Köpråd: Rolig bil, gärna billig att äga?

Hej, Är på jakt efter en ny (beg) bil. Tycker det är omöjligt att hitta en bil som möter mina krav: Rolig/snabb 70-110k kr Låg bränsleförbrukning Bra komfort Mindre än 10k mil Om mindre bil helst 4/5 dörrar Har tittat lite på Golf GTI och Volvo C30, men ännu inte provkört något. Någon som kan rekommendera någon? Mvh nejo



Svar på inlägget: Köpråd: Rolig bil, gärna billig att äga?



Civic Type R EP3 01-06. Går att få för bra pris nu för tiden. Miltalen varierar mellan 10k till 20k på ett ungefär. Ligger en 5000 milare för 75k på blocket. Men har nog lite sämre komfort än bilarna du listade, EP3 byggdes inte med komfort som första prio.


Rolig och snål bil brukar vara en svår kombo. C30 platsar absolut inte där då den kommer med ett basic Ford chassi. Bra komfort och robusta chassin men väldigt tråkiga. Menmen, vad kör du mest? Landsväg kan du ju välja en med lite större motor. Tyckte 0.85L/mil var snålt för min 2.5L V6a (motorväg) http://www.blocket.se/helsingborg/Audi_ . 11&w=3 http://www.blocket.se/alvsborg/Honda_Ci . 11&w=3 http://www.blocket.se/uppsala/Ford_Focu . 11&w=3 (ST varianten har en modifierat framvagn jämnt emot vanliga Focusar/C30/V50)


Rätta mig om jag har fel men står inte Audin inför väldigt kostsamma servicekostnader? 10500 mil-service för runt 4k (ganska standard) följt av en 12000 mil-service för runt 10k? Med tanke på att Audi ligger ganska högt i verkstadspriser så blir det ju dessutom rätt svårt att hitta en bil som skötts korrekt.


Civic Type-R är inte så dum. Tycker bara att den utseendemässigt är lite "nördig". Just nu står det mellan; C30 T5 - 2007 - ca 120 000 Golf GTI - 2010 ca 150 000 Civic Type-R - 2008 ca 110 000 Frågan är då vilken bil som är "mest bil för pengarna"? EDIT: Jag kör ca 70% stadskörning och 30% motorväg


Skulle hellre ta en Civic utav dem MEN. V50 T5 har samma framvagn som en vanlig V50 med 1.6 diesel. Focus STn har en modifierad spindel för att minska "torquesteer" samt fabrikssänkt 30mm Att köpa V50n vore som att köpa en basic Volvo fast med större motor.


Menar du C30n?


Woops, menar C30n. *


rolig och billig, då ska du ha en lätt bil. Utav dom som nämnt innan är det enbart civicen som klassar inte, och då knappt. Kolla på den tidigare generationen civic type-r istället - där har du en väldigt rolig bil! Annars så är ford fiesta ett hett kort, eller varför inte en suzuki swift. Renault ska man verkligen inte glömma bort heller! Har många trevliga rs modeller! Vad du dock verkligen kan glömma är allt vad volvo, audi, vw bmw osv, tunga åbäken med höga service kostnader.


C30 T5 har ju inte samma chassi som 1.6:an då dom med är sänkta med sportchassi. Rolig/Snabb och låg förbrukning går ju inte direkt ihop bra. Volvon eller ST:n med T5:an är ju dom har bäst potential och bli snabba. Type R är ju helt klart roligast om du gillar att svänga. Men en C30 med bra sulor och coilovers ligger fan inte dumt på vägen heller.






Fast T5an har fortfarande McPherson framvagn, vilket STn inte har. Edit: STn använder sig utav en "Revo" framvagn.


http://www.blocket.se/stockholm/Renault . 18&w=3 Ful? japp... Gocart-känsla? utan tvekan...


Gör ST:n det med? Trodde bara RS:en hade Revoknuckle framvagn.


Mercedes CLK är ju billiga att äga, härlig komfort. problemfria bilar vad jag vet. ägde en sådan förra året, var mycket nöjd med den.. http://www.blocket.se/vastmanland/Merce . 11&w=3


När jag kollade på Etis:en om en Focus ST från 2007 så hade den Revo framvagnen så antar den kom efter ST170


Körde en St lite för två somrar sen dock övningskörde jag men hade haft ganska många timmar bakom ratten i ung ålder så jag hade lite koll så man vågade känna på bilen! Enligt mig så är det den bil som känts roligast att köra, den känns inte alls understyrd och som en vardagslig bil när man pressar den lite. Snarare överstyrd men med bra kontroll och feedback mängder av grepp! Underbart motorljud och trevlig förar miljö sen e dom otroligt vackra med! ^^ Då Ford Focus ST mkII...


Billig att äga i att de bara går och går, ja. Serivce kan dock ligga ganska högt även utanför de auktoriserade verkstäderna, särskilt när de närmar sig 20k mil då de största servicarna verkar komma med 10k mils mellanrum. Nu är dock kompressormodellen billigare i det avseendet än den underbara V6:an, i gengäld känns den även betydligt slöare att köra imo.


Var och provsatt Type-R, Golf GTI och C30. Dessvärre en besvikelse allihopa. Både Type-R:en och GTI:n hade sportstolar och de var för smala/snäva för mig och C30n kändes lite sådär halvskramlig. Tanken slog mig dock; är det möjligt att böja ut "vingarna" på sportstolarn?


Är du ganska stor då? Type R:en är ju inte direkt trång.


Jag är också manligt byggd Och dessa förbannade "sportstolar" som alla biltillverkar idag producerar är förjävliga, en utav anledningarna till att jag köpte min m3e46 var just för att dess sidostöd i stolarna var ställbara med hjälp av luft. Jag har haft en golf iv med sportstolar i 6 års tid, tog en stund men sen blev "vingarna" på stolen böjda bra efter min kroppsform så nuförtiden sitter jag kalas i förarstolen, dom få gångerna man åker passagerare märks dock skillnaden markant. Tråkiga med detta är ju det att förarstolen blir ju bra mycket mer sliten och kommer därför troligtvis sänka andrahandsvärdet. Kommer ihåg att jag provkörde civic type-r när det kom, körde civic vti på den tiden och drömde om och tänkte slå till på en type-r, men mina tankar på köp dog direkt när jag fick provsitta den trånga stolen. Tycker du ska ta en titt på bmw 1-serie UTAN sportstolar, trevlig liten bil som dessutom har bakhjulsdrift (!). 2 dörrars versionen känns mycket rymligare än 4dörrars eftersom bstolpen hamnar längre bak i 2 dörrars, är man lång och bred och sitter lite längre bak så är det lätt att b-stolpen är lite väl närgången i 4dörrars.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka