Köpråd: mindre, rapp bil ~40tkr

Hejsan, går i tankar om att handla nytt och det känns som att jag är sugen på något mindre och aningen snålare än det jag har nu (1,6L/milen samlar snabbt ihop sig för en student... ) Kraven är väl att: -den ändå ska vara rätt rapp och inte helt sovande när man pressar lite på gasen. Självklart letar jag inte efter något monster men ni förstår vad jag menar. -den ska vara av mindre modell (går att tumma på lite baserat på andra saker) -den helst ska snitta <1L/milen blandat -prislappen ska ligga runt 40k. Möjligt att slänga upp mot 50k om det är värt det. -Manuell låda självfallet. Kollat lite på Audi a/s3 samt diverse Golf IV/GTI. Har ni några andra förslag?Svar på inlägget: Köpråd: mindre, rapp bil ~40tkrKolla på Fabia RS. Börjar komma ner i pris. Med programvara slår man betydligt motorstarkare bilar på fingrarna.


Porsche 944? Rolig och välbalanserad bil. Ingen raket på rakorna i den här prisklassen (2.5:a på 163 hk), men den hänger med bra när det svänger.


Sarge: Jo men fy fan för reservdelar och service


Jo precis, en sådan gammal bil kan nog ha en del driftkostnader i längden. Tänkte mer på en lite yngre bil, ska man säga från 00 och uppåt kanske? Uppskattar även feedback på a/s3 och golfen om det är någon som har kunskaper


Provkör en mazda miata!


Ford Fiesta ST


Clio sport, 206rc, Mazda 3


Corolla t-sport


Men med ett körsätt så en T4:a snittar 1,6 l/mil kommer ingen av de föreslagna bilarna snitta under litern blandat...


Fabia RS:en snittade 0.55 med 190hk 450nm. 0-100 på strax under 7s. 80-120 på fyran på 4.3s. Motorvägsrejs från 80-160 mot en R36 gick jag vinnande ur.


Mazda miata helt klart. haft 2st. Byggt flera racebilar av dom. Haft supra skyline med mera. Men när det kommer till körglädje per krona så är Miatan oslagbar. Kolla rost i trösklar framför bakhjulen. Annars finns typ inget som går sönder direkt. Dom tål riktigt hård behandling.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka