Köpråd: Kombi för blivande pappa!

Tjena grabbar, Lillgrabben ploppar ut den 16 augusti om allt går som det ska. Har därför sålt av min bil och billjud för nu måste det köpas en kombi så man kan lasta barnvagn och grejer. Frågan är vilket? Mina krav: - Max 100,000 kr - Vara så säker som möjligt - Vara så ny som möjligt - Vara så bensinsnål som möjligt - Ha så bra kvalitet som möjligt, vara så tillförlitlig som möjligt - Ha så låga servicekostnader som möjligt - Ha kamkedja - Relativt stort lastutrymme Tips, förslag, kommentarer? Edit: Skulle kanske ha ställt frågan annorlunda då vi, (tjejen och jag) har några favoriter. Frågan är dock om någon av dessa har kamkedja eller inte. Ni som vet får gärna skriva modellnamnet på (om) det finns en modell med kamkedja, tack. Volvo V50 Ford Focus Ford Mondeo Skoda Octavia II Volkswagen Passat/Variant Skoda vinner ju biltest efter biltest och man får ju en fullt utrustad 2011 som gått 7000 mil för 95,000 kr. Frågan är om det finns någon modell som har kamkedja. Sedan undrar vi om det finns någon modell och motor- eller växellåda som man ska hålla sig undan? Frågan gäller samtliga bilar listade i detta inlägg. Tack!Svar på inlägget: Köpråd: Kombi för blivande pappa!BMW 3-serie kombi är perfekt för dig då, passar in på alla kraven! T.ex. http://www.blocket.se/jonkoping/BMW_320 . 17&w=3


Självklart Mercedes E-klass. Störst, bekvämast och bäst i klassen. http://www.blocket.se/angelholm/Mercede . 17&w=3


För 100k får du en Ford Mondeo från 2008-2010 beroende på miltal. Lastutrymme på 542 liter Års service (Olja, filter och kupefilter samt kontroll rostskydd) ligger på omkring 3500 och då ingår 1års fri assistans också. 2000 mil/1 års intervall. Vid 6000 mil är det tändstift och luftfilter. (2.0 Duratech) http://www.blocket.se/ostergotland/Ford . _8&w=3 Kedja http://www.blocket.se/skaraborg/Ford_Mo . _8&w=3 Kamrem men Volvo motor Finns ett par taxibilar i stan, utöver bromsar är det stötdämpare som bytts efter ca 10-15 tusen mil och K-stag efter 25 tusen mil.


Finns en hel del hyffsat lågmilade 9-5:or för den budgeten. Den är myyyyckket större inuti än en liten BMW 320. Dieseln går billigt och snålt och kostar inte mer än ett par tusen i skatt då den har partikelfiltr. Bensinarna drar mer, men går att köra på etanol för under 10 kr/ milen. Mer familjekombi för pengarna än Saab 9-5 går liksom inte att få idag. Hynda i30 och liknande är helt enkelt inte lika mycket bil även om de är billiga. Jämför vad en V70 d3/d4 med samma utrustning, årsmodell och miltal kostar ...


Förutom det med lastutrymmet


Ford Mondeo som tidigare nämnts stor kombi och bra kvalitet till vettiga priser


eller så kanske du inte behövde köpa kombi? bara för att man får barn så behöver man inte köpa kombi direkt tycker jag? vad är det som får dig att vilja köpa kombi? får inte barnvagn plats i en icke kombi ?


Har du ens läst hans krav? Det står: Relativt stort lastutrymme Jag har inga som helst problem med att få i en barnvagn i bagaget på min coupé, så varför skulle inte bagaget räcka till i en kombi som har bra mycket större bagageutrymme?


Mondeo ,stor och bekväm bil. Man åker gött i den är jätte nöjd med min.


Om man bortser från icke kamrem så är volvo v70 2,5t en trevlig bil som jag skulle kollat på i din sits.


Saab 9-5 2006-2010 bästa bilen


Som Djo säger en v70 2.5t elle t5. Bästa är att man behöver inte behöver göra något med barnvagnen bara ställa in den å åka. Ändå kan du kasta in halva Ica i bilen eller den livsfarliga barn ätande Amstaffen vilket är super. Ett tips är att du har en barnstol å provar med. För på en del bilar blir det snålt med plats för benen på passagerarsidan när du har barnstol bak.


Avensis. Rymlig, säker, tillförlitlig och det är mer benutrymme bak än i en V70 och betydligt volymiösare insteg inklusive takhöjd, benutrymmet är speciellt trevligt om du tänker ha barnstolen fram. Har kört dessa en hel del som TAXI och gamla kärrin...eh äldre damer har lättare att ta sig i och ur Avensisen än V70 eller Passat mfl då den har en ngt högre placering utav sittdynorna och låg tröskel. Corolla Verso. Något kortare men högbyggd med stora fyrkantiga dörrar vilket gör det enkelt och smidigt att plocka ett barn i och ur barnstolen, prova att montera en stol bak i en V70/9-5/E-klasse/3-serie/5-serie och gör samma manöver sedan med Verson


Jag hade då valt ett större alternativ där man kan få in en barnvagn och andra prylar i samma vända, men alla tycker väl olika.


Honda Accord, finns både med bensin och diesel, manuell och automat. Antingen 7:e gen som byggdes fram till 2007 där kombin lastar lite mer. Däremot ska du åka säkrare är 8:e generationen i rätt riktning. Inga direkta brister på bilarna, se bara till att det är skött med oljebyten samt uppsmörjning utav bromsarna i bak på service så ska du se att du har en billig bil att äga framöver. Är det något mer du undrar över så är det bara att fråga.


Tack för alla svar, det uppskattas! Skulle kanske ha ställt frågan annorlunda då vi, (tjejen och jag) har några favoriter. Frågan är dock om någon av dessa har kamkedja eller inte. Ni som vet får gärna skriva modellnamnet på (om) det finns en modell med kamkedja, tack. Volvo V50 Ford Focus Ford Mondeo Skoda Octavia II Volkswagen Passat/Variant Skoda vinner ju biltest efter biltest och man får ju en fullt utrustad 2011 som gått 7000 mil för 95,000 kr. Frågan är om det finns någon modell som har kamkedja. Sedan undrar vi om det finns någon modell och motor- eller växellåda som man ska hålla sig undan? Frågan gäller samtliga bilar listade i detta inlägg. Tack!


Senast redigerat av tonimakaroni (2014-05-02 21:05)


Volvo 245 eller Mercedes W124 300DTKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka