att den laddas via 12v-uttaget eller om den är portabel, kan du kanske ta en titt? Tack!


Haha!! Jag har en Ericson 800-nånting som är ung. lika gammal, kanske äldre och dom funkar alldeles utmärkt att ringa med. Alla dess s.k. smarta telefoner är ingen telefon utan en liten dator som man har möjlighet att ringa med. Fick en Samsung S3 på jobbet. Skittelefoner säger jag bara, dålig mottagning. Hade innan en Ericson JXXX-nånting. Skitbra telefon, klockren mottagning. Näe, det dröjer innan jag köper en s.k. smart telefon som egentligen är en dator. /Benny






Jag tror absolut att den laddas via 12v-uttaget. Har en Garmin som är över 6 år och den funkar klockrent. Nu finns inte de allra senaste vägarna men det funkar ändå. /Benny


Jag tänkte köpa den i butik och inte på internet så jag får möjlighet att granska den väl innan så att det är i och för sig inga problem på den fronten! Visst är Garmin ledare i GPS-branschen va?


Om inte annat så tror jag dom ligger väldigt långt framme med sina produkter. /Benny


Okej. Som jag har uppfattat det av recensioner m.m. så verkar det ju så. Du, tack Benny för hjälpen! Ha en trevlig helg. Mvh


Desamma och lycka till med GPS:en nu!! /Benny


Det är skitskönt att sitta bland andra med sina splitternya "handdatorer" med min nokia, för när det gått en vecka, då har deras ofta åkt i golvet och är på lagning för skärmen är det bara splitter av . Nokian klarar sånt. Drop Iphone on the floor - Iphone breaks Drop Nokia on the floor - Floor breaks


Haha!!! Det ligger lite sanning i detta. /Benny


Garmin alla dar i veckan! Väldigt enkla och snabba! Personligen föredrar jag dom billigare, runt tusenlappen, mot dom dyrare. Dom dyrare är det bara mer onödiga funktioner i. Och den som säger att en gps i telefonen e lika bra vet inte vad han talar om, allafall itne när det gäller iphone.


själv kör jag med navigon.. visar riktigt bra.. körde innan med garmin.. kör mycket genom europa.. då vill man ej samla på sig en fet räkning på mobilen


Nja, det är knappast gratis!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka