Köpråd: Golf vr6 eller Golf gti

Hej, har då beslutsångest över min förstabil. Vill höra synpunkter om både Golf VR6 och Gti:n. Både för- och nackdelar samt egna åsikter . Är själv inte så kunnig och har inte plats till att mecka, så skriv vad ni anser är bäst som förstabil.



Svar på inlägget: Köpråd: Golf vr6 eller Golf gti



Årsmodell av GTIn ? VR6 är inget vidare första val...problem med kamkedjan. Är du inte kunnig eller ha plats att mecka kolla på bilar med hyfsade verkstads priser istället. Budget?


Helt klart VR6, riktigt rolig bil att köra. Förbrukningen kan dock bli lite hög med tung gasfot. Annars är VR6 och GTI samma bilar, endast motorer som skiljer. Tycker inte att man ska rata VR6an helt, men man bör vara med på att bli tvungen att kosta på ett kedjebyte om detta inte redan är gjort. Det sägs att man hör på motorn när kedjan börjar bli dålig. Här har du lite info om kamkedjan. http://www.motorplus.se/kamkedja.php


sen är vr6 vxl-låda inte den bästa......för mkt kraft för en klen låda...........


Kollade rundor och tyckte någon av dessa var vettiga men har fått höra massa att vr6:an är dyr att underhålla vid delar och service, särskilt om man inte kan mecka själv. Samt att gti'n ska vara skall vara lite billigare? http://www.blocket.se/malmo/Volkswagen_ . 15&w=2 http://www.blocket.se/malmo/Volkswagen_ . 15&w=2


Hellre GTIn då. Ingen fyrhjulsdrift, mindre som kan gå sönder och nyare (säkrare) bil. Dock skulle jag hellre kolla på en annan GTI, med tanke på att turbon är bytt (vilket är bra) och bilen är lätt stylad så får jag lite känsla över att den har gått hårt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka