Köpråd: bil för 60tkr

Då var det äntligen dags för mig att köpa min första bil. Efter ha spenderat cirka en vecka på att läsa på diverse forum och kika på blocket kan jag lugnt säga att jag är mer förvirrad än innan! Anledningen till att jag känner mig förvirrad är dels osäkerheten kring livskostnaderna på fordon (service, reparationer) och att det känns omöjligt att hitta en pålitlig bilhandlare i Göteborgsområdet med bilar i denna prisklassen. Jag har dock lyckats att vaska fram två kandidater: Volkswagen Polo 1.4 och Hyundai Getz 1.4, dock känner jag mig lite osäker på dessa bilar på grund av det höga antalet ägare som båda bilar har haft, trots de låga miltalen (6 respektive 7 ägare). Nu undrar jag om ni kanske kan hjälpa mig med vad för modell av bil jag ska satsa på med dessa krav (om det går dvs): Automat Låg service kostnad Relativt låg bensinförbrukning (kommer köra under 1500 mil/år) Humana reparationskostnader Bagaget måste få plats med en normalstor barnvagn Tack på förhand och ha de gött!Svar på inlägget: Köpråd: bil för 60tkrVi har en Polo 1.4 aut -05. Den drar hutlöst mycket bensin! 0.8 l/mil inga problem! Hade tittat på Getz istället. Säkert en pålitligare bil dessutom. Barnvagn går inte att få in i någon av dessa. Stirra dig inte blind på miltalen. En så pass äldre bil som gått lite har oftast rullat korta sträckor i hela sitt liv. En kall motor slits fortare än dito varm. En bil som gått 10000 mil kan mycket väl vara i bättre kondition. Vi sålde förra året en bil som rullat knappt 5000 mil från 2005 enbart pga att motorn lät som en stenkross.


Jo det är iofs sant det, måste säga att jag är överraskad över hur svårt det är att välja bil i denna prisklassen. Det finns också två andra modeller jag har tittat på med högre miltal: Volvo S60 och Toyota Prius, båda har rykte av sig att vara bra arbetshästar. Dock så fick jag serviceboken på S60:n och den har inte servats på över 2 år (15k/mil och kamremmen byttes då) och 18k servicen är strax runt hörnet. Men det kanske är mer prutargument?


Ta med barnvagnen och provlasta S60, sen när du märkt vilket jvl brevlådeinkast det är kliver du in i baksätet och viker benen bakom huvudet för dom får inte plats på golvet då förarstolen inkräktar på det utrymmet, efter detta och ett behövligt besök hos kiropraktorn åker du och köper dig en lättlastad Prius med gott om sparkutrymme bak Skämt åsido, bagaget är trångt på S60, med liten lastningsöppning, är den inte servad på vettigt vis tycker jag att du ska släppa den bilen. Priusen du länkar tillverkad 2005-09 är prefacelift, den senare versionen av -06 och framåt har bättre strålkastare, ljusstarkare pekskärm, och det som är enklast att se, ljusa blinkers bak, men den är absolut inte något dåligt val för det. Priusen är som du beskriver en riktig trotjänare, drar under hälften av bränslet en S60 önskar, årsskatt 360kr, låga servicekostnader, billig försäkring då det inte är ngn bil som är inblandad i många olyckor. Jag var skitnöjd med min -08, körde ca 1300mil utan ett bekymmer, fyllde på 4liter spolarvätska och tankade ibland, väldigt billigt bekymmerslöst bilägande. Här är mitt år med Priusen uträknat i pengar. http://www.garaget.org/mypage/blog.php? . ost=127666


http://www.blocket.se/skaraborg/Toyota_ . 15&w=2 Finns alltid prutmån Nya Stereon, JBL högtalare, 6skivors växlare, Mp3/WMA läsare och aux ingång i mittkonsollens förvaringsfack. Keyless go, ingen navigation. Ser fin ut på bilderna och har rullat lite.


Argumenten för en Prius väller upp ser jag. Ska ta och hålla ett öga efter Prius:ar runt min prisklass. Något speciellt jag ska titta efter när jag testkör/tittar på de?


Jag är väl lite jävig i frågan, har haft S60 och V70 och jag åker som synes Prius. Bromsar som skrapar bak är vanligt då dessa används för lite/sällan då elmotorn bromsar/laddar batteriet vid snälla inbromsningar. Några hårda inbromsningar och det problemet är borta. Det är väldigt sällan några problem eller defekter med dessa, gå igenom bilen som vilken beg bil som helst, elfunktioner osv. Åk och provkör någon hos en handlare i din närhet, det är en speciell upplevelse att glida ljudlöst iväg. En del blir frälsta, medans andra avskyr bilen.


Både min svärfar och och svåger har varsin Prius (2013 respektive 2005 års modell) och de är båda fina och driftsäkra bilar


HAHA, du hittade in i en "Toyotaskadad" familj, trefligt. Då är en provkörning alltså onödig ur känsloperspektiv. Hur långt kan du tänka dig att åka för att handla? Jag brukar i trådar med 10000kr bilar avråda från längre resor då kostnaden för resan ofta övervinner bilens pris kontra köpa hemmavid. Jag håller ögonen öppna om det dyker upp något som verkar vettigt åt ditt håll.


Haha, jag som var fast bestämd när jag började kolla att jag INTE skulle köpa en Toyota. Men när man läser på vad bilar kostar med alla kringkostnader så känns flådiga bilar alldeles för överdrivet dyra. Jag måste tyvärr åka kollektivt (tills bilen är inköpt!) så inte allt för långt tyvärr EDIT: Tänkte ta och kika på den här under helgen http://www.blocket.se/goteborg/Toyota_P . 0.htm?aw=1


Nä, Toylådorna är erkänt ekonomiska att äga. Den ser skitfin ut, bra historik, verkar vara ordning och reda på papper och bilägandet. Jag gjorde likadant som den säljaren, bytte till en genIII som jag sprang på lite av misstag faktiskt, fick rätt erbjudande och så blev det bilbyte. Min var precis likadan som den du länkade fast en -08 (och utan skinn ), svart Prius är snyggt.


Kör också Prius till vardags (Faktiskt Evildan´s fel) Bästa bil jag haft! Om du kan tänka dig en så är det bara att köpa. Kan tänka mig att byta bil så småningom. Men då enbart till en nyare Pius som Evildan gjorde nyligen. Tankade imorse: 0.42 l/mil på 80 mil ca.


Blir nog att satsa på en Toyota Prius trots allt, kommer att kika efter en i Göteborgs området Inget annat modellrelaterat problem än rostiga bakbromsar som jag ska hålla utkik efter?


Är ett vanligt problem på många bilar. Man bör tokbromsa lite då och då för vid normal körning så används inte bakbromsarna alls... I synnerhet på denna då den "motorbromsar" med hjälp av generatorn i början... I övrigt: Som vanligt, kolla så all el fungerar med elhissar osv. Kolla gärna så stereon tar CD-skivorna du stoppar i. Och spelar dessa. En Business har en 6-växlare för cd och spelar MP3. Tryck på knappen "Climate" till pekskärmen. Starta och stoppa AC. Det bör man ju känna om solen ligger på. Har inte hört att det skulle vara strul med AC men ändå. På min 8 år gamla bil blåser det iskallt iaf.


My bad! (sträcker på sig lite stolt) 0.42l/10km, det märks att det börjar bli varmare. Vi är fast djupt nere i HSD träsket, låter nästan som ett tillstånd för någon med könstillhörighetsproblem


Hehe... Glömt att tanka i en vecka nu... Då går de billigt när man inte ens tänker på att kolla bränslemätaren ibland... Jodu Mr. Evil. Det var ett bra tips! Tänkte hämta cabben nu då det är bra väder men den drar ju så mycket :-/


Jag har inte hittat bränslemätaren på min ännu, det är ingen mätare som ändrat nivå ännu Inget cabväder här inte, 7 grader (varmt åtminstone) och droppar omvartannat.


Rejält OT nu men här är det 14.5 grader och sol... Ska INTE köra cab. Ska köra Klippo Excellent en stund...


Var och provkörde denna idag, http://www.blocket.se/halland/Toyota_Pr . 15&w=2 Tyvärr var den lite väl schleten och bränsleförbrukningen på den sträckan jag körde (blandad körning stad/motorväg) låg på 7.0L/100km så det fick bli pass på den. Jag har tittat lite ytligt på Honda Insight/Civic, verkar vara likvärdigt med Prius men jag kanske får mer bil för de pengar jag har om jag tar en Honda istället?


Det lät 7jkl högt, kanske någon anliggande broms eller dyl. Körde du långt? Hondorna förbrukar mer bränsle än Prius samt går inte att köra på enbart el, bränslemotorn är alltid igång. Dom är ganska trevliga, "sportigare" köregenskaper.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka