Köpråd första bil

Hej, jag skulle behöva tips på en bra första bil till en 18 åring, jag är helt borta när det kommer till motorer och sånt. Det vore kanske bra att tillägga att jag endast är 17 i skrivande stund, så vill ha tips på bil modeller och liknande. Jag har kollat runt lite och jag har fastnat för 2 bil modeller, modellerna är golf(nyare) och VW 1303s, men vill även höra va ni har och säga om andra bil modeller, skriv gärna varför och så ni rekommenderar den bilen. Ge gärna andra tips med som vad man ska tänka på och så när man köper sin första bil Tack på förhand:)Svar på inlägget: Köpråd första bilen 1303S är väl inget du ska ha som första bil,skulle du bli påkörd/eller krocka så sitter du lite illa till,ja , inte så lite kanske heller..Golfen vad är det för årsmodell?


Bubblor är trevliga, men jag skulle inte rekommendera en som brukis. Hade en 1303s tidigare, har en tidigare modell nu. Skulle aldrig sälja min 61:a, men jag skulle aldrig vilja ha den som ren brukis heller. Du bör ha något som man kan använda, som tål lite, speciellt om du inte är så bilintresserad. Golfar är bra bilar, så du är inne på någonting där. En klassisk förstabil är ju också gamla Volvos, visst, inte världens bästa eller vackraste bilar, men de är pålitliga och rätt så bekväma. Se till att du inte hittar ett slutkört exemplar bara, det är ju inte så värst ovanligt precis.


Är dem verkligen så osäkra? Jag hittade ett par dem låg mellan 04 och 08 typ så ganska mycket nyare än bubblorna.


Mja, säkra bilar är de ju inte. Otrolig körglädje, iallafall enligt mig, men som vardagsbil väldigt opraktiska. Min 61:a körs aldrig över 85, dock är det stor skillnad jämfört med 1303s, som natt och dag när det gäller veteranbilskänslan, men 1303s:an körde jag iallafall 100-110 med utan några problem. Man ska dock fortfarande sköta om de noggrannare än de flesta nya bilar kräver. Böttre att du köper en som hobbybil och har en annan brukis. Anledningen till att jag rekommenderade gamla Volvo är för att jag själv har en som brukis, och jag är nöjd. lite äldre BMW är otroligt bekväma bilar, de mindre motorstarka varianterna brukar man kunna hitta välskötta exemplar av rätt billigt, och för de svagare motorerna är försäkringen acceptabel, medan du fortfarande får all komfort. Däremot är reservdelar fortfarande dyra. Värt att tänka på är att ska det löna sig med att äga en gammal bil ska du kunna skruva lite själv, eller iallafall vara villig att lära dig göra det. Om inte är du som sagt inne på ett bra spår med nyare Golf. Sen är det ju självklart alltid skönt att åka en nyare, modernare bil även som bilintresserad. Allt beror på din budget och vad du ska ha bilen till.


Reservdelar är inte mycket dyrare än vad det är till Volvo, det är bara en gammal myt att BMW skulle vara så mycket dyrare än Volvo. Försäkring och skatt tror jag inte heller är högre än motsvarande Volvo faktiskt. Visst, en bubbla är häftig, åkte en till Bugrun förra året och då höll vi precis 80 km/h nästan hela vägen, när det är en så kort tripp så gör det inte särskilt mycket men hade själv inte klarat av det då jag åker mycket mellan Stockholm och Jönköping, skönt att ha en bil som det är lite tryck i och med bra komfort då. Men det är ju självklart beroende på vad man gör och prioriterar! Volvos och VW Golf är bra bilar också givetvis, men hade rekommenderat BMW med risk för att vara lite partisk, en BMW med 15-20 år på nacken borde fixa det mesta som en förstabil ska göra. Beroende på motorval och extrautrustning så har du en bil med bra komfort, ser bra ut och inte kostar massa flis att köra!


Så som det ser ut nu "tuffar" jag runt i en moped bil som gör 50-60 i olika förhållanden (dock i backar så gör den ca 30) så allt som går över 80 hade varit ett riktigt lyft Vilka modeller av volvo rekommenderar ni/du eftersom det finns så många Jag hittade en Golf och jag måste fråga, vad står FTI för? Så som jag förstått det står GTI för något runt "större motor" typ så vad står FTI för?


En kompis fick -körande i sin bubbla- en Volvo 240 i sidan en gång. Ett rattfyllo. Han bröt i princip alla ben man kan bryta... Låg i respirator mycket länge. Ingen hit som första bruksbil. Polo är en trevlig bil men en Golf är lite trevligare. Köper du en Volvo 740/940 åker du riktigt bra och relativt tryggt med tanke på priset. Dessutom kan bakhjulsdrift vara roligt på vintern när du haft kortet ett tag och vill ut och busa lite... Mercedes 190E kan ju vara något med... Men Bubbla: Nej för helvete.


"Om man inte frågar får man inget veta." Jag funderar på vilken budget du har att röra dig med till inköp och sedan för drift av bilen, bränsle, försäkring osv. Jag har ägt några VW "Bubblor" genom åren, bla, 1200 -62, 1200 -65, 1300 -67, 1500 -68, 1302 -71, 1303s -73. Roliga bilar sommartid när det inte regnar, värme och ventilation är inte för vårat klimat, en bensinvärmare hjälper till men det är ändå långt ifrån komforten i en modern vätskekyld bil. Då du funderat på en Golf från 2008 kanske du har ekonomin till att åka en billig Polo/Golf -96 som vinterhäck och åka en "Bubbla" sommartid så gör det, men dom är inte några "Daily Drivers" du i modern tid och trafikrytm vill köra till och från arbete var dag. Det är verkligen essensen av bilkörning, inga hjälpmedel, en direkt känsla med tekniken.


Jag skulle rekommendera en BMW E36 320, 325 eller 328, men det är bara för jag älskar BMW´s sexor, deras fyrcylindriga motorer går också såklart bra, men hade undvikit 316 då den är tokslö! Annars finns 318 och 318is också att välja på. Och givetvis ska du helst välja en som gått igenom besiktningen relativt nyligen utan större problem, där du får vinterdäck till och det är ju skönt om den är skattad ett tag till! BMW's motorer går långt, men en som gått under 25k mil skulle jag i alla fall leta efter. Yes, Polo och Golf är bara två olika karosser, annars tror jag motorvalen nästintill är detsamma!


Prinsessan Diana åkte Mercedes S-klasse en gång. Hon dog. Man åker säkrare i en 1303 än i en mopedbil i alla fall kan jag i stort sett garantera, säkrare än en motorcykel också, så allt är som vanligt relativt. Men man skall inte förvänta sig en modern bil på något sätt, vare sig säkerhetsmässigt eller något annat, även om det nu är ett lyft jämfört med vad du kör idag. Folk har kört med bubblor i alla tider, de har fått gå som bruksfordon på ett sätt som få andra bilar gjort, så visst tusan går de att använda. Sedan är ju en annan sak om man nu vill och står ut när du krasst sett hittar billigare och bättre alternativ rent bruksmässigt, om än inte roligare.


Jag ska kolla in Mercedes med, tack för tipset Volvo är en så "standard" 18 års bil, iaf här omkring.


Runt 20k får du nog i alla fall räkna med för att få en hyfsad BMW E36 320. Hittade en som verkade ganska schysst.. Under 20k mil, nybesiktad, nyservad, ser fräsch och oskruvad ut och sen är det dessutom sista årsmodellen av E36an vilket bara är positivt, hellre sista årsmodellen än första årsmodellen. http://www.blocket.se/blekinge/BMw_320i . 17&w=3 FSI tror jag betyder direktinsprutning på VW-språk, någon som har bättre koll får gärna rätta mig om det skulle vara fel! GTI är en lite vassare modell, brukar innebära lite mer effekt och lite häftigare delar. Roliga bilar faktiskt!


Det var ju billigare än va bilarna jag kollat på Jag har planerat att lägga ut mellan 30-40 tusen, kanske mer eller mindre beroende på fynd. Tack för infon! GTI hade jag för mig var precis som du sa, tyvärr är dem oftast ganska mycket dyrare, iaf vad jag hittat. Så om jag inte fattade det fel så kan man gämnföra "R" på t.ex c70 eller liknande med GTI?


Hittade en GTI som verkade vettig för din budget.. http://www.blocket.se/stockholm/Volkswa . 17&w=3 Yes, det skulle man väl kunna jämföra med, vill man sedan byta upp sig & vara ännu värre finns Golf R32 också.


Men den såg ju riktigt fin ut , dock en bit att köra (tyvärr eftersom jag inte är 18 så jag inte har körkort än ) Hur mycket hästar krävs det på en mindre bil för att den ska ha ganska bra fart osv? (golf, polo eller liknande från andra märken)


Allt är relativt. Hade en Fiat Uno Turbo som vägde in på 890 kilo... Den hade 101Hk men med uppskruvat turbotryck gick den 238Km/h på mätaren ner till Italien... Golf Mk1 (Första modellen) Har 112 Hk i GTi. Haft en. Den gick utav helvete... En Golf GTi 16v av andra generationen är inte gratis i bra skick men om de går undan? O ja... En Kompis hade en Nissan Sunny GTi för mååååånga år sedan. Trots att den skulle vara pigg på pappret så gick den rätt lamt. För tung kanske? En liten bil med +100 hk känns rappare än en fullsize med 300 hk... Min Cabbe har 210 Hk och visst spinner hjulen hysterisk när man drar iväg men den känns inte så pigg.


Som Hybridsmurfen skrev, polaren kör Golf GTI 4 och den känns precis lika pigg som min 328 trots att min enligt BMW ska haft ca 40hk mer.. Hans Golf är snabbare i kurvor/rondeller men min drar ifrån en bit på raksträckan, men mycket mer fartkänsla i GTIn för att vara ärlig! Rekommenderar dig att hitta några intressanta bilar i närheten som du åker och kollar på så du bildar dig en egen uppfattning, lovar att du kommer hitta något du fastnar för förr eller senare. Men sålänge du är inne på tyskt så tycker jag du inte är helt ute och simmar på djupt vatten i alla fall!


Jo så långt är jag med men tänkte eftersom vissa bilar har mindre hästar än andra så jag tänkte typ generellt Men tack för svaret även fast det var en halv luddig fråga.


Nej, reservdelar är inte dyrt till BMW. Leta efter en golf IV 1,6 det är en bra första bil som går billigt och snabbt nog till en med färskt körkortKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka