Köpråd: Sportbil, 200-280k

Jag är fruktansvärt nöjd med 911:an jag äger idag, men jag har plötsligt fått ekonomisk möjlighet att byta upp mig ett snäpp. De två uppenbara alternativen är: Corvette C6 och Porsche 911 C4 eller C4S. -06 och framåt för Corvette, och -02 och framåt för Porsche. Men ju mer jag läser och kollar på blocket ju mer förvirrad blir jag, det finns ju självklart andra sportiga bilar som alternativ, men i det prisintervallet jag söker ser jag mer eller mindre bara 911 och Corvette som de två riktiga sportbilarna. Mina krav är: Snabbare både rakt fram och i kurvor än 911:an jag äger idag. Ska gå att använda som hyfsat vardagsvänlig bil för 1-2 personer. Rimliga servicekostnader, inte mer än 10-15k/år i rena servicekostnader, drivmedel, försäkring, slitdelar och värdeminskning räknar jag ej in här. Kom med förslag och reflektioner, tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Sportbil, 200-280k



En ytterligare frågeställning: Någon som har erfarenhet av den 4-växlade automat som sitter i Corvette C6 -05?


Bmw M3 ? Har dock inte kört nya modellen, bara E46 men den tyckte ja va riktigt rolig Annars skulle ja lätt sattsa på en Corvette C6 Z06! Har ägt en C5a och den tyckte ja va riktigt rolig den med! Men den går nog inte alls att gemföra med en C6 Z06 som ja tror är riktigt brutal


En Z06 är ju lite av drömmen, men det finns tyvärr inga vettiga i den prisklass jag söker i. C5 Z06 finns ju ett gäng vettiga, men jag är tyvärr inte helt förtjust i C5:ans utseende..


Nee dom kostar liet för mycket just nu .. men dom kanske börjar tappa lite i pris nu när C7an har kommit! Man får ju hoppas;)


Absolut nej till den 4 växlade 05:an, klen och tråkig. Samma sak vad gäller 6 växlade automaten som kom 06. Jag hade valt bort 05 helt oavsett låda, titta på 06 och framåt. Inte så mkt som skiljer, men du kommer inte sakna ratten från 05. Gärna USA bil, du slipper dom fula baklamporna, förstörda framlyktor, strålkastarspolning mm. Porsche är fina bilar men alldeles för klena motorer om man inte tittar på turbo modellerna eller GT2. Corvetten får du helt klart mer prestanda för pengarna och en bil som du lätt gör det mesta i service väg själv på.


BMW M3 E9X går att få för de pengarna idag. Har ingen egen erfarenhet av de, men det är ju enligt många en trevlig bil med körglädje, oavsett om det svänger eller går rakt fram. Finns som manuell eller DKG, sedan eller coupé, och med olika utrustningsnivåer beroende på pris. Exempel: http://www.blocket.se/helsingborg/BMW_M . 21&w=3 Tror inte att servicekostnaden överstiger det du lagt budget på heller. Värt en extra kik?


Jag skulle föredra Porschen framför Corvetten, känslan i en Porsche är enligt mig mer gedigen, mer känsla av kvalité och genomarbetad ingenjörskonst, att motorn ur -superbilssynpunkt- dessutom sitter i rätt ände försvårar inte mitt val. BMW M-modeller är i mina ögon inte någon sportbil alls utan "upphottade familjebilar" likt EVO och Impreza precis som AMG versionerna av C-klasse eller E-klasse. En sportbil byggs från grunden som just en sportbil som en Miata, Elise, MR2 samt mängder med enskilda modeller förutom de två du redan spekulerar om.


Jag håller helt med dig där, för att en sportbil ska vara just en sportbil ska den vara byggd som det från grunden, Mercedes AMG-modeller, BMW:s M-modeller och Audis RS-modeller blir ju tyvärr aldrig sportbil på riktigt, hur kompetenta de än må vara. Men just nu kan det faktiskt luta åt den här http://www.blocket.se/vastmanland/Corve . .htm?sa=1, även om jag inte tycker utseendet är helt hundra så ger den en jävla massa prestanda för pengarna. En 911 Turbo är vad jag helst skulle ha, men det finns bara en till salu inom min prisnivå, och det är en USA-importerad Tiptronic, känns inte helt klockrent.


Om du är intresserad av 4 dörrars.. http://www.blocket.se/vastmanland/BMW_3 . 0.htm?ma=1 Är mitt uppe i förhandling om byte.. men vill helst sälja den






Jag hade satsat på Porschen utan tvekan, mest pga känslan som man får när man sätter sig i en porsche! Allt verkligen andas kvalité, den känslan får man inte på långa vägar när man hoppar in i corvetten... den känns billig får man fråga vad du har för budget ?


Länken fungerar inte? I Dom flesta sportbilar är 50/50 vitfördelning att föredra, tyvärr blir det inte helt lätt att uppnå det med en motor bak. Corvetten räknas som en "mittmotor bil" för den oinsatte. Motorn är bakom framaxeln, växellådan bak precis vid diffen vilket ger 50/50.


Trådskaparen vill ha prestanda, det får han inte i en basic Porsche.


den är snabbare än vad porschen han har nu vilket var det han efter frågade, tror inte ts kommer bli nöjd med en corvette ändå. Vi har väldigt olika åsikter om corvetten och amerikanska bilar överlag så vi behöver inte diskutera det här, eller hur ?


http://www.blocket.se/vastmanland/Corve . amp;last=1 Jag gillar 911:an just för att viktfördelningen inte är 50/50, köregenskaperna blir spännande...


Jag skrev sportbil, inte 4-dörrars familjediesel..


Min budget är upp till 280 000:-, men gärna neråt 250-260k så det finns ekonomiskt svängrum för modifieringar.


Jag har inte kört C6an endast åkt med, men c5an har jag kört och jag blev allt annat än imponerad.. fann mer körglädje i en gammal porsche 964a då


Absolut nej alla kategorier, den där bilen är förstörd. Ful trimmad, den är inte mappad, tvättad med golv boning,osv. Det blir inte värre än så här..


Men du kanske ska läsa vad trådskaparen efterlyste? Om han ville ha dina kvalitets råd hade han nog bett om dom Nu var det prestanda det handla om, inget annat.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka