Köpråd 740 (tic) -85

Hej! jag funderar på en 740 turbo intercooler (tic) av årsmodell -85. Den har gått ca 12000mil, den ser väldigt fräsch ut och ligger ute för 22.000:- samt att den ska besiktas på fredag det är lite rost men den slutgiltiga frågan är om den är värd att köpa för en ungdom som vill ha en relativt rolig bil som går okej och är bakhjulsdriven samt att den är väldigt hållbar.



Svar på inlägget: Köpråd 740 (tic) -85



Är den verkligen i det skick du beskriver den skulle jag nog vilja se att en samlare får ta hand om den. Skulle hellre rekommendera dig en 940 LTT alt 740 TURBO från 90 och framåt, dessa finns det massvis av, är lättare att felsöka tack vare att de har LH 2.4. Går bra och tål mycket stryk, LTT, kostar som en GL i försäkring och är enkel att skrämma upp, genom att byta till en FTT-wastegate.


Här är den http://www.blocket.se/vasternorrland/Vo . 11&w=3 eller antar att det är den?


Tänk även på att dom kan ha mixtrat med km mätaren tips be o få alla besinning pappren så kan du sj se om det stämmer . Att mixra med km mätaren är vanliga än man tror det var bara ett tips o 22.000:- är alldeles för mkt för än 740 som är så gammal


Kan få en skaplig LTT för runt 11.000-15.000 kr. Är inte hela världen om man skrotar en sån. Bättre att ha nåt lite billigare i början för man kommer garanterat att köra på nått annat än vägbanan. http://www.blocket.se/gavleborg/Volvo_9 . =8&w=3 Tex, är fin tycker jag.


Men det finns ingen fara för att 740 orginal eller 940 ltt eller ftt är väldigt sliten då dom gått 30.000-40.000?


Nädu, dom har allt likadan wastegate.


Jodu dom har olika, FTT har hårdare fjäder för att ge ett laddtryck på 0,6, LTT 0,3bar, vissa FTT är även justerbara. Men visst dom ser likadana ut.


Dom går långt dessa bilar utan att de märks så mycket på dem.


Typ det närmsta man kommer evighetsmaskinef






En f.d. kompis körde drygt 8000 mil på samma olja och sen skar hans 25000-milade 945 LTT, så visst går dom att ha ihjäl. Men man får jobba lite... //Brådhis


Olika tryckklockor har dom ha men inte olika wastegates. Ingen 940 med Mitsubishi aggregat har justerbar arm från tryckklockan.


Okej fel av mig, menade ju självklart tryckklockan som styr wastegaten.


Ja med normalt underhåll går de långt utan problem. Det som dödar dessa bilar är rosten, så det viktigaste när du hittat en är att den är fri rån rost.


Enligt TSS så har den bytt ägare 2013-10-01 men har bara 5 ägare totalt. Säljaren heter "Volvo" vilket får alla mina varningsklockor att ringa... Varför har han inte besiktigat bilen och dessutom begär hutlöst betalt för den? Den har väl 4växlad låda med OD. Hoppas OD fungerar... Har god lust att ringa på den...


Ofta är det bara att byta O-ring i pumpen på OD lådan om den inte vill gå i riktigt eller bara ibland.


Eller kolla upp kablaget till spaken.


Nu ser den ju lite sliten ut, men bilder kan luras! jag tycker 22k är lite om man går på det han skriver "I orginalskick som om den kom ifrån fabriken." Svårt att bedöma, men kan mycket väl vara värd 22 000 Skattefri om ett år, TIC, få mil, välutrustad edit: Plus att den har "dörrstoppare"/ = Har troligtvis ej ägts av ungdom = sannolikheten för buskörning minskar!


Vi ansåg att det inte var värt om det skulle vart fuffens så det blev en volvo 740 gle -88 med lite ytrost så det blir till att laga lite rost


OD lådan funkar också



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka