KÖPRÅD av första bil för 20000-25000 kr

Hej, jag tar snart körkort och vill köpa min första bil lite innan. Problemet är att jag aldrig kan bestämma mig för vilken bil som passar bäst för mina krav. Bilen får kosta max 25k. En bil som inte går sönder stup i kvarten bara för man gasar lite (bra kvalitet). En relativt snabb bil med bra drag som kan hålla sig under 0,9 liter milen. En rolig första bil helt enkelt:) Jag har ju kollat och varit intresserad av ganska många bilar och tror det är problemet, kan inte bestämma mig:( Mest har jag väll kollat på A3/A4/golf/Leon Bilar: Audi A4, A3 med 1,8t Golf gti(150hk) och golf vr6, även Polo gti Skoda octavia rs Bmw 325 peugeot 206 gti/rc volvo s40 (2.0t eller t4) Honda Crx Seat Leon 20v (180hk) toyota celica Ge gärna tips på andra coola bilar eller ifall ni har något positivt/negativt att säga om de bilar jag räknat upp:) Tack på förhandSvar på inlägget: KÖPRÅD av första bil för 20000-25000 krHar du räknat in försäkring+fordonsskatt+bränsleutgifter+service+EVENTUELLA extrautgifter, i dessa 25 000 riksdaler?


Jag röstar för BMW 325/328 eller Audi/VW med 1,8t motorn.. Bra bilar med välbeprövade motorer som är nästintill skottsäkra! Tyskarna är duktiga på inredning med vilket japsarna och fransoserna inte är jättebra på. Skulle räkna bort Volvon också egentligen, S40n är byggd på Mitsubishi Carisma och den känns inte riktigt som en gedigen Volvo, hade hellre valt en V70/S70 isåfall.


Om du har tänkt köra runt med bilen så köp inte 206 drar tydligen hutlöst med bränsle. Jag hade nog valt A3 utan något trim eller liknade då ägare som trimmar ofta kör bilarna fruktansvärt hårt vilket gör att drivlina m.m kommer vara slitet vilket kan kosta kosing i framtiden.


Priset jag satt ut är för bilen!


A3 är väl den jag är mest insnöad på. Trim hade jag tänkt att köpa själv, chiptrim, sportluftfilter och sportrör. Är det nåt speciellt som man bör kolla eller veta om begagnade A3or?


BMW vill jag ha p.g.a bakhjulsdriften men tycker det är svårt att hitta fräscha 325/328 för 25000....


Seat Leon lägger jag min röst på, hade den i familjen för ett antal år sen, vi hade den i 4 bekymmersfria år, aldrig krånglat med nått, det var bara tanka, tutta och köra. Samma motor som i Audi A3, men billigare att köpa, samt dras inte med alla A3-ans barndomsproblem. Otroligt rolig bil att köra, drar ca 0,9 blandat med en tung högerfot, samt i mitt tycke ser bättre ut än en A3-a.


http://www.blocket.se/ostergotland/Bmw_ . 17&w=3 http://www.blocket.se/trelleborg/Bmw_32 . 17&w=3 http://www.blocket.se/ostergotland/Bmw_ . 17&w=3 http://www.blocket.se/eslov/Bmw_328i_cu . 17&w=3 Visserligen ligger några av alternativen något över din budget, men borde inte vara omöjligt att få ner lite till! Håller med dig om att BMW's äldre är dyra, oftare är dem överprisade enligt mig, men det är ju efterfrågan som styr marknaden tyvärr..Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka