Köpråd: Vilken första bil skall jag köpa?

Hej garaget! Mitt första inlägg, jag satt och läste lite här och tänkte att ni bilkunniga kanske skulle kunna hjälpa mig. Om jag har postat i fel sektion eller liknande så ber jag om ursäkt. Jag ska köpa min första bil och jag har ingen aning om vad jag ska köpa helt enkelt. Jag har en budget på ca. 300k och är ute efter något sportigt. Jag har tittat lite på Subaru BRZ, Lotus Elise och Audi TT men eftersom jag inte kan någonting alls om bilar så känns det som att jag är helt ute och cyklar! Jag har inte stora krav på bensinförbrukning eller utrymme, däremot vill jag att bilen skall se bra ut och gå bra! Borde jag köpa ny bil eller begagnad bil? Subarun ser (enligt mig) väldigt bra och sportig ut utvändigt och verkar vara trevlig att köra men det känns som att bilen inte riktigt kan backa upp sitt sportiga yttre med den begränsade motorn som bilen har. Tänker jag helt fel här? Jag vill gärna ha tips och råd på vilken/vilka bilar jag bör överväga och om det finns några fallgropar jag borde akta mig för eller liknande! Tack på förhandSvar på inlägget: Köpråd: Vilken första bil skall jag köpa?Om jag hade 300k och inte oroade mig om förbrukning eller utrymme hade det nog blivit... Ja, utbudet är nästan ändlöst. Ska du pendla med bilen dagligen? Om nej: Lotus om du har få vänner. BMW M5 om du har många Om ja: Porsche Cayman alt. BMW 335i (så ny med så få mil som möjligt).


Finns det budget till dyrare servicar och liknande som det kan vara på premiumbilar eller ska det rulla väldigt billigt efter inköpet? Kan vara värt att tänka på om man letar Porsche eller liknande.


Jag säger ny bil och jag har en smart lösning åt dig för framtiden Toyota gt86 som allternativ till Subban har börjat importerats i Sverige. Provkörde en sån hos Autotech motor för en månad sen och det var en riktigt rolig bil och perfekt som 1abil i mitt tycke. Det sitter en Subaru boxermotor på 200hk i bilen(delar motor med BRZ). Prestandan kommer vara tillräcklig för dig de 1a åren. Jag rekommenderar inte att du direkt går loss på en bil med högre prestanda då du ändå inte har någon referens i dagsläget. 200hk är fullt tillräckligt som 1a bil. Teknikens värld bänkade motorn till 209hk(BRZ) och det känns i den lilla bilen. Om 1-2 år när du tröttnat på prestandan och får lite körvana så låter du Autotech sätta i kittet de håller på att utveckla till Toyotan. Målet var runt 400hk har jag för mig och då har du en bil som hänger av de flesta på bana för väghållningen finns redan där Edit: Här är bilen Atech donar med som referensbil:http://www.garaget.org/?car=354407


Hade jag haft 300 000 att köpa bruksbil för så hade jag satsat på en porsche 911 eller en audi a8 http://www.blocket.se/jonkoping/Porsche . _8&w=3 den här till exempel, då har du även massvis med pengar över till bensin och service + reparationer http://www.blocket.se/uppsala/Audi_A8_4 . _8&w=3 eller denna om man vill ha lite mer utrymme och komfort att köpa en splitter ny bil är enligt mig rent vansinne... ta a8an som exempel, den kostade runt miljonen ny den har med andra ord tappat 800 000 i värde på 7 år. Det är mer än 100 000 om året, ingen rolig kostnad.


Helt oftpic: Min tidigare ägda 1998 A8 4.2 kostade med all den extrautrustning som Dr.whatshisname hade köpt till 1080000kr. Jag köpte den 2008 för ynka 50000kr. 1030000kr! på 10år/ 8583.33/månad eller 46,81kr/mil i enbart värdeminskning på 22000mil. Förhoppningsvis tappar inte den Subaru GT86 eller Toyota BRZ som föreslagits så mycket i förhållande till nypriset.


nej inte riktigt så mycket men den toyota handlaren jag var hos och kollade på gt86 när den var ny räknade med ett värde tapp på ca 100 000 det första året, vilket enligt mig är helt sjukt mycket pengar.


309900kr nypris för en -14. http://www.toyota.se/cars/new_cars/gt86/index.tmex Billigaste på blocket 209900kr, en -12. http://www.blocket.se/hassleholm/Toyota . 12&w=3 100000kr tapp på två år, det är likväl mycket pengar.


ja det är som sagt vad den handlaren räknade med Men ja 50 000 rakt ut i luften är mycket pengar det också Jag var som sagt och provkörde gt86 och måste säga att det är en trevlig bil på många vis ! Enligt mig väldigt snygg bra väghållning och helt ok stolar. Dock tyckte jag att inredningen kändes billig på något vis, dessutom väldigt mycket vägljud sen fattades det effekt.


Du får inte jämföra finishen och bullernivån med din A8 i en 1350kg japs med sportiga ambitioner. Jopp, det är en rolig liten bil, känns väldigt direkt och är inte inlindad i upplevelsen, själva essensen av bilkörning tyckte jag. Jag tyckte effekten räckte, det är inte en värstingbil, utan en ganska billig liten sportbil, som är byggd enbart som en sportbil, ingen upphausad familjebil med stor motor. BRZ kostar 259900, det känns som rena rama reapriset i jämförelse. http://www.subaru.se/pricelist


Håller med om att styrningen är direkt och ger en mycket bra styrkänsla ! Däremot tycker jag som sagt att det fattas lite effekt, runt 300hk hade gjort sig bra i den bilen. Trodde faktiskt Toyota skulle komma med en turbo modell, det var lite därför som jag inte köpte då. Självklart förstår jag att det inte går att jämföra men tycker det kändes väldigt billigt och plastigt, dock en mycket snygg inredning.


http://www.blocket.se/stockholm/Volkswa . 11&w=3 Jag hade nog köpt en sån, dom har bilarna är sjuka men går ändå att använda dagligen. Plus i kanten så kan man få dem att dra hyfsat lite också. En nissan skyline r33-r34 hade inte heller vart fel men golf R kan du va säker på att den inte bryter ihop efter nån månad Lycka till i bil köpet!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka