Köpråd, köpa bil osedd från tyskland?

Tjenare, Håller på och letar bil och då den bilen jag inte vill ha inte verkar finnas på blocket har jag sökt mig till tyskland. Problemet är att jag inte har tid att åka ner och titta på bilen utan måste i sådant fall köpa den osedd. Bilen är en Audi A4 Avant S-Line 2011 2.0 TDI med lite all möjlig utrustning. Den har gått 9.500 mil och säljs Audi Frankfurt GmbH, bilen har fullständig servicehistorik och "Gebraucht wagen Plus" Vågar man köpa bilen osedd eller ska man backa ur? Tacksam för svar!Svar på inlägget: Köpråd, köpa bil osedd från tyskland?Personligen skulle jag aldrig köpa utan att titta på den först. Kan ju ha hänt vad som helst med bilen, krockad, omlackad, fullt med dörruppslag etc. Sånt man oftast inte får reda på genom bilhandlare.


Som jag förstått det (kan inte tyska utan körde google translate) så betyder Gebrauchtwagen Plus att dom gått igenom bilen i en lång lista med saker (110 st) och kollat så att allt ser bar ut, så teoretiskt ska det ju vara lugnt. Då det är en riktig audihandlare går också saken mindre sketchy. Men hör gärna fler funderingar om detta från folk, kanske någon gjort detta tillochmed.


Seeing is believing! Har du ingen bekant som du litar på som kan kolla in objektet åt dig annars om du inte kan själv?


Tyvärr har jag ingen bekant som bor i Tyskland eller kan tänka sig att åka dit för att se en bil utan mig, så det blir nog svårt


carfax + chassienummer


Tyskland får man inte dölja att bilen varit krockad så tänk inte på den biten. Är det större/märkes handlare brukar de dokumentera alla repor dörruppslag etc. Är DU nöjd med utr, miltalet, pris mm så slå till! Brorsan tog hem en 535d nyligen pga att det han sökte inte fanns på marknaden i Sverige. Han köpte den via en större handlare, fick bilder på ALLA skador Så köpet gjordes endast via mail och bilder och han är supernöjd.


Härligt att höra att det gått så bra!


Hej! Jag tog hem en Audi TT 3,2lit roadster (2004) från Tyskland för ca tre år sedan och hade kollat in några TT på nätet och fann två två stycken som jag tyckte verkade bra. Flög ner till Frankfurt och kollade in bilarna, sedan flög jag hem. Efter några veckor mailade jag firman, en stor Audi firma ( Graf Hardenburg) 25 mil söder om Frankfurt som hade bilen jag ville ha och skickade över pengar. Tog sedan kontakt med en bilspeditionsfirma här i Stockholm och de körde hem bilen och släppte av den framför garaget (pris ca 12000kr). Fungerade hur bra som helst!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka