Köpråd - saab 9-5 aero 300hk+

Tjena! Skulle behöva lite hjälp av er som är insatta på området! letar ny bil och skulle föredra en kombi men har hittat två olika saabar i fint skick, en 9-3 och en 9-5. Reser mycket på både sommarn och framförallt vintern. Drar även mycket släp så drag prioriteras men samtidigt är ju inte det allt för dyrt att köpa löst. har även takbox så rails föredras och även vinterdäck. kom idag över en saab 9-5 aero kombi med ombyggd motor på 300hk+. grymt fin bil med både SoV men är lite fundersam kring motorn. Ägaren säger att den går kanon och aldrig har krånglat för han men det är ju standardfras. såhär skriver säljaren i annonsen: Hej har 9-5a med en liten udda motor! Den är byggd av saabs testlabb, med ett 9000 block som det wössner kolvar och stag (C-kolvar) Så motorn klarar hästkrafterna utan problem! Den är chippat på it's fun! Det jag har bytt på bilen är! Huvudbromscylinder Vattenpump Bränslepump Bränslefilter Backventiler till pumpen Expantionskärl Bromsbackar Tankband Tändningslås Bränsletrycks regulator Och mkt mer! Självklart är olja och filter bytt regelbundet med castrol olja! Sitter JT jetflow 3" avgassystem med racekatt (inget problem med besiktning) Karossen har rullat ca 28000 Så den har självklart sina skönhetsmärken! Nu till den tråkiga delen! Det är ljus tygklädsel som inte är så fräsh! Fjärrlåset fungerar ej, så man måste låsa med nykeln! Är det något som bör ignoreras från min sida eller är det värt ett försök. Tror ni det blir mycke skruvande och mest problem? kan tillägga att jag har budget runt 15k och bilen ligger ute för 16k så det är väl precis att jag skulle kunna ha råd med den. Mvh AntonSvar på inlägget: Köpråd - saab 9-5 aero 300hk+skulle kolla upp det där med kolvarna...låter lite konstigt, vad är c-kolvar och stag?? it's fun chippen skulle jag också se upp med


okej, inte en aning faktiskt, får googla runt lite! jasså? dåliga chipp?


Angående itsfun så har jag inga dåliga erfarenhet av dem, chippade min gamla 855 GLT med deras chip, förbrukningen sjönk samt bilen blev betydligt piggare genom hela registret, så dåliga är de inte om du frågar mig.


okej det var ju positivt iaf!


Men är det någon som har invändningar/kunskaper om en sådan motor? är det en 9000 motor som är byggd på saabs testlab eller är det en vanlig aero motor eller vad man ska säga som är byggd på det blocket? Bokstäverna på kolv/stag läste jag att på crossar är det betäckningen för vilken kolvgrupp det är typ eller liknande, det har och göra med att det blir rätt storlek på kolven osv om ja fattade de rätt och det kan väl vara så på bil tänkte jag då. att det är wössner kolvar bör ju inte vara nått dåligt då dom gör smidda racingkolvar åtminstone till motorcyklar tyckte jag mig läsa? någon som kan såpass mycket som vågar säga om det bara blir skruva eller om jag vågar åka 40mil enkel resa utan att behöva oroa mig?


Saab t5 motorer klarar 500 häst oöppnade antar att dom kastat i sådana stakar i den... Jag skulle slå till!


Finns det bevis för att dessa saker verkligen finns i motorn? Har lärt mig genom åren att inte lita ett skit på vad folk säger vid en bilförsäljning. BTW Anton så e vi släkt ;-) Kolla in på min sida så kanske du listar ut vem jag är.


Haha jorå, tog inte allt för länge att klura ut! hoppas allt är bra med er och lillingen! Jag snackade nyss med ägaren och det var hans kompis som hade köpt motorn när han hade bilen av saab och kört ner den i bilen. lät seriöst gjort när jag pratade med honom på telen då han hade viktat motorn och så (säger inte mig allt för mycket som är relativt okunnig men lät bra iaf ) och han hade haft ett kvitto på motorn som han tyvärr hade tappat bort. Brukar ju kunna låta så men samtidigt lät han ganska ärlig och berättade de fel som finns och så som att inredning var sliten osv. Ska skicka ner farsgubben på en koll på den då han ändå ska ner till Vallentuna och jobba i veckan så får väl han avgöra om det är något att ha eller inte! vet du/ni hur det är med växellåda? den pallar trycket eller finns det risk att den stryker med?


Den tål väl inte allt för elaka starter och sen får man ta det lugnt över gupp osv med gaspådrag! Men känner flera som kör med original v-låda och 500+


okej, låter ju bra det


jag har då aldrig hört att saab labbet har byggt med t5 botten o wössner kolvar... låter som dom gjort det själv. Jag hade nog satsat på en annan bil. sönderskruvade bilar är inte alltid det bästa köpet även om det är mycket nytt på de...


Jo livet knallar på här. Fullt upp med en liten ;-). Angående bil så kolla allt noga så du inte åker på dyra reparationer. Har haft min beskärda del av sånt :-(. Tyvärr har dom dyraste bilarna jag ägt vart Saabar. 9-5:a med oilsludge. 9000 med alla ras man kan tänka sig.


Vet du/nån om det är möjligt att komma i kontakt med det dör Saab labbet för att höra vad dom vet? Tråkigt att höra om problemen med saabarna Jimmy.. Får se var det slutar, även kommit över en Audi a4 Quattro 2,4 -98 som gått strax över 20k för runt 10000:- som lockar med priset!


Haha! Ja jävlar. Saabs testlabb alltså? Säljaren påstår alltså att dem byggt en motor på det klassiska hemmareceptet T5-botten + smidda kolvar, därefter sålt den till första bästa klåpare? Seems fair... Hade Saab faktiskt byggt motorn hade dem antagligen kört skiten ur den och därefter skrotat den, för det måste ju ha funnits en vettig anledning till bygget (tänja gränser - testa hållbarhet, osv)? Näh du. Det är nog större chans att motorn är byggd i jultomtens verkstad än i Saabs testlabb.


tänker man efter så låter det du skriver faktiskt inte allt för tokigt! För att göra ett sista försök att fortfarand vilja ha det här förmodliga härket, det kan inte vara satt saab sålde ut motorer osv när dom konkade eller att han känt nån på saab och fått tag på den så? nej, släpper nog det här nu.. För att spåna vidare på saab, hur är vanliga 9-5 aero sedan? går bra? driftsäkra? skapligt drag? mellan -98 och 02 eller nått? hittat några som inte gått mer än 20k för runt 10-15 lax som verkar fina och servade osv.


fina bilar, kolla oilsludge så den inte drar olja o har den uppgraderade vevhusventen.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka