Köpråd: Nybilsköp Peugeot 508 sw vs Opel Insignia sw (diesel båda)

Har ringat in två miljöbilar Peugeot och Opel. Har fått ungefär samma inbytespris hos båda handlarna så nu återstår att välja. Fördel Opel är att den drar mindre diesel på pappret, längre nybilsgaranti och har mer extra utrustning mot säkerhet. Fördel Peugeot är bättre komfort och mer utrustning för pengarna. Dessutom känns den nyare och snyggare. Det lutar åt Opel... Vad tycker ni?



Svar på inlägget: Köpråd: Nybilsköp Peugeot 508 sw vs Opel Insignia sw (diesel båda)



Insignia helt klart! Mycket snyggare...


Har bara åkt i 508:an när vi hyrde en sån i vintras, lite imponerad av rymligheten i coupén, ganska tyst, helt ok bil för pengarna. Min föräldrar kör en fullsmetad Insignia sen 3 år tillbaka och de är nöjda. Lite hård gång i motorn och lite dålig kvalite på vissa detaljer i interiören (typ dörrhandtag som flagnar vid 6000 mil), men i det stora hela en trevlig bekantskap. Bara haft ett fel på 8.000 mil, elektriska handbromsen som hängde sig så de fick byta handbromsbackar.


Peugeot 508 sw alla ggr. Har möjlighet till bägge inom jobbet, och väljer hellre Peugeot, tycker den är behagligare att köra. Insignian känns mer plastig och inte riktigt genomtänkt. Vilken utrustning skall du ha i den eventuella Peugeoten ? Det finns ett "hemligt" pkt där du kan välja att de stoppar i led-lampor i hela bilen förutom hel/halvljuset. Den blir mkt trevligare att titta på kvällstid då kan jag säga !


Opeln. lätt.. rymlig snygg spec om om det är det nya faceliftade modellen. 5stjärnor i krocktest mycket utrustning. 5 års garanti på de... ja jag skulle valt insignian. Sen vettefan om just peugeot har "komfort" av dom modeller jag haft tillgång till så har dom vart riktigt stötiga och vägbuller...


Har du inte möjlighet att låna hem bilarna var för sig och se hur du känner efter ett par mil ? Istället för vanliga testet runt med försäljaren ? Peugeot hade jag satsat på


508an med 204hk dieseln rekommenderas, går riktigt fint. undvik mindre motorerna med mcp/egs växellåda



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka