Köpråd: Sportigare året runt bil sub 100.000kr

Hej. Min gamla skitbil håller på att sjunga på sista versen och nu vill jag uppgradera mig och skaffa mig en kärra jag kan vara stolt över. Vad gillar jag? Sportigare bilar som hör hemma i "bilfilmer". Tänk Supra, Skyline, 350z och liknande åk. Rödljusen är viktigast att plocka. Problem: Jag bor i Sveriges sydligaste delar utan tillgång till garage. Alltså bör bilen kunna gå i alla väder och 1-2 tvättar i veckan bör vara tillräckligt för att skicket ska hållas fint. Jag har runt 100 lakan att röra mig med men kommer gärna undan billigare så man kan lägga pengar på motorn och annat roligare. Finns det något objekt som passar mig? Mvh



Svar på inlägget: Köpråd: Sportigare året runt bil sub 100.000kr



Audi TT? BMW Z3? Porsche Boxster? Dom enda jag tänker på förutom dom du skrivit för max 100.000kr


Det jag oroar mig för först och främst är hur dessa bilar tål att stå utomhus, men allt vad det innebär. Vill såklart inte att bilarnas värde raseras helt. Kör cirka 1000mil om året.


Honda Civic Type R Ep3 eller Fn2 Funkar kanonbra i alla värder rolig bil det kan jag lova dig


Ser helt ok ut! Men om vi tittar på de äldre japanerna som supra, skyline, rx7. Hur håller dessa om man kör året runt? Nu är det inte mycket jag rullar som sagt runt 1000 mil om året. Har googlat lite på rostskydd och det kostar inte så mycket, frågan är väl hur bra detta håller egentligen? + Finns det någon anledning till att RX-8an är så "jävla" billig? Avsevärt nyare bilar (10 år) och billigare än samtliga? Är det bara för "kultvärdet" på bilarna eller finns det massor med fel?


Rx-8an är riktigt prisvärd bil och verkar passa perfekt i din prisklass. Anledningen till att den är så billig beror på att folk är rädda för wankelmotorn, gäller både verkstäder och folk i allmänhet. Vid ca 10k mil bör man vara lite orolig för apextätningarna som blir slitna och därmed ger dålig komp. En välservad RX8 med låga mil är nog ett riktigt bra val


Om vi säger så här; Du kör 1000 mil om året. Vad är du beredd att ta för driftskostnad per mil? Hur viktigt är det att bilen alltid funkar när du vill, behövs den för att du ska kunna ta dig till jobbet t ex. En 15-20 år gammal Fast and Furious- japsare kan rulla rätt problemfritt. Eller kosta en jävla massa att bara hålla rullande. Det är nog ett lotteri. Samma gäller RX. Får man tro postaren över är en RX-8 mogen för motorrenovering inom ett par år om du skaffar en med 7-8k mil på mätaren. Låter ju inget vidare. Wankelmotorn är dessutom känd för att dra ganska mycket soppa. En entusiastbil funkar nog bäst när den egentligen är helt onödig, dvs fungerar som en sällan rullande andrabil medan man har en arselflyttare vid sidan av för vardagsresor. Skaffa Cab istället! En Cab är alltid sportig och de flesta tål vinterbruk utan problem. Nästan alla europeiska märken har ju t ex Cabar med rejäla motorer i sortimentet. En lite nyare 330 cab eller en lite äldre M3 cab t ex.


Civic type R håller bra utan problem. RX8 skulle jag se upp för vissa har fåt byta motor på de av någon anleding och de dricker en hel del olja med.


Ja slår ett ord för Evo! Perfekt åretrunt bil


evo






Evo eller Impreza


Vilka evo och impreza bör man sikta på? Hur håller dessa i motor/låda/drivlina? Är de byggda för att klara kraften eller är det "upphottade" familjevagnar? Har tråkiga upplevelser av audi rs som verkar vara det senare, tyvärr med ras som följd... Annars lockar 4WD, men kanske något som kan bli extremt dyrt vid reparationer om det skulle hända något? Svar på frågor - Milkostnad, inget fast men bör såklart inte ruinera en helt. - Bilen bör funka varje dag, men bor centralt och har nära till arbete och affärer. Bor i en storstadsregion occ kan åka kollektivt om det är kris


Va sägs som en äldre BMW M3


Ser nog för lite Fast And Furious ur för honom men jag håller med dig.


Har lite funderingar, hör gärna vad folk har att säga om det. Kommentarerna om vad jag kan få för mina pengar. Evo - bästa året runt, dyrt att trimma, många helt orignal (hur håller 2.0L?) Supra - Tråkigt med automat, billiga att trimma BPU, inte så vintervänlig Skyline - Likvärdigt men mer manuella, större motorer än 2.0L (håller bättre för trim?) M3 - Gått lite långt (generellt), bäst komfort, dyrast att äga?


haha låt han leva lite nu


Skulle väldigt gärna åka M3, men en -95a med 18000mil lockar inte så mycket. Tyvärr räcker inte budgeten till.


Men se till o spara lite till då och köp en bil som du verkligen kommer vara nöjd med och den håller länge.


Evo är inget vidare snål varken den eller impreza kan tänka mig att de dricker över en 1 milen blandat utan problem


Bensinkostnaden är inget som jag stör mig på, tänkte mer på om motorvolym drog till sig problem och behöver öppnas för att plocka ut mer effekt. Trots allt väldigt mycket som skräms ut en liten 2L. Tanken är att sätta in ett BPU i bilen för att skrämma upp den, det klarar supran utan att öppna en mutter. Hur är det att importera för dessa pengarna? BMW M3 blir nog för saftigt, behöver komma upp 40-50.000kr för att nå något jag skulle köpa och vara nöjd. Då börjar man ändå närma sig vänsterstyrt eller GTR modeller. Tittade lite på 330i, men trim till den låg på 40.000kr haha.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka