Köpråd: Audi A4 Avant 1.8t -98

Hej! Håller just nu på att leta efter bil och har kollat smått på en Audi A4 1.8t från 98, var och provkörde den idag och det kändes helt okej förutom att den kändes lite slö(Vågade visserligen inte pressa med försäljaren brevid mig, några tips på hur man kan få bättre gasrespons kanske?). Killen skulle hålla den tills imorgon och jag har lite frågor som jag hoppas någon kan hjälpa mig klara upp innan jag eventuellt åker och köper den. Bilen har gått ~23 tusen mil och kamrem byttes vid cirka 12 tusen mil, detta var dock för nästan 10 år sedan. Med tanke på det så antar jag att det är dags för kamremsbyte igen? Bilen kommer rulla cirka 15 mil per dag och jag är ju inte jättesugen på att något går sönder längst med E4an, men har inte heller råd att byta kamremmen. Jag har tänkt att byta luftfilter/oljefilter samt tändstift om jag köper den och undrar ifall detta kommer räcka för att bilen ska orka igenom sommaren samt om någon har förslag på andra saker man borde byta vid en "service" Och så priset, killen som säljer den vill ha 17 tusen för den vilket jag känner är lite högt med tanke på att den ska skattas för 2000 denna månad, tycker ni 14 tusen är ett rimligt bud eller är 17 ett bra pris för den bilen? Tips på andra saker man kan kolla efter som är vanligt på en audi är också välkommet. Ni kan se bilen på bytbil.com här: http://www.bytbil.com/bilar/audi/a4/4vm . IAYtgYQA_!



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 Avant 1.8t -98



Kamrem ska väl bytas var 5 år eller 10 000 mil har jag för mig. Byt olja när du håller på och kolla hur den ser ut, hur är framvagnen? barnsjuka på dom här är ju framvagnen länkarmarna som ger upp,,gnisslar det nåt eller låter annorlunda? finns förstärkt framvagnskitt för ca 2500 Gasresponsen vet jag inte men kanske är dåligt pga e-gas som förmodligen sitter på den där om jag inte misstar mig? och såklart rosten är ju också rätt vanligt, skärmkanter,baklucka.. Tycker absolut att 14 000 är ett bättre pris utan tvekan..


Hej! Olja hade jag tänk byta i samband med oljefiltret. Gnissel hörde jag inget när vi provkörde och då körde jag både på vanlig väg samt stod bredvid när han körde runt på parkeringen. Bilen verkade rätt rostfri, kollade alla skärmkanter, bakluckan samt dörrbottnar och såg ingen rost, den enda rosten som fanns var dragkroken och på fälgarna men det var inte heller det speciellt mycket. Ska kolla på den med en kompis som har lite bättre koll imorgon och troligtvis bjuda 13 tusen då


Kamremmen ska som sagt bytas, omgående. Begärt pris på 17k, är i mitt tycke alldeles för högt för en 98, du får en både 2 och 3 år nyare A4 för de pengarna.


ja det där är för dyrt


1,8T 150 hk är slö, den har förvisso skapligt bottenvrid för att vara en turbo men slutar på nåt sätt skjuta på när man kommer över 3500 varv, ett chip löser förvisso det problemet men det kostar en del. Kamremmen skulle som sagt ha bytts för länge sen, kolla även upp hur bilen är servad i övrigt, vissa har envisats med att köra longlife-service på 1.8T vilket funkar otroligt uselt ihop med den motorn, resultatet blir koks som lätt sätter igen sugsilen vilket i sin tur gör att motorn kan tappa smörjningen helt, om/när det händer kommer raset fort och motorn blir skrot. Koks kan också sätta sig i den hydrauliska kedjesträckaren som sträcker kedjan mellan insugskam och utblåskam, om det händer kan trycket i sträckaren bli för högt och den förvandlar både kedja och drev till grus och motorn blir skrot. Skulle rekommendera att ta ner oljetråget i samband med service och kolla silen i förbyggande syfte om du köper bilen. Framvagnen är som nämnts tidigare en svag punkt, likaså bromsoken bak, de kärvar lätt ihop med antingen anliggande broms eller otillräcklig bromsverkan som följd. Och ja, 17k är för mycket för den bilen, rostfri eller ej... Kan dock garantera att det är rost eller åtminstone galvsläpp under gummilisterna i dörrarnas nedkant...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka