Köpråd, trött på ha 3 bilar, vill ha EN? vad ska man ha egentligen...

Tjena, jag går i köp tankar på EN bil istället för ha en lekbil, en bruksbil, och en sommarbil typ. Kom gärna med alla tips ni kan, jag rabblar upp några krav jag har.. den ska vara snygg, snabb, relativt billig åka, stort med utrymme, bra komfort och framför allt rolig! pris runt 120k Har kollat lite på dodge ram, men då går ju ekonomin bort på bränsle, om man ska bruka den dagligen. Diesel, ja då är den inte rolig, och svindyr skatt..? 4wd är ju ingen nackdel heller...bmw x5 ? audi q5 kanske är lite dyra....och dom är ju inte direkt "roliga" köra. Har alltid älskat chrysler 300c, den finns med en ganska fet hemi motor, men hittar inga direkta recensioner om dom, något man ska passa sig för? Det är samma problem på mc sidan...jag ville ha en sportig och en lugn skön...fick bli en av varje går inte kombinera allt. Tacksam för alla svar.Svar på inlägget: Köpråd, trött på ha 3 bilar, vill ha EN? vad ska man ha egentligen...Classic:


hahah mjo är lite så


Vad är roligt för dig med en bil? Billig i drift, var går gränsen bränslemässigt?


roligt är körglädje och mycket drag, vrid eller hk. ptja runt litern är ok för en bil som ska köras dagligen. så snabb snygg hållbar för så lite pengar och ska gå så billigt som möjligt. typ omöjlig ekvation...


MB E500 W211. Rätt rolig att köra, mycket tack vare motorns egenskaper och trots den sävliga känslan och den ikke uppfordrande känslan går det att svänga med en MB minst lika bra som med andra tyska premiumwagens. Går att köra "billigt" men det är säkerligen inte enkelt.


BMW 3-serie med sexa från typ -05 borde du kunna få för 120k tycker jag! Eller kanske en 5-serie med typ samma årsmodell om du vill ha något större variant?


M3 E46, snabb snål(0.85 landsväg) och billig(från 100" och uppåt). M5 E39, snabb, inte så snål (typ 1.2 landsväg), en sån hittar du lätt för 60", i toppskick, dina egna ord för något år sedan, remember*haha*. Nä men en någorlunda fräsch M5 E39 hittar man från typ 75-80". Annars är M3 E36 3.2 ett alternativ, snåla, snabba och billiga. Sedaner i "toppskick", verkligt toppskick, hittar du säkert för runt 90-100", även om de börjar bli ovanliga. En mer bruksbetonad bil kostar runt 60". Jag har sagt det förr o jag håller fast, du skall ha en nyare "häftig" bil, läs typ nån Peugeot 208RC eller nåt annat liknande med typ 200 kusar.


MPS 3 eller en 6a kanske? Fin bil. lite sportig och rätt billig ändå. Om jag inte har fel så hade en dåvarande klasskompis en 3a som var ovanlig med drivning på alla 4a.


Toyota supra MKIV


"Allt" utom rolig. http://www.blocket.se/alvsborg/Ford_Mon . 15&w=3 Rolig men saknar utrymmet. http://www.blocket.se/ostergotland/Ford . 15&w=3


Tack för svar alla! m3 e46 mjo rätt goa, ångrar lite dock jag inte köpte chefens c32 amg 355hk org. dom åker ifrån e46 m3, och kombi, blev dock orolig över växellådan i den. tyckte den växla så hårt men han sa amg gjorde det för det ska hålla. ingen ford tror jag..ta en m3 e46 bredvid mondeon så förstår du :p m5 e39 går bort, dyr äga köra laga, svårsålda något grymt. m3 e36 är underbara, synd dom är extremt ovanliga i kombi. överlag verkar det som 535d touring är mest bil och prestanda för pengen? blev mycket förbättringar efter 07 om jag förstått det rätt.


Jadu Kim den ekvationen har jag försökt få ihop under alla mina år och alla mina bilar också.... Och det verkar tyvärr vara som triangeln visar här ovan. Det närmsta jag kommit är faktiskt min chippade röda 325d coupe som jag hade 2008-2010. ca 300hk (drog jämt med m3 e46), 0,62 blandad körning med lite gasande och snygg bil. Dom borde kommit neråt priserna så pass nu att man får dom för strax över hundringen?!? 330d är ju liknande annars. Vill man ha större så är ju 535d som du kikat på ingen dum idé även om dom är märkbart dyrare att äga och dessutom klumpigare att köra. Jag själv står inför liknande val idag om än i högre prisklass.. Vill också ha en bil som är snygg, billig att äga, går gött, kul att köra och dessutom lite udda. Helst även komfortabel och sportig på samma gång. Kikat lite på BMW 420d cab, Volvo XC60, beg BMW X5, BMW 330d/335d men kommer ingenvart i resonemanget så jag åker nog min E90 316d säsongen ut tror jag.


BMW har aldrig gjort en M3 i touringversion, inte som de har serietillverkat i alla fall! Coupé eller sedan fanns det att välja på. M5 däremot finns som touring till E34 och E60 för övrigt. Hittar du ett schysst exemplar av en 535D från -07 eller nyare inom din prisklass så är det ju helt klart ett intressant alternativ. Grymma bilar!


hehe jo verkar som en omöjlig ekvation. tyvärr lockar inte e90 ens lite, så burkiga och små, samma skit som merca C klass,audi a4 m.m blir inget bra, 5 serie storlek minst, 530d eller 535 hmm känns mycket mer riskabelt med 535 på flera fronter. en Mercedes w211 320 cdi är inte helt fel heller. vill inte låna pengar och som vanligt typ köra ett år kunna sälja utan förlust, hur du orkar byta så ofta och förlora extrema pengar varje gång kan inte va kul


Sålänge man kör begagnade bilar så brukar jag inte förlora en enda krona på mina bilaffärer. Så då är det ingen fara Angående storlek på bil så är det rätt intressant. Jag har ju haft ett par 3-serier och trivs bra i mellanklassbilarna. Mest för att dom är så jävla tighta och roliga att köra. Körglädjen i en 3-serie vs 5-serie är jättestor skillnad på. Även om 5an är trevlig för att vara större bil jämfört med typ V70, S80, Passat, Mondeo osv - så är 3serien mycket roligare jämfört med 5serien. Att kalla en E9x för burkig är tyvärr fel då dom går riktigt tyst och fint och är otroligt trevliga att både sitta och köra på vägen. Tycker man den är för liten så finns ju 5serien istället men då får man en bil som är törstigare, dyrare att äga och tråkigare att köra. Och då är man ju tillbaka i den där jävla triangeln fortfarande här ovan som visar på att man inte kan få allt i en bil. Tyvärr. Jag längtar efter den perfekta bilen. Undrar vem som ska uppfinna den Tesla Model S är inte jättelångt ifrån i alla fall. Trist att dom är åt helvete för dyra att köpa!


hehe helt rätt, jo dock åkte jag med i förra tjejens killes sprillans nya 320d x drive 2010 kom sista modellen innan faceliift? den va kaos i baksätet, dörrsidorna, hårdheten och kvaliten i baksätet ihop med framskjutna stolar fram, va PRECIS som att sitta i en volvo v50. Oskönt, bullrigt ( microstötar) plastigt, och då va den fullmatad. Helt klart roligare, jag har bara ägt äldre bilar min e46 320d 6 växlad va skit rolig köra, gick rätt bra och billigt, men gillade inte att den va lite trång, och köpte en M sport e39, dock va den rätt slö med 200 hk på den vikten, och drog för mycket. Det är svårt som fan hitta balansen. lite pickup är rätt fint då jag ofta kör saker man inte vill ha inne i bilen. En kraftig diesel, mjo svårt och dyrt skruva med och drar sjukt mycket ändå, och för 120-150 tusen får man nån halvskaplig pickup, men en as fin vanlig bil. Som det känns kan ja lika gärna åka min gamla saab som aldrig är vinterkörd och rostfri, den går billigt, går bra, snygg, rolig, praktisk, men man vill ju ha finare saker såklart.


Jag har (med mina personliga värderingar) insätt att man inte kan blanda bruksbilar och roliga/snabba bilar utan att det blir för dyrt. Jag kommer i fortsättningen bara köra snåla mindre snabba bilar som brukisar, och inte över 100tkr i inköp. Sen kommer jag ev ha en rolig/snabb sommarbil, troligen med V8 som drar massor soppa och låter såå gött Mina beräkningar bygger ju på att man inte har dryga lån på allt man köper ska ju tilläggas. Men alla lägger ju sina pengar på vad dom vill.


Har haft en c32 och min växlade mjukt och skönt däremot är det mkt problem med kompressorn. För dom pengarna du pratar om borde du få en c55 och dom är betydligt bättre en c32 mvhRiccardo


Gör det snälla...Bilen du letar efter finns inte...Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka