Köpråd: Familjebil, Audi A6 vs BMW 3/5-serien.

Hej! Jag behöver lite råd ang ny bil, jag kan absolut ingenting om bilar, så all hjälp uppskattas. Budget ca 80 - 130tkr, men det är inte satt i sten! Åker inte allt för mycket och nästan bara stadskörning, blir väl kanske 800 - 1200mil per år. (bensin blir väl det bättre valet?) Har tittat mest på Audi A6 och BMW (325i, 523/525) men är öppen för förslag men helst Audi/BMW. Vilken blir billigast att äga? Skatt, försäkring, service, nya däck osv. Vill helst ha automat men inget krav. Vilket är bäst utav kammrem och kammkedja? Vilka modeller strular minst? Ex Audi A6 2.0T vs 2.4? Vill ha årsmodell 06+ Sen är det någonting jag har missat eller någon funktion ni tycker jag ska ha, säg gärna till. Bilfirma eller köpa privat? Audi http://www.blocket.se/vasternorrland/Au . =5&w=2 http://www.blocket.se/jamtland/Audi_A6_ . =5&w=2 http://www.blocket.se/vi/53639755.htm BMW http://www.blocket.se/vastmanland/BMW_5 . =5&w=3 http://www.blocket.se/vastmanland/BMW_5 . =5&w=3 Väldig tacksam för all hjälp! MvhSvar på inlägget: Köpråd: Familjebil, Audi A6 vs BMW 3/5-serien.jag rekommenderar inte Audi till nån. dyra bilar... törstiga dyr försäkring samt skatt (bensin ochså...) krånglar och rostar likt en gammal opel från 90 tal... Nya bmws vet jag inget om.


Såg att du säger att du kör mestadels stadskörning och vill ha en automat samt något som är pålitligt. Då hade väl en hybrid passat bra? Annars så är bensin att föredra om du puttrar omkring mycket i stan då partikelfiltren annars inte hinner regenereras ordentligt.


Tack för svar! Ja, det får bli en bensinare i alla fall, sen automat/manuell spelar ingen större roll egentligen, förutom att det är djävulskt skönt med automat, sen vet jag inte riktigt vilken motor som passar mina ändamål bäst och vilken modell..


Akta dig för 3,2 TSI-motorn, ja, eller alla TSI för den delen. De smäller kamkedjor på löpande band och är inte heller särskilt billiga i drift i övrigt, men bekväma bilar. Jag skulle aldrig våga köpa någon annan VAG-bil än en dieseldriven utan DSG-låda, just pga deras stora problem med bensinmotorer över flera generationer modeller samt deras problem med DSG-lådorna. På nyare BMW´s har jag inte hört talas om några direkta motorproblem, skulle eventuellt vara att vevhusventen kan strula på vintern, men kommer inte ihåg vilka årsmodeller eller motorvarianter som drabbades. Rostproblemen på 3-serien försvann väl i och med nya karossen -06? Det jag tycker talar mest emot BMW är väl priset. Man får säkert vad man betalar för, men dyra är de om man ska ha en rimlig utrustningsnivå.


tjaaaba gjorde precis ett byte från en e60 till en audi a4 1.8t 06 altså en b7 kaross och har just nu absolut inget att säga nått som är till bmwns fördel trotts att jag är helt bmwfrälst ! innan facelift så är e60/e61 absolut skittråkiga bilar inte alls på bmw maner (körglada) och dessutom stora problem med knarrande inredningar osv efter 08 blev detta dock bättre .. och motorerna innan faceliften är helt ok inga större problem förutom med 545 dom har nått vattenrör som kostar hutrlösa pengar att byta som brukar pajja därimot är dom betydligt törstigare innan facelift och höga skatter min 530 kostade 3000 kr skatt om året texKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka