Köpråd: VW Scirocco 1.4 TSI vs Honda Civic Type-R

Hej, Som rubriken säger, jag har länge gått och velat mellan en Scirocco (2010 och frammåt) och en Honda type-R (2010). Jag gillar båda bilarnas utseende både in- och utvändigt och är nöjd med båda bilarnas prestanda. Det jag egentligen undrar över är vilken bil som vore det "säkraste" köpet? Min förra bil var en Hyundai Coupe V6 -04 som jag hade en väldans massa problem med och detta är något jag inte vill uppleva igen. Såklart är det omöjligt att förutse om en begagnad bil kommer vara felfri, men rent allmänt, vilken är bäst? Tackar på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: VW Scirocco 1.4 TSI vs Honda Civic Type-R



En kompis köpte en ny Scirroco -10. Bara problem. Han tröttnade. Hade valt Honda. Men att du hade problem med en H Cupe förvånar mig. Måndagsex kanske?


Tackar för snabbt svar! Oj, låter inte bra, alltid trott att Sciroccon var en bra bil! Men är kanske bara en sämre version av Golf GTI? Jo, honda gör ju bra bilar och jag tycker verkligen om egenskaperna hos type-R:n. Angående Hyundai coupén så hade jag nog bara otur. Den hade lågt miltal dessutom och var väldigt välskött. Men många småsaker som krånglade typ immobilizer antennen, centrallåset och kompressorn till ACn gick!


Kanske det. Sålde Hyundai förr. Inga Cupe V6 fick problem... Mitt ex farsa köpte en av mig 2005 och han har nog haft gasen i botten i 9 år nu. Inklusive en klotning med bilen på taket. Går som en klocka. Ang. Scirroco så hörde jag av en gammal kollega att även de haft problem men en. Köp du en Honda.


Inte köpa en bil med TSI-motor.


Nej. Men tänkte faktiskt inte på det. 160 hk från en 1.4 motor... Slöaste bilen i stan. Varenda Volvo V70 lämnar dig... Inget kul i en bil som ser ut som den går fort?


Köp Sciroccon, men välj en 2.0 TSI istället, en 211 hk. Haft min i 2,5 år. Inga problem alls! 160hk motorn har haft vissa issues om man skall vara snäll... Fredrik


Jag hade en 160hk Scirocco 2010, sålde när den gått 5000 mil. Inga problem alls med den. Bara underbar. Största problemet var andrahansvärdet - men det gynnar ju TS som köpare... Tredjehandsvärdet vid försäljning blir nog helt ok.


Jobbarpolarn har en scirocco. Väldigt opraktisk säger han.. a-stolparna sitter ivägen extremt mycket. Slår i huvudet varje gång man ska kliva in och ur osv.. men den är rolig att köra.


Slår huvet i A-stolparna? Hur klumpig/lång är han? Jag hade min i över 2 år och slog inte huvudet en enda gång. Jag är 181 lång. Men nä, praktisk är den inte. Men då köper man väl en annan bil om det är vad man söker?






Näänä. Inte i a-stolparna. Dom skymde sikten. Han slog i huvet i taket när han klev in och ur


Det har jag inte heller råkat ut för..?!


181cm är inte långt. Kan ju vara därför


Nej, därför frågade jag också hur lång (eller klumpig) han var som slog skallen..?! Och hur lång TS är framgår inte. 181 är ju normallångt/kort iaf, så det kan ju ge en fingervisning om hur bilen i fråga funkar.


Köp Honda... Jobbat 2 år på allbilverkstad.. Honda va det bästa vi hade inne. VAG absolut de sämsta..


Brorsan har en Scirocco 1.4. Skit rolig bil, väldigt snygg. DSG-lådan är skitbra, helt jävla fantastisk men det finns mycket problem med dem. Läs vidare om torrkoppling 7 växlad DSG om du funderar på en DSG-låda. Manuell har jag inget aning om. Kan relatera till dem tjocka A-stolparna faktiskt men inget man lägger märke till efter ett tag. Snabb och rolig bil då den väger så lite. DCC är guldvärd enligt mig. Ingen bil man köper om man vill ha en praktisk bil. Den är snygg, rolig och snabb samt bensinsnål. Personligen hade jag valt DSG fast då får du den 7 växlade med torrkopplingen. Vill du ha en DSG med mindre problem så får du kolla på 2.0an, då den har den 6 växlade med våtkoppling. Hör av dig om du undrar något så ska jag se till att fråga brorsan.


Helst ingen V.A.G produkt alls.. skulle valt hondan.


Välj Hondan! ända fördel Sciroccon har i detta fall är nog bränsleförbrukningen. Honda har generellt sett riktigt högt andrahandsvärde och skottsäkra motorer.


Tackar för alla svar och åsikter! Som det ser ut nu så lutar det åt Hondan. Känns allmänt som en mer praktisk, rolig och "säkrare" bil. Honda gör ju bra motorer och bilar med få problem!


Älskar bara generaliseringen. Finns typ 10 olika TSI motorer och du anser att alla strular eller?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka