Köpråd: Diesel runt 30tkr

Hallå i stugan. Skulle behöva en bil som ska färdas cirka 7000 - 8000 mil på motor-väg/trafikled under en två-års period. Och eftersom detta är ett bilforum bör jag således få dom bästa tipsen här. Krav:Diesel Någorlunda billig i skatt/försäkring (LLB-reg kanske?) Bekväm förarstol Farthållare Biljävel får gärna vara ful som stryk så att ingen klåfingrig rör den.



Svar på inlägget: Köpråd: Diesel runt 30tkr



Då tycker jag du ska se på dom lite större bilarna. Typ Volvo S70-V70 ,s60-s80 Bmw 525-530d Mercedes e-klass 220-320cdi Vw passat 1,9tdi Alla dessa är bra sköna bilar och åka motorväg med och skatten på personbilsreggning ligger mellan 5-7000kr Är de kombi eller sedan du är ute efter? Har själv ägt ett par s/v70 dieselbilar alla har varit automat och dom har bara rullat på med normal skötsel.


Kombi skulle väl vara att föredra då det är något enklare att regga som LLB. Men tack för tipsen.


Inte värt att köpa en mindre bil om man ska pendla såna mil per år. Nästan alla s70 diesels just nu på blocket ligger på ca 25000kr


Har inte tänkt göra det heller LLB = Lätt lastbil ifall du inte förstod det.


Finns några golf 4 kombi tdi på blocket kanske skulle vara något ?


Jo de förstod jag att är smidigt med LB reggat för lite lägre skatt


Mercedes E-klass och V70 är väl det jag kollat mest på då jag har fått intrycket att dom har väldigt bekväma stolar. Sedan att det inte alls är speciellt ovanligt att deras dieslar gått uppemot 60-70 mil förespråkar god kvalité. Är det även så med golfen?


Jag är riktigt nöjd med min vectra, 0.55 på landsväg 0.7 blandat. Med automat.


Mena att man vill inte åka nå mindre bilar i hopp om att de ska gå billigt. Är bra val du kollar på. Volvos d5 och gamla audi dieselen knallar och går. Mercedes har kamkedja så den är de inte så mycke extra service på, synd rosten tar dom istället. Mercedes har väldigt hårda stolar mot va volvo har men de är en smaksak.






Jag med.. fast min är lite äldre ned DTI motorn, som drar 0,49 verkligen fullastad.. om inte överlast.


Mercedes c250dt är ganska bra bilar Haft min i 2 år drygt och kört 5000mil ca och den har vart tämligen problemfri Fått byta lite o-ringar runt dieselpumpen och det kostar ungefär som en normal service på en bil annars har jag bara tankat å kört Jag skulle inte köpa en CDI motor då dessa har problem med spridare. Håll dig till 250dt eller 300dt då dessa är så gått som outslitliga Jag snittar min på 0,8 men åker nästan bara korta sträckor och i stan rekordet är 0,53 långkörning utan Eco körning då har min dieselbox och höjt ladd.


Vad är det för audi man ska hålla utkik för då? För jag har hört en massa skräckhistorier om hur audis slukar olja så in i väggen.


Passat, Golf, Vento, Opel Vectra/ Astra. Passaten är väl i alla fall hyffsat lågvarvg, vilket väl är halva poängen med dieselbil och motorväg Fan höll på att glömma: Merca 200. Den är rostig, den drar som en bensinare, den är ruskigt slö, kostar 6-7k i årskatt, den är gammal och stjärnan är säkert avbruten, men de rullar ohyggligt många driftsäkra mil innan skroten Kollar du på sådana lite "halvbilliga" märken får du ju en flera år nyare bil än motsvarande BMW eller Audi.


Raka audi femman satt i 850-s/v70 upp till -00, är merca kvalite på den motorn.


Men hur är komforten i dessa bilar då? För ifall jag ska sitta och köra 11 timmar i veckan så duger det inte med hårda polyestersäten.


De flesta inklusive mig upplever säkert billiga bilmärken som mindre komfortabla. Men en Passat duger nog åt de flesta att pendla i. Ska man då köpa en bil för 30k får man välja vad man värdsätter. En äldre bil med bra komfort eller en nyare med lite sämre komfort.


en passat är ju lite knarrigare än tex en audi men helt ok att åka i ändå om man inte är allt för kräsen


Jag köpte en 7 år gammal Ford Focus kombi diesel med 136 pållar för under 40 lappar. Då hade den gått 14.5k mil. Nu har den gått 20.5k mil snart två år senare och snittat 0,55 med min tunga högerfot och tidvis ett slitet hjullager. Min fru körde första året och snittade 0,5 blankt. Visserligen hög skatt, 5400kr, men motsvarande bil med låg skatt (nyare och svensksåld) skulle kostat betydligt mer i inköp och värdeminskning, så kalkylen höll lätt med dyrare skatt - även om det känns lite surt.


tja.. jag hade en peugeot 406 som jag pendlat med.. under ca 2år.. har inte lagt 1kr på den utom (diesel) går strax under 0,5 (landsväg) skön.. ja visst som alla franska bilar jag skulle satsa på en peugeot eller citroen igen (kör själv 2st citroen just nu) en diesel och en bensinare som har gott 30+t mil har haft mercedes 320cdi men är inte för att pendla med (om man ska spara)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka