Köpråd 250d 20v

Tjääna! Tänkte inhandla en W123 eller en W124 med 250d! Tänkte höra vad man ska akta sig för och inte.. Vanliga fel osv? Tack på förhand!Svar på inlägget: Köpråd 250d 20vIngen med någon erfarenhet ?


Rost, speciellt under. Tyvärr har Mercedes någon bombsäker underedsmassa så rost kan vara svårt att hitta. Bakvagnbussningar brukar kunna vara trötta på gamla bilar, ger vinglig bil och ev klonk vid växling. Kolla även om den är lättstartad även kall. Tickande spridare och lyftare förekommer. Irriterande men relativt ofarligt. Sen det vanliga leder och bromsar osv


Dessutom kan det vara glapp i överföring från motor till bakaxel. Det märker man då det blir svårt att växla utan ryck. Det största problemet är väl att den är svårstartad kall. Är bilen varmkörd när du kommer=inget köp. Är den kall och det är över 10 grader ute så struntar du i att glöda. Starta direkt. Den ska mala på startmotorn rätt länge men sparka igång och låta som ett tröskverk=köp. På w124 ska du kolla torkaren. Den kan slamra rätt friskt. Se även till att det gå r att få kyla/värme i kupen på bägge sidor. Fungerar en sida kan man enkelt koppla ihop dessa men då är det prutläge. Skriv hur det gick sen!


Några vanliga ställen under man kan finna rost på? Lätt att finna delar till dom osv? Tack för tipsen iaf!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka