Köpråd - kombi (V70N eller 9-5)

Tjena. Är ute efter en V70 alternativt en 95 mellan 20 000 - 40 000kr max. Helst så vill jag köra på V70 T5an men det går ju bra med 2.4t/2.5t osv. Har hittat några på blocket som har rullat allt från 20 000 upp till 35 000 mil. Har även tittat på v70 från år 97+. Vilken årsmodell bör ja köra på? Vet ju att vissa kan komma med fördelar/nackdelar. Sedan gör det nåt om bilen har rullat mycket? Om ni har ork och lust, kom gärna med lite tips, vad jag bör tänka på, beroende på årsmodell, motor osv. Har kikat på följande bilar: http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_V7 . 15&w=2 http://www.blocket.se/vi/52929814.htm http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_V7 . 15&w=1 Vad tycker ni? MVH itia



Svar på inlägget: Köpråd - kombi (V70N eller 9-5)



V70N 00-08 Bromsslangar, Kombiinstrument (Speciellt 02-03), Länkarmsbussningar, Inre/Yttre styrstag och styrhylsan för AWDn (Hela vinkelväxeln om den inte byts i tid)


Vad tycker ni om dessa? http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_V7 . 15&w=2 http://www.blocket.se/vi/52929814.htm http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_V7 . 15&w=1


Jag som tänker ekonomiskt och praktiskt då det handlar om en brukssläde av Sveriges vanligaste bil skulle föredra 170hk du länkade, den är billigast att köpa, manuellt växlad och den saknar turbo vilket sänker dina ägandekostnader i form av försäkring, service och förmodligen framdäckskontot samt det som inte finns på en "långmilare" kan heller inte haverera, plus det faktum att en 170hk version är det säkert inte lekt med lika mycket som de andra överladdade tu. Dock tycker jag att 20000kr är ett vettigt p.o.k pris på den då vinterdäck verkar saknas samt att den ändock rullat en bit.


OK tackar. När skall kamremmen bytas? den har ju rullat 28000 om ja inte har fel


16000mils intervall på den motorn, 16000/32000/48000 osv. Inte dyrt att få det gjort hos den lilla -Glenn runt hörnet- verkstaden. Finns garanterat prutmån på den här. Ser flammig ut på bilden, den är nytvättad och fortfarande blöt, syns på asfalten att det droppar om den. http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_V7 . 15&w=1


Tack, har messat den snubben också. Men vad tycker du om denna då? http://www.blocket.se/vi/52929814.htm Är det värt att lägga ner pengarna på den? Den har gått igenom besiktningen också men är dock avställd.


Han begär 35000kr, det ska gå och pruta den en hel del anser jag då den rullat "långt" och är avställd samt saknar ev vinterdäck. Inga vinterdäck, 2500kr för bra beg. Avställd 2500kr i skatt ca. Då kostar den plötsligt hela 40000kr om säljaren inte tänker pruta, är den värd det för dig? Åk och provkör, men tänk på att en T5 är dyrare att äga än en 140/170hk. Har du undersökt försäkringskostnaden på de olika alternativen? V70N är inte någon dålig bil och kan rulla långt, jag har själv kört långt i några i tidigare yrke som TAXIförare och dom rullar oftast på smärtfritt.


Såg att du ändrat rubriken för ett litet tag sedan. 9-5 tycker jag är även den an bra bil, trevlig att köra med mera direkta köregenskaper. Dock söker du även andra alternativ, nu vet jag inte vad du har för behov med kombibilen men en Toyota Avensis är rymlig och billig att äga, då får du en tyst och bekväm släde som dock inte uppfattas som särskilt "ball" http://www.blocket.se/goteborg/Toyota_a . 15&w=2 Tänk på att säljaren eventuellt arbetar som torped då priset kan diskuteras på plast


http://www.blocket.se/alvsborg/Toyota_A . 15&w=2






Är inte mycket för Saab 95an.. trivs inte med inredningen (dock uppväxt med volvo ) Men ang V70N... Jag hade ändå satsat på de som kom 2005- alt sena 04or... innan dess fans en del strul med gasspjäll som kan vara tråkigt dyrt, inte alla sånna som är utbytta trotts att de borde vara det vid det här laget. Annars är det jättevanligt att länkarmsbussningarna blir dåliga, stab stag inte helt ovanligt det heller samt motorbussningarna som iof är jätte enkla att byta. Sen är det ju också så att om man vill ha turbo modellerna så kanske man också vill öka antalet HK och då slits ju saker o ting betydligt snabbare.. Och som Evildan skrev så är T5an rätt dyr att äga om man jämför de olika motoralternativen hos Volvo. Dock om man verkligen vill ha en T5 så tycker jag definitivt man ska ha en 2005 eller nyare då den motorn är ganska speciell! Så ska man bara pendla hade jag nog valt 170hk modellen isf...


körde på T5an för 28000kr istället. följde med bra vinterdäck och nya sommardäck. gick även igenom besiktningen med blankt papper nu för 2 månader sen samt att kamremmen va bytt för cirka 500 mil sen. Va de en ok affär?


Ja, ed tanke på vad du får för bil så skulle jag säga JA. Vilken av länkarna var det?


ok bra tackar http://www.blocket.se/vi/52929814.htm


Så länge du inte tog en 9-5 så var det ifall en bra affär


Det köpet kan du vara nöjd över ser riktigt fin ut


Så du fick ner den så pass i pris också! Ja, verkar klart som en bra affär!


Trefligt, du prutade till rätt nivå tycker jag. Grattis till ett bekvämt åk. Automatlåda är guld med högt vridmoment det matchar så gött då. Bra med vinterdäck, det hade säljaren glömt nämna i annonsen. Kör försiktigt.


ok kul o höra. gubbar har en snabb fråga bara, är växellådan i den t5an bra eller? Funderar på att köra BSR steg 1 på den men vill samtidigt inte stressa grejerna med tanke på att bilen har rullat mycket. Vad tycker ni?


5 vxl automat, det håller (allt kan ju iof hända). Det man kan göra om man är osäker på hur lådan är skött är ju att skölja den och byta olja innan trimmet. Sen är det ju så att de seriösa firmorna behåller den där momentbegränsningen på automatarna vilket är bra! Till ex så utlovar BSR färre antal NM på en aut gentemot manuell. Tar man bara hand om bilen så är steg 1 inga problem!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka