Köpråd: Bensinbil med personlighet.

Såg att du tittat på RX-8. Den tycker jag är helt rätt för dig, jag ägde en i 2år och det är den bästa bil jag haft (har lite bilder på min profil). Den är rolig att köra, visserligen ingen dragster men det är kurvorna som räknas Den har utstrålning och kommunicerar bra med föraren. Motorljudet är ju lite unikt iom Wankelmotorn och den kräver ju dock lite tätare oljebyten. Och den drar lite soppa, över litern. Men det är det värt. Man blir sedd i den och man ses som en med förkärlek för bilar och körning. Dom ligger billigt på blocket nu, hitta en röd med svart inredning, det är snyggast. Om du får tag i en från -09 (ovanliga i Sverige) så har den en "face lift".



Svar på inlägget: Köpråd: Bensinbil med personlighet.



Toyota Supra MKIV Subaru Impreza WRX STI Chevrolet Camaro


Nyfiken fråga: Vad blev den nya lönen? Du var ju missnöjd med lönen vill jag minnas


RX-8an har jag kollat på väldigt länge. Precis som du säger så är det ju verkligen en bil som utstrålar att den är speciell. Oavsett om man gillar den eller inte så kan man inte påstå att den är tråkig. Inte supermycket effekt, men det är ju som sagt i kurvorna det gäller.


Tjena, nu har jag funderat lite till och försökt hitta några bilar att räkna på för att se vad som är rimligt för mig rent ekonomiskt. Däremot tycker jag det är lite svårt att veta omkostnader. Kan någon här se något större fel jag har gjort? https://www.dropbox.com/s/p8bqynsm9lh48dh/Bilkalkyl.jpg Porschen är med mest som referens och för skojs skull, tror inte det vore riktigt rimligt. Polon är alltså den bil jag kör idag, så den får sätta standarden. Jag har valt en ganska låg förbrukning med flit, eftersom den dagliga pendlingen kommer att vara väldigt snäll mot just förbrukningen. Försäkringar kommer jag att kolla upp i veckan.


Om du törs så finns det ett par Alfor att välja mellan.


Själv räknade jag med låg förbrukning när jag gjorde en kalkyl för min nya bil. Detta baserades på att jag klarade att köra 15-20% under specificerad förbrukning på min tidigare bil, så jag kände att jag visste hur jag skulle köra snålt. Men! När du sitter i en "roligare" bil är det svårt att behärska sig vid vissa tillfällen. Detta gör att snittförbrukningen ökar en del, även om jag ligger på en förbrukning kring det Abarth säger att bilen ska klara. Så räkna hellre på en högre förbrukning/omkostnader generellt och bli positivt överraskad över hur många kronor du får över varje månad, än tvärt om. Mycket roligare att äga bil så, enligt min åsikt Lycka till!


du har valt att räkna med en väldigt låg förbrukning, nästan orimligt låg ! en rx-8 tex kör du inte på en liter ! räkna med runt 1,2 om du kör som folk


Jo, har kikat lite på Alfa. Ska väl försöka provköra någon, men jag vet inte. Hittar jag en fin Brera så ska jag överväga det seriöst, men de växer inte på träd tyvärr.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka