Köpråd angående prutmån m.m

Hej gör ett inlägg här i förhoppning om att någon erfaren själ kan ge något tips. Situationen är sådan att jag funderar på att byta bil. Idag har jag en Opel Astra sport kombi 1,7 D (miljöbil två år till) företagspaket (2011) 2 års nybilsgaranti kvar ca 4200 mil, och lite annat krims krams. Ny pris för en likadan bil fast 2014 är ca 220 tkr. Å.F har erbjudit mig mellan 110 - 125 tkr i inbyte. Den ena som jag funderar på att byta till är en Opel insignia med massa utrustning för ca 290 tkr fabriksbeställd. Är någon bra kampanj säger Å.F "sparar ca 70tkr"..... En annan är V60 D4 med momentum paket för ca 320tkr Det jag funderar på är följande. 1. Bör man byta in Astran vid köp den nya eller tror ni att det går enkelt att sälja den privat och i så fall vad skulle man då kunna få istället? 2. Tror ni att det finns någon prutmån på den nya fast det är en så kallad "kanon kampanj" och i så fall gör det någon skillnad i prutmån om man byter in den gamla eller ej? Hur mycket i % tror ni i så fall diverse köp/byte man kan pruta? 3. Är det någon som har en Insignia av den nyare modellen som kan ge lite feedback på den? 4. Vilken skulle ni säga var det bästa köpet och varför? Alternativt nåt annat förslag på en bra kombi. Tack på förhand om någon med insikt tar sig lite tid att svara.



Svar på inlägget: Köpråd angående prutmån m.m



byt in om du får mer än 110k för Astran.. tror du får max 120 privat å då max. Varför V60? trång som fan och går inte så jättebilligt jämfört med Opels diesel Har du varit nöjd med Astran? nya Insignia har "uppgraderats" en hel del och är skön att både köra och åka i.


Är nog svårt att pruta på ett reapris om du beställer från fabrik. Kan du tänka dig att köpa en bil som står i bilhallen så är det enklare eftersom du då låter ÅF att lösa bundet kapital vilket inte är fallet vid beställning.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka