Köpråd Saab 9-5 kombi 2,0t Biopower årsmodell 06

Tjenare. Hittat en 9-5 biopower 06 med 21tusen mil på mätaren. Ja vad har ni att säga om bipower saabarna bra eller anus? Sitter tydligen chip från bsr i som ökat effekten till 220hk, är det något man ska hålla sig bort ifrån? Flika gärna in med lite vettig info vad man bör kolla efter som brukar vara ett problem på dom eller vad du har för erfarenhet av dom bra som dåliga. MvhSvar på inlägget: Köpråd Saab 9-5 kombi 2,0t Biopower årsmodell 06haft några, 2.0T är trött... original då. bullrig med.. men funkade bra mekaniskt den som gått mest i min ägo var -07 med 37k mil (19 vid inköp) byte bromsar olja och någon slang


Ja tror väl med att 150hk är lite för liten för den bilen. Vill väl helst inte ha en 150hk:are med den bilen jag hittat verkar vara fin för den pengen dom vill ha. Sen att den var chippade gör ju att den kanske inte är så trött, men kanske bidrar med annat i sin följd. Bullrig säger du, hur bullrig? vill ju inte sitta med hörselkåpor Ja jag har sätt att det finns par långmiilare så det är väl ett tecken på att dom kan gå långt


den var i klass med min mazda 323 -01 "Sport" jag hade då.. ungefär samma bullernivå.. å då hade mazdan inga däck kvar så de bidrog lite antar jag kanske berodde på däcken dom var som nya i mönstret men kändes hårda va vet jag... haft äldre saabar om dom gick bra mycket tystare... men tyvärr så finns ju motorproblemen på dom äldre.


Så pass alltså.. Men generellt så tyckte du det var en bra bil?


bra bil iövrigt ja, säker och bekväm bortsett från bullret men det kanske är upp till var och en, prov kör och känn!


"Nåt chip från BSR" Har säljaren dokument på detta så varför inte? Tänkte mest så det inte sitter ngt fulchip i... Jag kan inte så mycket om Saab men om bilen är väl omhändertagen så... Man åker fint och en sådan kostar kaffepengar i inköp. En nyare Saab är nog ett förträffligt köp i dessa dagar.


Ja det är ju det bästa, alla brukar ju inte tycka likadant. Men alltid roligt att höra vad andra har fått för intryck


Tjenare. Ja det är en ppc från bsr, och ägaren har kvitto.


GM snålade in rätt mycket på ljudisoleringen i och med faceliften som kom -06. 98-05 är betydligt tystare inuti. I övrigt är det en stabil bil som ju går billigt att tanka på etanol. Se upp för stötdämpare/ bussningar bak på kombin.


Ja det där med bakvagnen har jag förstått att det verkar vara en svag punkt. Men den jag har tittat på är Nybesiktigad utan anmärkning då borde väl bussningar vara i bra skick Vad kan man tänka sig för symptomer ifall bussningar är slut?


Se till att få med ett par farthinder när du provkör! Är de slut klonkar bakvagnen över farthinder, och det känns som om bilen liksom "hoppar" snett, kastar med bakvagnen litegrann om du kör i gupp/ hål eller broskarvar. Men du missar inte om de är dåliga, det känner du.


Ja det brukar ju höras ganska fort, och med vana från min s70 där allt vad bussningar heter är slut enligt mig så ska jag nog känna igen ljudet


Hur är det med hållbarhet på turbon på biopower motorerna och finns det problem med vevhusventilationen som det har gjort på tidigare versioner ?


Om inte jag misstar mig, så ska det sitta en garrett gt17 även på den årsmodellen och hållbarheten på de är under all kritik, om man vill ha en turbo som håller bör man ju då byta ut den mot en TD04. Sen är även kolvarna i T7 motorerna kände för att vara känsliga vid misskötsel, råkade själv köpa en med en smält 4:ans kolv, speciellt om den är trimmad ska man nog vara extra försiktig. Vevhusventilationen ska redan vara den uppdaterade versionen, så det ska du inte behöva oroa dig för. Mvh // Marcus


Vevhusproblemet existerar icke, oilsludge är bortbyggt med nytt motorblock och senaste VHV från fabrik. Turbon kan vara ett svagt kort som föregående postare påpekat. Smälta kolvar lär inte vara vanligt, det låter som om någon laddat i något hemmapulat trim med bortkopplad knackdetektion.


Ja, så kan det mycket väl vara, den hade ju ändå +24000 mil på nacken vid det köpet och det råder ju inga tvivel på att den har blivit misskött. Det är dock flera andra som har råkat ut för kolvras på just T7:orna, men som sagt, det är nog en skötselfråga.


De tål inte att gå över 300 hk utan byte till bättre kolvar.


Blir iaf att åka att titta på den imorgon. Eftersom den är ny bes så kan man väl iaf räkna med att det mesta är i skapligt skick


Blev ju ett köp av saab. Men skulle vilja köpa mig en felkodsläsare. Vilken ska man satsa på? Vilka passar just min bil? Vill inte lägga ut en förmögenhet hellerKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka