Köpråd: Behöver snabb hjälp, Civic Type-R & Focus ST?

Tja, nu är det så att jag ska köpa antingen en Focus ST eller Civic Type-R FN2. Jag har fått ett jättebra erbjudande på en civic vilket jag blev jätte intresserad av, DOCK har jag aldrig kört en. Däremot har jag kört en focus ST diggade den starkt. Är det någon här som kan säga om civicen är roligare än ST:n? Tyckte att focusen hade bra driv och kraft så man kan gasa om man har lust, men ändå är den bekväm att åka längre med osv. Hur ligger civicen till? Är den mer värd än focusen? Tack på förhand, Timmy Cehlin



Svar på inlägget: Köpråd: Behöver snabb hjälp, Civic Type-R & Focus ST?



En kompis hade en type r fn2 som han sålde nyligen, han var mycket nöjd med den. Men han klaga på att i motorvägsfart varva den ganska högt 3500rpm vid 110 om jag inte minns fel, vilket resultera i hög förbrukning utan att köra "inspirerad körning" och mycket ljud i kupén. Har själv provkört den och gillar den skarp MEN det är en bil som måste varvas som bara den, vtecen går in någonstans vid 5500rpm. Men om du ska köpa civicen så måste du ju provköra innan för att få en egen bild om hur bilen är! Kan inte gå på vad andra tycker! Lycka till med bilköpet


Två mycket trevliga bilar det där Jag skulle säga att Focusen är den bättre allround bilen samt väldigt lätt att få bra fart i, den har då minst lika om inte bättre väghållning än Civicen också Kan dock tänka mig att Focusen är den dyrare bilen att äga, men ta inte mitt ord på det Honda är alltid Honda dvs grymt körglad och enastående mekanisk kvalite med underbara växellådor och varvande raciga motorer Du har kört Focusen och vet hur den är så försök provköra Civicen också , det är två helt olika bilar hur dom levererar kraft och det kommer du märka direkt. För min del så är det ett väldigt svårt val då jag själv funderat fler gånger på just dessa två bilar och jag har kört dom så jag vet vad dom går för och vad deras olika kvaliteer är. i slutet av dagen så blir det nog ändå Focusen för min del då den är en bättre helhetslösning med grym potential, det är knappt men jag tror att det skulle bli mitt val :-) Provkör och samla sen dina intryck och fundera vad du vill ha ut av din nästa bil


Okej! Jo det var lite det jag var rädd för, då jag pendlar lite hit och dit p.g.a jobb, så jag får titta närmare på det! Ska se till att provköra en! Tack för svar!!


Jo dem är väldigt trevliga! Jag kollade hur det låg till med skatten på båda två, Focusen är någon hundralapp dyrare bara, så det spelar inte så stor roll, sedan bränsleförbrukningen kan jag nästan förstå att det skiljer lite, samtidigt kan ju Focusen vara en bättre "allaround" bil som du sa! Jag ska se till att provköra Civicen, det enda är väl att det inte finns någon som är nära mig som jag kan provköra, men jag ska definitivt provköra en innan jag väljer! Tack så jätte mycket för svaret och kul att det inte bara är jag som fastnat för dem bilarna!


Focusen går inte billigt blandat heller tycker jag. Är planerna att trimma mycket? Om inte så hade jag kört på Hondan. Focus är kaross och inredningsmässigt av låg kvalite, både min föredetta och polarens lossade färg och galv från karossen redan efter några tusen mil bara. Däremot är motor och växellåda mycket fint men det är ju Volvo med så Dom är rätt olika och köra som sagt så kör och känn på det.


Nej precis, har inte förväntat mig att någon ska vara billig i drift, eftersom att jag vill ha en lite roligare bil Nja, kan inte riktigt svara på det, det enda jag tänkt på som jag verkligen ska slänga på är ju catback system, sportfilter och ett chip, men det kan man ju inte kalla att "trimma mycket"! Okej så du tror att hondan kommer, kvalitetsmässigt, hålla bättre och vara finare än focusen invändigt och lackmässigt efter min ägo? Tack för svar!


Jupp det tror jag. Focusen kommer ju dock svara bättre på chipp, filter och avgas med tanke på turbomotorn.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka