Köpråd, billig bensinsnål stor combi/herrgårdsvagn max 15.000kr

Hej söker en ny pendlarbil. Har i dagsläget en volvo 855a är nöjd med lastutrymmet men det är en automatare så den drar en del bensin ju. Jag söker en bil som drar runt 7-8dl/ milen vid landsvägskörning. Har bra lastutrymme Nyare än 1995 års modell. Inte dyrare än 15.000kr Någon som har förslag på bilmodeller? Hur är BMW Touring de äldre modellerna fram till 2000?Svar på inlägget: Köpråd, billig bensinsnål stor combi/herrgårdsvagn max 15.000krEn gammal BMW för 15000kr blir varken en billig eller bensinsnål släde. Var ekonomisk och titta på Primera, Avensis, Carina, då har du en bra pendlarbil med hög driftsäkerhet och låga ägandekostnader. Dessa klarar ditt förbrukningskrav redan vid blandad körning. Eller varför inte den ofta bortglömda Mondeo om riskokare inte lockar.


Skoda octavia kombi med 1,6l motor bör uppfylla dina krav. En kompis till mig köpte en nyare mondeo för småpengar med lite fix på och den har vart han trogen i över ett år nu så kan nog vara en bra bil.


Skulle ha tagit en generation 3 Mondeo på denna budgeten. Som Evildan säger så verkar de ha helt glömts bort i Sverige iaf och därav har de väldigt låga priser på ofta helt ok bilar. Däremot så tror jag att en Toyota kan vara billigare i drift då de brukar ha i regel mindre motorer. Jag skulle ändå rekommendera Mondeon då den använder en pålitlig (japansk) Mazda motor och känns mer "Europeisk".


Skit i ford och opel o saab är inte heller någon hitt! ska du ha "ok" lastutrymme och bra förbrukning så får det tyvärr bli japanese / kines bilar.. eller audi 1.8t ej quattron eller golf kombi. sålde min v70 -98 iförrgår så jag letar nu efter en avensis eller en passat faktsikt lycka till !


Å detta grundar du på? Saab kan var riktigt bra bilar... det kan även opel (jag själv har varit mest nöjd med mina oplar...) visst asiatiska bilar säger många att dom är bra men inte alla... har testat Mazda och Nissan 2 av varje de var inget hitt precis Toyota tror jag på.. Nissan Primera rekommenderar inte jag iallafall.. 2.0 på 140hk drog 0,8 landsväg med 6 växlad manuell åså var den ganska trött. Mazdan var helt ok men bullrig samt att dom rostar som fan under. hade ett tillräckligt stort håll för hela foten under... vet dock inte om mina båda var totalt missköta men båda var rostiga. nån var inne på skoda, jag skulle ta en titt på dom. slutligen nån dret Opel idag får man en opel mellan 99-02 för under 15k med lite mil på mätaren med AC te.x Vectra eller Astra.. 1.8liters motorn är kanon trevlig samt billig i drift (Nu talar jag av erfarenhet av 15 stycken.) svag punkt på Vectra B (inom budget) är att dom kan läcka lite olja mellan motor och låda men det brukar inte vara några problem. Hoppas du hittar rätt bil för dig/er


Citroën XM. Gigantiskt lastutrymme, komfort i världsklass och generöst inköpspris.


Lite darrig driftsäkerhet kanske.., Men varför inte en Xantia 1.8 eller en C5 2.0? De är bra bilar.


Thord! Kines bil funkar ju inte när man kör amerikanare på sommaren Det är ju som att äta soppa med kinespinnar!


Haha klart johan.. bara trams ju


Köp då en Blazer S10, Cherokee eller Explorer, det är manliga (nåväl) USA-järn för den riktiga genuina raggaren. Riktiga tvättäkta raggare åker rambyggda jänkejärn året om utan en tanke på förbrukning eller driftsäkerhet så länge dem åker Amerikanskt, de andra med europeiska svennekombis och asiatiska riskokare är bara sommarposörer.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka