Köpråd: Volvo v70 diesel med automatlåda

Tjena. Jag och frugan går och väntar tillökning till familjen i början av sommaren. Det för med sig att vi tänker köpa en ny bil då vår nuvarande känns aningen för liten. Jag har kollat in en Volvo v70 med automatlåda och diesel som drivmedel. Bilen är från -11 och gått ca 10 000 mil. Undrar om det är något särskilt jag ska tänka på när jag kollar på bilen? Jag har fått uppfattningen om att det är ganska svårt att få tag på v70 med just automatlåda och diesel, hur kommer det sig? Är det mycket fel på bilarna som har det? Känns som om antingen är det automatlåda och bensin eller så är det diesel och manuell låda som är huvudregeln. Ta chansen och utbilda mig då jag kan skrämmande lite om bilar;) Ha det gutt!



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo v70 diesel med automatlåda



När det gäller automatlåda rent generellt så är det väl den svenska negativiteten som lyser igenom. "Man kan inte bogsera igång den!" Hur ofta behöver man det egentligen? För mig har det hänt kanske 2 gånger de senaste 30 åren att jag behövt bogserhjälp p.g.a. startmotorpaj. O.B.S. att jag bara haft automatlådebilar under den tiden. Hur det är i dit fall med V70, automat, bensin, diesel, manuell i olika kombinationer vet jag inget om. /Benny


Så, om jag tolkar dig rätt är det inga problem med en dieselautomat rent mekaniskt. Utan att det bara är som du kallar den; "den svenska negativiteten" gentemot automatbilar i stort för att man inte kan bogsera igång dem? Jag har inte ägt någon automatlåda innan, ingen Volvo heller för den delen. Inte ens en dieselbil. Dock har jag kört en del Volvo med diesel och automatlådor som jag tycket är riktigt fina att köra. Svärfar och svärmor har en xc70 med diesel och automat och dem har inga problem med sin bil.


Senast redigerat av Vettemannen (2014-02-22 09:32)


Ja. Det är det. Gissa varför? De som har denna kombo säljer inte. Och de som säljer får sålt den snabbt. En mycket populär modell. Rekommenderas starkt. Kolla skatten bara.


Låter som om jag inte behöver oroa mig för att köpa bilen jag har kollat på. Ska bara hålla tummarna för att den inte blir såld innan jag hinner lägga vantarna på den. När jag var på bilaffären i torsdags visste dom inte riktigt var den var. "Den kanske är ute och provkörs, eller så är den i någon av våra andra butiker. Nycklarna hänger i varje fall inte i skåpet." Spännande! Tack ska ni ha för hjälpen.


Nu har firman hittat bilen och den ska provköras imorgon fm. Det ser jag fram emot!


Om bilen är kall när du provkör kan det kännas som om lådan slirar. Detta är medvetet och min bil uppträder så med, för att få upp tempen på motor och låda. Om du kör på landsväg eller motorväg så se efter så att lock-upen går i. Kan kännas lite som om den går upp en "extra växel". Stark diesel och automat är en väldigt trevlig kombination. V70-modellen är relativt lättskruvad och lätt att få fatt i delar till. Nyaste versionen vet jag dock inte.


Den kändes riktigt skön att köra och det var inga fel på bilen som vi kunde märka av eller luska reda på så vi slog till, segt at vänta till vi kan hämta den dock=) Bad firman sätta på toning på rutorna baktill också. Tack ska ni ha för hjälpen.


Grattis till ett trevligt bilköp. Lycka till med tillskottet också!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka