Volvo C70 T5 -99, köpråd samt frågor om trasiga ting!

Hello alla gott folk! Har spanat in en C70 på blocket som jag är riktigt sugen på. Då jag vart ute efter en c70 i den färgen väldigt väldigt länge.. Men den har några småfel, så pallar inte köpa en tredje bil som bara kommer stå på parkeringen och inte funkar.. Detta är fel på bilen:Oljelampan tänds och släcks efter någon mil Fjäderbenslager behövs bytas. Elstol passagerar-sida trasig Annars så är detta utbytt:Topplocket har gått ca 25 mil sedan det togs av och lämnades in på renovering. Turbon är bytt och har gått ca 13 000 mil. Kamrem bytt Annars så har bilen även nån rostfläck samt 2 bulor.. Säljaren begär 20 000kr för bilen, går det att pruta ner på bilen mera? Vad bör jag mer tänka på vid eventuellt köp? hoppas på lite hjälp, för ett lyckat köp!



Svar på inlägget: Volvo C70 T5 -99, köpråd samt frågor om trasiga ting!



?


Lurigt med lysande oljelampa. Det kan vara allvarligt. Spontant känner jag att man får vad man betalar för. 20k är inte mycket för en C70, men lägg gärna några lappar mer och så får du kanske en som går klockrent utan lysande lampor och som saknar bulor och rost som inte hör hemma på en av Volvos vackraste modeller i modern tid. Alternativt pruta ner bilen allt du kan och åtgärda problemen själv.


Jo, men budgeten är lite kass och behöver köpa en ny bil.. Men vill ändå köpa en bil jag inte behöver skämmas över liksom


Personligen hade jag köpt den, för jag kan fixa den isåfall, men om man inte har så mycket kunskap så kan det ju bli dyrt..


vad kan felet med oljelampan vara då? kan det vara så enkelt som en givare?


Maxa inte din budget när du köper en bil för då har du inte pengar över om det händer något. Ska du köpa denna bilen t.ex. så får du ju räkna med worst case scenario, dvs att det inte bara är någon simpel givare som spökar utan att du inte har något oljetryck i maskin av en eller annan orsak. Visar det sig sen att de inte var så allvarligt utan du byter en trasig oljenivågivare t.ex. så är de ju en bonus. Men köp fan inte en bil för större delen av din budget och hoppas att det löser sig utan du får ha någon slags plan.


jo, tror nog jag hellre väntar tills jag hittar en som inte behöver lagas.. en kontakt på volvo avrådde mig,



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka