Köpråd: Vilken bil ska jag välja?

Hej Jag tänkte att någon kanske kunde hjälpa mig att välja "rätt" bil. Ska köpa ny bil och som ni vet finns det mängder med bilar. Här är dem som jag försöker välja mellan, kom gärna med råd och tips. Skoda Octavia II RS 2.0 TSI 200HK DSG 2010 10 800 mil Volvo V60 T3 S/S Momentum Limited Edition 2011 14 967 mil Audi A6 2,8 AVANT AUT S-LINE 2008 11 800 mil Mazda CX-7 2,3 T Disi 4WD Premium 2008 8900 mil Vilken ska jag välja och vad bör jag tänka på, samt titta på när jag provkör bilarna? Har någon av dem "mer fel" än dem andra? Hoppas på att någon vill hjälpa mig /Mackenzie



Svar på inlägget: Köpråd: Vilken bil ska jag välja?



Ta Audin för att den är av bäst kvalitet och man åker jävligt bra i Tyskar


Vad är det du vill ha ut av bilen? Hur mkt kan du betala? Välj bort Volvo - -tråkigare bil har jag fan inte kört, o då har jag kört MÅNGA bilar av olika märken och motorer. Förstår mig inte på folk som köper dessa som nya!! Skodan är ju en sk "budgetAudi". Har faktiskt hört mkt gott om dom nya SKoda bilarna, kvalité oså har dom skärpt sig vad gäller rosten! Men akta dig för DSG lådan, vet att VW haft problem med dom, sen när dom uppdaterades osv har jag ingen vidare koll på! Mazdan kan jag tyvärr inte uttala mig om! Vet ingenting!


Hade tänkt mig mellan 80-140K Har tittat mkt på Audi A6 2,0 / 2,8 / 3,2 Vilken är bäst? Vad jag ska ha den till? Köra såklart nej men jag behöver en ny bil då förra bilen blev krockad av en lastbil som hade "bråttom" Så Volvon & Skodan går bort, och Mazdan också, med andra ord återstår bara ett märke. Vill helst ha en automat, med dragkrok eller rekommenderar ni en manuell?


rekommenderar manuellt och ta motorn som passar din ekonomi bäst eller den som är mest pålitlig av motorerna


Självfallet rekommenderas bara Audin på grund av att den är Tysk, och alltid är bäst på allt. Suck.


Skodan fast med manuell låda, har både kört och åkt i en sådan.. Sköna att både köra och åka i, samt att det går att åka snålt i en sådan med..


Mack: "Audin pga den är tysk o alltid bäst på allt", du hade nog lika gärna kunnat låta bli o skriva! Audi är förvisso bra bilar, men den kommer inte i närheten av BMW och Mercedes! HÅller med Tiger1978: Välj då istället Skodan! Har som sagt hört en del gott om den. Välj dock bort DSG-lådan, för säkerhetsskull. DSG är ännu törstigare oxå, om du vill åt lite snålare bil!


Okej men nu undrar jag är DSG eller automat så mycket törstigare än en manuell? Skodan drar ju "bara" 4,6L/100 km jämfört med Audi som drar 6,5-8,5L/100km Hörde av nån mekaniker att dagens automatiska inte alls drar lika mycket som dem gjorde för några år sen, stämmer det eller är det bara skitsnack? Blev lite kluven nu, BMW och Mercedes är betydligt dyrare än vad jag hade tänkt mig, dessutom hittar jag ingen som jag vill ha, finns det något tips så tar jag gärna emot det. Kraven är att dem ska vara kombi med drag, gärna automat, inte äldre än 2007


välj bort Mazda... samt Audi 3.2 (dom med kamkedja) problembilar välj bort Audi allmänt.. dyr försäkring skatt och i service (FY vad jag ångrar mitt köp...) rostar gör dom gott ochså.. haft min på rost-garantin och lagat... Volvon? Trång bil. men bättre rykte i sig. provkört någon av dom än? Skoda samma där.. rost speciellt bakskärmar men billigare än Audi i försäkring samt service så..






Provkört både V60 och Audi 2,0 & 2,8 Riktigt trevliga bilar Skodan har jag bara hört goda vitsord om men inte provkört ännu


Tycker du om Volvon? Ta den! Billigare på alla sätt! Inte försäkring! Att automatlådor inte dricker mkt idag jämfört med förut, stämmer bra! Jag har en 3L dubbelturbo diesel, automat. Pendlar med den och den dricker strax under 0.7L / mil Och då har vägarna en tendens och sakna hastighetsskyltar på väg hem!


Provkör skodan. Vad är du ute efter? Mycket kraft? snabb? finns en drös med bättre bilar i den prisklassen. Jag skulle även slå ett slag för Opel, OPC modellerna på 240hk i lilla Astra samt 280hk i större Vectra går 0-100 under 6 sekunder.. Finns även med 175hk och 200hk billig i inköp samt så funkar dom faktiskt bra! Min gamla Vectra (Den blå) går tystare än min Audi... sen att försäkringen kostar 148kr/månad gör de inte sämre. Men om du nu vill bara ha dessa märken du radat upp så provkör skodan först! gärna utan DSG-lådan..


Har själv en Golf med DSG lådan, är inte mycket törstigare än en manuell. Se till att ta den 6växlade lådan då det är den 7 växlade som är den struliga.


Jag hade kunnat tänka mig en Opel OPC om det inte hade varit för att inredningen inklusive stolar ser ut som något en 14-åring har ritat under en ruska tupp-session till Fast and Furious. Skulle ju fan skämmas att skjutsa folk i ett sådant spektakel...


Håller med Andromeda! Påminner mkt om Kia.. *ryser* Annars hade jag också kunnat tänka mig en Astra OPC


Välj bort Audi. Dyra i inköp, dyra i drift och medelmåttig kvalité. Skoda levererar mer bil i förhållande till kostnaderna.


Vadå? Som en del skriver om Audi - och Tyska bilar över huvudtaget - så är ju dom ûberbra och i en helt egen klass när det kommer till pålitlighet, bränslesnålhet och så vidare. Som en del skriver så finns det ju inget annat än Tyskt. Därav min suck. Personligen hade jag faktiskt rekommenderat Skodan, av den enkla anledningen att jag har kört Skoda av olika nyare modeller - och plågat dom på olika sätt tack vare jobbet - men inte kört en Volvo V60 och därför inte har en uppfattning om dessa.


Mack: Du har uppenbarligen inte koll på vad du säger, utan går bara på vad du hört! Audi har tyvärr blivit hårt kritiserade på senaste tiden just för att deras automatlådor inte håller måttet! Deras 2.0TDI blev ju återkallad till en början (minns ej exakt vad felet var..). Pålitlighet? Fråga dom som kör taxi om vad dom tycker om Audi Enda anledningen till att Audi överlever idag är att skiten ingår i världens största bilkoncern, och nu ska dom köpa världsledande lastbilstillverkaren Scania. Eller dom har lagt bud iaf.. Merca och BMW har väldigt länge varit världsledande på deras dieslar och nu på sistone, deras automatlådor. Jag kör själv bmwdieselautomat av årsm 2010 och är så fruktansvärd nöjd med den!! Tycker du ska ha mer kött på bena innan du ger dig ut i smeten! Du får tycka o tänka bäst du vill, men ifrågasätt inte fakta!


Jag var ironisk, därav mina suckar.. Råkar dock ha slutat använda smilegubbar så det är lätt att missförstå mig.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka