Köpråd: Peugeot 206 eller VW Polo som första bil?

Tja! Har fått beslutsångest gällande mitt första bilköp. Valet står mellan Peugeot 206 1.6L 108hk (runt 00-03) och VW Polo 1.6L 75hk (runt 96-00.) Vad som lockar mig gällande Peugeot är att man får mer motor och en lite modernare bil för priset. Det som gör mig orolig är att Peugeot verkar vara opålitliga och verkar krångla för många. Sen om interiören är plastig eller inte skiter jag rent utsagt i eftersom det är min första bil. Polo verkar vara pålitliga grejer men lite tråkiga och klenare i jämförelse. Försäkring, skatt och driftkostnad skiljer sig knappt mellan bilarna så det verkar inte spela någon större roll. Jag prioriterar köregenskaper men vill ha en billig och pålitlig bil som man inte behöver byta allt för mycket på (bortsett från normala slitage-delar.) Blir lite sugen på Peugeot GTI men tror det blir för dyrt i längden. Kanske någon som har invändningar kring motorval? Min budget ligger omkring 15 000. Tacksam för hjälp! Egna erfarenheter uppskattas



Svar på inlägget: Köpråd: Peugeot 206 eller VW Polo som första bil?



Jag har haft 2 olika volvo, för de är pålitliga bilar och finns massvis med reservdelar. Men har nu gått över till peugeot 206 RC (180 hk) för ett halvår sedan, inte haft några som helst problem, sjukt nöjd med den överlag. Inredningen känns inte alls plastig eller något sådant som många säger. Så väldigt mycket bil för pengarna. Kan verkligen rekomendera Peugeot 206! Riktigt snygga är dem också !


Det låter bra! Blir riktigt sugen på GTI-modellen men man måste ju tänka på plånboken.. Sen är ju 100 hästar på en liten 206:a inte så tokigt det heller. 1.6 liters motorn är ju 16v om jag inte minns helt fel så den är iaf lite rappare än om man skaffar 1.4 liter eller en polo.


Precis! jo Gti'n är nog lite roligare ett köra MEN då kostar de ju mer... Men tro inte att peugeot går sönder och behöver repareras massa, båda mina volvos har jag haft mer strul med än min peugeot !


Aldrig kört/ägt en 206, hade dock inga problem med min 306 som jag hade som förstabil. Enda felen var att defrostern lade av samt att stolvärmen brann upp. Har kört en hel del Polo 1.6 och upplever den som en förhållandevis komfortabel, driftsäker och stabil småbil, dock tråkigare att köra än 306:an. Se upp för rost bara om du köper Polo, många runt 96-98 rostar rejält i nederkant på dörrar, sparklådor, bakre skärmkanter osv.


Köpa en Pega av den årsmodellen är som att skjuta sig i foten och tro att det inte gör ont. Har jobbat som bilhandlare. Titta du på Polo. Själv hade jag köpt en Toyota eller Nissan för de pengarna. Bättre/snålare.


Är det verkligen så illa? Har du något exempel utefter egna erfarenheter? Jag har i stort sett bestämt mig för att satsa på en Peugeot 206 xsi (1,6 liters med 108 häst.) Känns som om jag kommer ha bra mycket roligare med en sådan jämfört med Polo. Som sagt så spelar det ingen roll för min del om interiören är plastig och ramlar isär. Köregenskaper kommer först eftersom båda bilarna är relativt snåla i drift. Men om ni har tips på saker att se upp för gällande 206:an, speak up! Känner bl.a. till att avgassystemet gärna rostar sönder. Finns ju billigt på biltema dock.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka