Köpråd: Bensinbil med personlighet.

Hej. Jag ber redan nu om ursäkt för den flummiga rubriken, men jag kom inte på något bättre. Jag ska förklara: Jag har senaste året och fyra månader pendlat ganska långt till jobbet varje dag, därför köpte jag en VW Polo Tdi -08 som är en snål och bra bil på alla sätt. Däremot är den fruktansvärt tråkig. Den har ingen personlighet, ingen kraft, ingen glädje, även om den är ett utmärkt sätt att transportera sig i mellan två punkter. Ekonomisk, säker, relativt komfortabel osv. Nu i veckan skrev jag dock på ett nytt anställningsavtal, och mitt nya jobb ligger mycket närmare än det gamla. Dessutom är det fin landsväg med 80 hela vägen, så även en relativt törstig bil går ganska snålt på den här vägen. Detta öppnar alltså dörren för en möjlighet att byta bil till något roligare. Problemet är att jag inte vet vad jag vill ha, eller snarare att jag kommer på alldeles för många bilar jag vill ha. Därför vänder jag mig nu till er för att få hjälp att smalna av utbudet lite. Grundkravet är att den som ser min bil ska tänka "Ägaren till den här bilen ser den som mer än ett transportmedel." om ni förstår vad jag menar. Jag vill att folk, även okunniga, ska veta detta. Därigenom går t.ex. VW Golf GTI bort, även om den är bra och fräck för den insatte. Bilen ska utstråla någon slags kompromisslöshet. Jag är singel, bor själv och behöver inte tänka på att få med barnvagn och hund t.ex. och vill gärna passa på att äga en rolig bil nu när jag har chansen med låga utgifter i övrigt. Jag har blott kommit på några få avgränsningar: Bensinmotor. För ljudets skull, enbart. Vill spy varje gång jag startar Polon... Bra med kraft. Svårdefinierat, men bilen ska helst göra 0-100 på max 8-9 sekunder, gärna mindre. Budget: 20 000 - 200 000. Jag kan tänka mig att lägga mycket pengar om jag hittar rätt modell och gör ett fynd. INTE Kombi eller halvkombi då dessa karosser utstrålar "Förnuft" och "kompromiss" enligt mig. Märken som Skoda, Saab och Volvo går också bort av samma anledning. Minst 4 sittplatser. Anledningen är att jag inte har plats att ha två bilar just nu. Som ni ser så innebär mina avgränsningar att massor av bilar faller in i fållan. Jag har själv kollat på allt från BMW 5-serie(Både E39 och E60) till Mazda RX-8 och Porsche 911. Det fetstilta är dock det viktigaste, och om ni förstår vad jag menar med det så förstår ni nog också vad jag är ute efter. Har ni några tips? Något jag bör undvika? Något annat perspektiv på köpet?



Svar på inlägget: Köpråd: Bensinbil med personlighet.



Kan rekomendera Evo! Inte för att jag själv äger en utan för att den e satlöst rolig o köra! Ägt många olika "sportbilar" men jäklar va rolig Evon är!


VW Scirocco, jävligt rolig och snygg.


BMW är bilar med bra "personlighet", speciellt stora sexorna, åttorna eller tolvan. Men att de ska va billiga kan du glömma, som Matt Farah sa: " It's a BMW after all, so when anything breaks it's going to cost $5000". Coupé Mercerna, w124an bland annat, är ju också jätte grymma bilar, snygga och de går rätt bra. 300 eller uppåt. Eller de gammla Audi femmorna om du endast är ute efter ljud. Har en e34 540 själv, asså den motorn, man blir glad varje gång man hör den. Men den blir inte jobbig som vissa bilar kan bli. Grym bil, även om det är automat.


vill du ha en ovanlig bil som är charmig och inte bryr dig så mycket om bränsleförbrukning(vilket jag inte tror att du gör då du har tittat på rx-8) så kan jag tipsa om en gammal corrado vr6 De blir bara ovanligare och ovanligare Det är inget prestanda monster men gör 0-100 på strax under 7 sekunder, och sen är ljudet från vr6an helt underbart. Man sitter även helt ok i baksätet Det kan vara ganska svårt att hitta en vettig här i Sverige så jag hade tittat i tyskland


En BMW E46 M3 eller en E90 / E92 med m-sport paket och minst en 325'a.


Tack för era idéer. Ni får jättegärna motivera också, som vissa gjort! Blev lite småkär i den här BMWn:http://www.blocket.se/alvsborg/BMW_330x . 16&w=2 Är sanslöst svag för röda bilar. När det kommer till bränsleförbrukning så är jag väl inte helt obrydd ändå, men drar den runt litern på landsväg så är det ändå ok. Det innebär att de flesta bilar går an, men de värsta bensinslukarna går bort.


Där har du: http://www.blocket.se/stockholm/Saab_9_ . =6&w=3 Den fick ett mycket gott mottagande i biltidningarna, och den utstrålar verkligen entusiast och en kompromislös attityd. Den är även väldigt "ofönuftig". Jag menar, en 2 ton tung sedan som är känd för att dricka minst 1,5 liter blandad på E85, fyrhjusldrift och 300 uppgraderingsbara hästar. Lägg där till i perioder stora svårigheter att finna vissa reservdelar så är det nästan så ofönuftigt det kan bli Du ska väl inte köpa en sån där B;W som alla ändå har? De signaler BMW ger är ofta inte de man vill ge, särskilt inte i storstäder.


Ironi?


Jajemän, korrekt uppfattat Men lite sanning ligger det i det, vill du sticka ut som en entusiast med en ovanlig bil vore det inte helt fel. Betydlig mer unik än en sexcylindrig BMW. Och oförnuftig är den. Väldigt.






Mini Cooper, Citroën C6/DS3 eller Alfa Romeo Giulietta?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka