Köpråd: Bmw X5

Tja, Tänkte köpa en BMW X5 från 2002. Har typ 80 - 90 tkr att lägga ut. Miltalen verkar ligga mellan 16-19 tusen. Jag har tidigare bara ägt en massa Volvon så detta är ett stort steg :p Något jag ska tänka på? Speciella fel? Någon jätte dyr service? Mvh David



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw X5



Försäkring om du inte redan gjort det


Jo såg att försäkringen va lite mycket men får nog nöja mig med trafik. Men annars? Ingen som har något att bidra med? Jag har inte heller ägt en automat innan så jag vet inte riktigt vilka fel att leta efter där.


Vill man verkligen försäkra en sådan vagn med bara trafikförsäkring? Okej om det var en..Volvo 740 bara som exempel..men..så pass "ny" och full med diverse saker?


Om du inte har råd att ha mer än trafik så tycker jag inte du ska köpa en sån dyr bil men men det är bara jag. Kolla all el så det är ok, växellådan ska driva framåt när du lägger i D och släpper upp bromsen. Kolla skatten vet att dieseln är hyfsat dyr. Gå in på autopower Där kanske det finns en köpguide.


Håller med här. Tycker du kollar på lite för dyr bil om du bara har råd med trafik.


Tack för tipsen, det är mer jag som är skeptisk till försäkringar. Har haft helförsäkring i många år och aldrig fått "nytta" av den, får väl överväga helförsäkring.


Gör det. Sen bör du ha lite höjd i form av att vara beredd på en reparation för 10-20 tkr. Elproblem är vanliga på lite äldre X5. Bara haft en 4.4 hemma över en helg via bilfirman. Under 1.5 liter milen gick inte på den iallafall.


Okej, du menar el-fel med bränleinsprutning? Svårt att kolla det på bilaffär. Va o provkörde idag. El-rutorna va svåra att få upp och en ruta åkte ner helt o fastnade. Tickande ljud i övre delen av motorn som försäljaren säger beror på för sent oljebyte men att han kan åtgärda det tills imorgon. Han nämner att det finns inga serviceböcker på BMWs nyare modeller utan allt sker elektroniskt... Lite ytrost på några ställen som lappats. Tyckte även att den va lite trög på att växla. Tog 1 till 2 sek att få respons vid full gas. http://www.blocket.se/lulea/BMW_X5_4_4_ . _9&w=3


Köp inte han kör ju med massa skitsnack bara






Skulle kalla bilen för slut. Avråder köp. Att säljaren säger vad som helst för att få skiten såld är inte något nytt.


Men om vi bortser från försäljaren och försöker grunda oss på mer än det sliskiga intrycket jag fick Ingen servicebok Lite skönhetsfel Rutorna gick inte upp, men det ska fixas. Eventuellt lyftarknack, lågt oljetryck? Kanske han kan åtgärda Är det rimligt att det ska ta ungefär en sek att få respons från en automat?


Ingen servicebok: Alla bilar har en servicebok! Nu är det vanligt att de har en bok för besikningspapper och även en för AC... Skönhetsfel: Tja, misskött bil. Rutorna gick inte upp: Elfel/misskött. Lyftarknack: Bara att renovera motorn så är den som ny. Säljaren kan hälla i diverse medel så är den tyst i 2 månader. Seg i automatlådan: Misskött eller rullat mer än vad säljaren säger. Renovera lådan. Köp gärna denna men lägg cirka 100000:- på att fixa till den sen...


Jo, sant, känner att det är skumt att det inte finns någon servicebok. Dessutom har den haft 21 ägare... Blir väl att leta vidare, synd för det finns inte många x5or i norrbotten


21 ägare.. den e sopslut..


Vill flika in med att nyare BMW inte har servicebok utan det lagars helt elektroniskt i nyckeln och i bilen. Dom BMW automat jag kört har varit lite segare just från 1:an till 2:an än övriga växlar.


Tickande ljud i övre delen av motorn är förmodligen kamkedjan som låter då skenorna som kedjan går mot slits. Kostar multum att byta. Köp den inte. Och du lär väl ha stöldförsäkring på en X5:a då den är väldigt populär på andra sidan Östersjön.....


Nu ringde han o sänkte sig till 30000 plus min Volvo. Värt det?


Nej


Nej. 20000:- utan Volvo så...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka