KÖPRÅD Däck bmw e90..HJÄLP!!

Hallå allihopa!! Sitter här och planerar att köpa in nya däck då mina nuvarande är mer eller mindre slutkörda. Bilen det avser är en Bmw 320d e90 (facelift). Tidigare ägaren hade lite annorlunda mått och storlek på dessa däck men precis vilken dimension det var minns jag inte,235,45 17 kanske? Minns inte riktigt men vet åtminstone att däcken baktill var bredare än de som sitter där framme. Undrar vad ni har för tips nu för bästa körupplevelse,kör rätt vanligt i hastigheter 50-150 km/h mer eller mindre men söker då bästa komfortupplevelse,ni vet den här robusta känslan. Det avser ett par 17 tum M-fälgar,RFT behöver det inte vara. Hoppas ni kan komma med bra tips här hade uppskattats enormt! Med vänlig hälsning!!



Svar på inlägget: KÖPRÅD Däck bmw e90..HJÄLP!!



Ingen som har något? Kom igen nu gubbar


Rft gör du nog bäst i att hoppa då de är onödigt dyra o brukar ge sämre vägegenskaper på grund av dess hårda stomme. Tips annars ja du köp ett lite mer välkänt märke dimension vet ja inte dock bredare bak brukar man dock ha


Kolla upp din bil med hjälp av reg.nr. på transportstyrlsen så står rätt mått för däcken där RFT ska du helt klart skippa. Sen köper du en biltidning som gör däcktester och köper det du tycker verkar mest prisvärt beroende på hur du kör. Automotorsport hade årets första sommardäcktest i nr som är ute nu.


Tack för svaren! Jag kan säga att jag endast kör till och från arbete samt annat vardagligt körande,gymet,stan osv osv. Kan komma upp i hastigheter som max på 150-170 km/h när man åker på E4:an men annars är det standard 50-90 km/h körande liksom. Bredare baktill är och föredra har jag förstått för en mer behaglig upplevelse? Jag har suttit som en tok och läst och undrat men det är många på firmorna som rekommenderar samma mått på alla 4. Vad tycker ni ska man köra bredare baktill eller ej? Bilen är bakhjulsdriven.


JAG hade kört på dom bredderna bmw säger att man ska köra på.


225/45r17 fram 245/40R17 bak


http://www.automotorsport.se/media/bilt . 140701.pdf Nyaste däcktestet i auto motorsport


Det finns många bra däck för ditt behov. Välj något av premiummärkena så kommer du bli nöjd. Jag skulle titta lite på ljudnivå och rullmotstånd bland premiummärkena: Goodyear, Michellin, Pirelli, Continental, Bridgestone, Nokian. etc. Goodyear Eagle F1 Asymmetric verkar vara ett däck som har bra pris, lågt vägbuller och lågt rullmotstånd. Jag har haft dessa däck på en 325 e91 jag ägde. Bra däck tycker jag. Bra pris på däckonline.se Däckonline har även ett index som dom kallar för DEX. Det är en sammanställning från flera tusen kunder om vad dom tycker om däcket. Det kan var en ytterligare vägledning för dig i ditt val.


Eagle f1... har inte det funnit i typ 15år snart? Fast dom kanske gör "uppdateringar" på det men behåller namnet? Händer mycket på däckmarknaden och utvecklingen går framåt varje år. Stirra dig inte blind på vad tillverkarna anger i rullmotstånd och bullernivå! Är samma sak som med biltillverkares uppgifter om bränsleförbrukning... stämmer aldrig och i vissa fall får man lägga på 20% och i andra 50%. Läs ett test och köpt det som verkar mest prisvärt just nu!






Grymt! Tack för infon, är inte så kräsen men gärna något som känns skönt med en bimmer liksom. Stort tack!!


Enligt BMW rekommenderar de 16" runtom men bilen levererades med 17" liksom...


Tacksam för alla svar och tips ni kommer med.. finns det några märken man bör hålla sig borta ifrån? Dessa kinesiska budget däck håller man sig borta från givetvis men jag menar av dessa välkända märkena.


Kör på Achilles ATR sport, jag är skitnöjd med de och många utav mina kunder likaså! Sen så finns det självklart bättre däck men då får man fråga sig själv till vilken bil ska de på? Har kunder som sätter Michelin super sport på sin BMW 318i och det känns "lite" overkill enligt mig... Sen har jag jag kunder som kör Rs6 M5 osv med Kina däck


Ja precis, och jag kör inget speciellt utan det är fram och tillbaka liksom..sitta i långa köer i Stockholm till och från arbete,ikea osv osv Såg att de var rätt billiga.. förstår att du driver någon liknande verksamhet?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka