Köpråd: Liten, billig och bränslesnål skåpbil.

Står i begrepp att kliva in överta familjens släktgård som ligger dryga 30 mil från min nuvarande bostadsort. Min plan är att på lediga helger renovera i huset såpass att det går att flytta dit bara jag hittar mig ett jobb där. Alltså det jag behöver är en: Dieseldriven (gärna skåpbil) att frakta verktyg med mera i, Ser helst att kupen och lastutrymmet är avgränsat med en vägg så man slipper lukten när man fraktar bränsle och oljedunkar. Tanken är även att på sikt sluta mitt nuvarande jobb och köra igång eget som lantarbetare på F-skatt och då skulle bilen få tjänstgöra som firmabil så man törs slänga sig i bilen med en skitig overall om det knipet. Mina tankar lutar mest åt Peugot Partner Citroen Belingo Renault Kangoo Det är väl egentligen dom som jag känner till. Budgeten är tänkt till mellan 20 000 och 30 000. Så vilka är dom driftsäkraste och vad ska man se upp med. Dela gärna med er av egna erfarenheter och förslag. Helst inte caddy och skoda pickup då jag av tidigare erfarenhet vet att dom är rätt rostkänsliga.



Svar på inlägget: Köpråd: Liten, billig och bränslesnål skåpbil.



Ford Transit Connect ligger närmre 40 tusen men annars har de bra rostskydd och lastar gott Finns gått med takutrymme också i kupén.


Vet inte hur det skiljer sig med utrustningsnivå osv. men partner och berlingo är ju annars samma bil. Jag tycker själv att kangoon lastar bättre, men de andra två har bättre komfort. Har en kangoo själv och kan väl säga att kvalitén inte är super, men å andra sidan är delarna billiga när nåt går sönder. Ljudnivån är betydligt högre i en kangoodiesel än i en partner/berlingo också. Men kangoon ligger väl lite billigare i pris, så det beror väl lite på vad man prioriterar. Men ska man åka 30 mil så är definitivt en partner/berlingo att föredra framför kangoo. Det är lite mer personbilskänsla om man så säger. Som en parentes kan tilläggas att kangoo är en riktigt usel bil om det är mycket snö. Men den blir varm fort


Ngn Hilux eller TARO? Den har du nytta av på flera vis förutom 4wd när du ska ut med saker till en havererad traktor i den blöta höstleråkern då du kan lyfta av kåpan sedan och göra som så många andra lantbrukare köra rundbal, traktorhjul, getter och annat skrymmande på flaket Mitsubishi l200 Mazda B2400 Är två andra förslag på japspickisar.


Hade en berlingo innan och den var kanon på alla sätt och vis. Jag har iofs en family med den stora takluckan, var dock med bensin motor.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka