Köpråd driftsäker vridstark motor till Volvo Amazon

Söker köpråd till en motor till en Volvo Amazon som är driftsäker vridstark och helst max från 90talet Tack för svar



Svar på inlägget: Köpråd driftsäker vridstark motor till Volvo Amazon



merca diesel?


En 300D skulle inte va fel men skriv gärna mer förslag


En v6a från Ford kanske? 4.0l cologne från en explorer typ? Kanske en 2.9bob 24v från en scorpio cosworth? ^^ En Volvo 5a med förgasare har jag själv vart sugen på att bygga en Amazon med! Nissans motorn dom hade i gamla Patrol Stor diesel rak 6a! Men det fetaste vore nog 4 litern från Forden! Där har du bra vrid från grunden och 200 något hästar originalt!


En B23?


Nån diesel eller saab 2.3t får du ett jävla vrid på e85/bensin


D42 + Volvo motor, vore fint i mina ögon iallafall om det åtminstonde stod volvo på motorn när den ska i en Amazon + Diesel + 4.2 liters motor + Finns med Turbo + ett jäkla vridmoment ! Har själv en utan turbo och man kan dra iväg med nästan allt på tomgång + Beroende på årsmodell så har v-lådan 10 eller 20 växlar ! Hur många har det ? + Gjordes mellan 1970 och 1982 - Kan vara problematiskt att plats med den i en Amazon - Förmodligen långsammare än en husvagn, tophastighet på 30km/h med original låda. Därimot kan du dra hur många husvagnar som helst. - Bilen kan bli något framtung http://www.konedata.net/Traktorit/Volvo650.htm Näe, slut på det oseriösa. Nåt speciellt märke på motor ? Vill du ha Turbo ? Bränsle ? Du har ganska fria händer med amazon, med tanke på lag och avgaskrav. Som Mack säger, B23 kanske. En B23E eller B23ET Kanske skulle vara nåt ?


Hade nog satsat på en saab motor! Pålitlig, driftsäker och har ett riktigt bra vrid. Den du ska ha gjordes mellan 94-98


Kan detta vara nått? http://www.bildelsbasen.se/?link=item&a . d=26410315


Eller en 940 motor?? http://www.bildelsbasen.se/?link=item&a . d=27027542






Plus att med saabmotorn så kan du köra med trionic sprut samt nån fin låda som håller


Volvo d24 som satt i 2,7,940 .den har mycke vrid , finns med och utan turbo . Men finns lite trim till dess motorer


Njaaaa d24 har då fan inte speciellt mycket vrid :p trötta är dom med... Fast ett gött ljud


En Amazonkaross är inte godkänd för mer än 196 Nm, så det är knappt att det går att regga med en sur B23-sugis...


Då lär man alltså regga som ombyggt eller amatör byggt fordon ^^


Enligt mig är d24 ett överskattat bojsänke. Men det behöver vi inte orda om mer. Däremot har inte d24 mer vridmoment än en b230FT. Så något vidare vrid är ju inte att tala om. Törstig och trött är däremot sant


En B23ET har för lite krut på bakdäcken för en bensinmotor. Turbo är ju inte fel men då skare va en Turbo Diesel . Annars har man ju tänkt på något som en Cheva 350-V8 LS1-V8 eller LS7-V8. Vad behöver man göra för att regga en Amazon med 500+ hästar och 600+NM?


Det går inte.


Ok


Om du bygger en ram som klarar vridet och ser till att tjänstevikten ligger över 2.500 kg så bör det gå att regga som amatörbyggt fordon.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka