Köpråd: Audi A4 -00?

Nu behöver jag lite tips! Funderar på att köpa en Audi A4 quattro (2000) och undrar lite va man ska se upp för? finns det några kända fel på dessa? något man ska kolla extra noga på innan man köper? tack i förhand! Rukbriken ändrad och tråden flyttad. Mvh jonTe/moderatorSvar på inlägget: Köpråd: Audi A4 -00?Tips: Lägg tråden under allmänt, och byt rubriken till förslagsvis "köpråd AUDI A4q" eller något liknande. Klapprande framvagnar pga glappa länkarmar är inte ovanligt på A4.


Är det inte dessa motorer som koksar mycket? kolla olje locket före och efter provkörning. kamkedjan?


Finns en mängd motorer till A4.


Jo det vet jag, men oftast är det ju en 1,8l Turbo motor. sitter säkert en sådan i denna med. Och vad jag vet så brukar denna motor ha stora koks problem. Oljeläckage, AC, turbo.


1.8T 15 ägare skatten ska betalas i juni. den har även gått en hel del såg jag (26900mil) Om det är den bilen på bild dvs.. så kolla rost (jag har haft ett exemplar...) den rostade sönder i bakluckan o skärmar.


Vad jag kan se på bilderna så har rosten börjat komma på bakluckan, högra änden på grepplisten är det en fläck med galvsläpp, den kommer bara att växa och det växer fort när fukten väl kommer in under galven, som nämnts tidigare är nedkant på dörrarna under gummilisten också en vanlig rostodling. Vad gäller fel så glapp i framvagnen är mycket vanligt, anliggande bromsar bak likaså, koks är inte ovanligt, särskilt inte på bilar som servats longlife. 1,8T har kamrem, ska bytas var femte år eller var 12000:e mil på en 00:a. Ojämnt slitna däck och klonk från transmissionen mellan motorbroms och acceleration är ett tecken på att drivlinan är dålig, personligen hade jag tveklöst valt bort en glapp quattro, att få bort glappet kan kosta grova pengar.


Har själv en A4a 1.8T avant -97, vet inte om dom gjort något åt följande punkter på facelift modellerna men jag hade nog avstått ett köp iaf. Framvagnen slits rätt fort, skön att köra när allt är nytt dock Rostangrepp dörrar längs med lister samt skärmkanterna fram Bromsarna bak är förmodligen det sämsta jag någonsin stött på, 1-2 år mellan varje omgång med dom och då åker man på o byta det mesta. konstruktionen är inte rolig att hålla på med då lagerna sitter ipressade i bromskivan och man glömmer alltid att beställa abs-kransen vilket resulterar i att man får slå låss den gamla o sveta om iom att den spricker Till vevhusventilationen under insuget sitter det ett plaströr som är svets-skarvat på två ställen, dessa skarvar spricker med gnälliga besiktningsmänn som följd. Har under alla år som jag ägt bilen aldrig haft några motorproblem dock (snart rullat 40k) // Ugge


Måste bara fråga; vad f*n hittar du på med dina bromsar? Kärvande ok, fine, men det är ju inte direkt något ovanligt (och inte specifikt för A4:an på något vis). Men byta vart/vartannat år? Aldrig ens hört talas om någon (ja förutom dig då) som behövt göra det. - - - Till topic - - - - Framvagnen är som många påpekat inte den bästa. Å andra sidan, skruvar man själv köper man en komplett framvagn för 1500-2000:- (det är alltså inget som, under förutsättning att man skruvar själv, är tokdyrt). Det är inte heller så som en del (ingen åsyftad) får det att låta, att framvagnen behöver bytas ut totalt vartannat år


Du behöver väl göra hjulinställning efteråt? Så lägg till 800-1000kr på det beroende på var du bor.


Kolla så den inte kokar. Varmkörd, tomgång, ingen värme på. Vänta till fläktarna drar igång.


Lite beroende på hur man gör, vad som byts osv. Så; Mnja. Det skadar ju iaf inte. Men visst, säg ~2500:- för hela framvagnen och hjulinställningen. Dock inget som görs "varje år" heller.


ojdå, va verkligen inte meningen att göra någon upprörd med mitt inlägg men faktum är att jag plockar oftare med bromsarna bak på A4an än vad jag gör med både mina övriga bilar (annan Audi & bmw tidigt -90tal) samt mina föräldrars båda bruksbilar ( 2x Audi sent -90 tal ) så det är ju inte det att jag har något emot Audi/tyska bilar, utan att antigen är konstruktionen på A4ans bakbromsar kass eller så har jag ett riktigt måndagsexemplar. Kan ju bara säga mina personliga erfarenheter med de bilar jag äger/ägt, och jag har ju ingenting för att sitta här o ljuga ihop något //Ugge


Tog inte det personligt (eller ens i närheten heller), utan det var mer bara i relation till det faktum att jag aldrig tidigare hört talas om någon som haft en sådan bromsåtgång bak på en vanlig vägslädeKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka