Köpråd: Nyare tysk coupé

Hej! Jag behöver lite råd och tips inför ett nytt bilköp framåt hösten (eller om jag ägnar vintern åt att leta och kör något skitbil denna vinter). Jag har idag en Volvo S40 T5 R-Design 2006 som jag vill byta ut av några anledningar. Dels är det åldern, vill gärna ha en nyare bil. Sedan så är det bränsleförbrukning, min har en automatlåda och jag har tung högerfot = ofta knappt 1.5 liter milen (bor i en stad så körs 90% där). Sedan så vill jag gärna ha något ännu roligare och som fångar mer blickar! Jag är i tidiga 20 års åldern och känner att det inte riktigt finns något bättre tillfälle än nu att köpa en coupé av något slag. Jag har kikat på BMW 3-serie coupé (E92), (En helt perfekt 3-serie sedan kan ev. fungera också, om allt är "rätt") BMW 1-serie coupé (en riktigt fin 5 dörrars skulle också kunna fungera, med rätt utrustning och helst 18" M-sportfälgarna.) Audi A5 skulle också funka men S-line stort sett krav där med. Även Audi TT är intressant, dock finns ju knappt diesel (se nedan). Även kikat lite på VW Scirocco, men vill gärna ha något som sticker ut mer än den. Mina ursprungliga önskemål är diesel från ca 175hk och uppåt i standardutförande, helst automat (dock inget krav) samt på BMW är det i stort ett krav med M-sport (ev. undantag 3-serie coupe). Jag vill även kunna köra den sparsamt på vintern, tyvärr. Anser mig inte ha råd med två bilar.. Det vettigaste valet skulle nog egentligen vara en BMW 320d/325d alt. en 120d/123d. Men gillar Audi TT också, dock verkar det svårt att hitta dieselmodeller? Budgeten ligger på max 190tkr cirka, men ser gärna att de kostar kring 160 tkr (prutat och klart). Bilen bör absolut vara nyare än 2007 och bör inte ha gått mer än 10 000 mil cirka, gärna mindre. Frågor: Har jag missat någon bil? Tips i dessa klasser? Undvika en speciell modell? Ser att många bilar i denna klass är importerade, vad ska man tänka på där? Undvika? Dyrare försäkring etc? Importera själv kanske? Bonusfråga: Hur rekommenderar ni att jag löser mitt bilbehov i vinter om jag inte funnit någon pärla ännu? Funderar på att köpa en bil för typ max 15 000kr som är besiktigad, skattad osv och hoppas på att den håller. Helst 4WD ellr BMW så kan man ha lite kul. Men som sagt ett lotteri om den går sönder rejält eller inte. Lite småsaker som bromsbelägg osv kan jag fixa men inte värre grejer. Men finns det något annat alternativ? Har kikat lite på hyrbil men blir hutlösa summor även för en Kia Picanto tex. Kanske får starta en separat tråd om detta men testar och nämna det här! Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Nyare tysk coupé



Nu är bilen jag fick upp dels kombi men även över prisklassen justnu men diesel-195hk osv om du nu har planer på att vänta med bilköp till efter vintern så lär denna sjunka rejält i pris samt komma med "coupe" karossen 4WD är gött det med. http://www.blocket.se/varmland/Opel_Ins . =7&w=1 Edit: Finns en drös med bilar men ganska ovanlig är även Opel Vectra med 3.0CDTI på 188HK diesel dock vet jag inte om den finns i coupé karossen till Vectra sen om man ska va helt ärlig så vet jag inte om just 3.0CDTI är så hållbar motor men kraftfull och går billigt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka