Köpråd: Skoda Fabia, Ford Fusion eller Opel Meriva eller hyfsat modern, liten och billig bil

Hej hopp! Går i köptankar och funderar på att skaffa bil från 2000-talet istället för Sierran. Det jag främst är ute efter är bra AC. Att den är mindre och högre vore trevligt också, och lägre bensinförbrukning också. Eller lägre bränslekostnader i alla fall. Billig att försäkra ska den vara också. Så de bilar jag tittat på som jag funderar på är Skoda Fabia, Ford Fusion eller Opel Meriva. Skodan har ju bra rostskydd medan de andra har jag inte hittat så mycket gällande rostskyddet om. Tar gärna emot synpunkter och förslag på andra billiga höga bilar :-)Svar på inlägget: Köpråd: Skoda Fabia, Ford Fusion eller Opel Meriva eller hyfsat modern, liten och billig bilVilken prisklass tänker du på? Billiga bilar kan ju vara billiga för att vara ny, eller billiga för att de inte kostar många kronor. Jag ser min Fabia 2014 som billig för vad jag fick för pengarna i alla fall. Ny bil med garanti, dieselmotor, vägassistans mm. Automatisk klimatanläggning, backsensorer, blåtandsstereo med handsfree, kylt handsfack mm. Har ingen erfarenhet av de andra men är otroligt nöjd med skodan hitills. Har kört 1900 mil med den sen i september som väl får ses som relativt mycket för att vara privatmil och komforten är faktiskt helt ok, även om det inte går att jämföra med premiumbilar. Drar runt 0,4 blandad körning. Är du ute efter billigare skulle jag tro att en med några år på nacken är en trevlig bil den med.


Hoppar på tåget o instämmer helt, ungefär samma historia för min del med.


Tja, lär ju inte köpa helt ny... har ju tidigare tänkt mig runt 20-30 000kr max men kan tänka mig max 60 000kr (har sett Skoda Fabia från 2008-2009 för detta pris).


Vilken prisklass?


Hyundai i30 CRDI. Låg skatt och drar exakt 0.5 l/mil. Haft en själv. http://www.blocket.se/stockholm/Mycket_ . 15&w=3


av dom bilarna skulle jag nog titta på just skodan. köpte själv en i går förvisso icke körbar verkar få rätt okej med bil för relativt lite pengar. min har 1ägare innan iof gått 17100mil men nu har jag gamla versionen fast en 2006 gav själv 5k för den men för runt 25-30 får man en fullt fungerande har 1.2 63hk förra ägaren har inte haft några problem alls förutom en tändspole. hon var inte ens missnöjd nu när den var dödKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka