Köpråd Evo 9 eller Mazda mps 3

Tja, som tråden säger så behöver jag lite köpråd. Börjar tröttna på min S4: B7, drar onödigt mycket soppa och inte så grym effekt på den heller då den väger en del. Så ja börjar bli sugen på lite turbo bilar, polare köpte en mazda 3 mps, går sjukt bra dem bilarna, men jag är även sugen på evo 9, då ja älskar 4-hjulsdrift. Är väldigt osäker på vad jag vill ha, skulle uppskatta att få lite tips osv. Evo 9:an skulle ja även kunna tänka mig högerstyrd, beror på hur mycket $$ jag kommer ha. Grabbarna grus som ja hänger med älskar tyska motorer och påstår att evo 9 är mycket meck, stämmer det? All sorts råd/tips uppskattas !!Svar på inlägget: Köpråd Evo 9 eller Mazda mps 3klart det blir mycket meck på en bil med 2 liters 4a och sen plockar man ut 400hk... evos är dessutom riktigt kassa på att stå emot saltet... ingen vidare bekväm bil heller... Så det beror väl egentligen mest på hur du ska bruka den. Året runt? mazda!


Har kört min evo 8 i två år nu, året runt. Inte mer mek än med V40:in jag hade innan. Lite tätare serviceintervaller bara. Har kört nära 3000mil och är nu uppe och sniffar på 13500mil. Innan jag köpte den var den bruksbil i Norrland och kom, innan jag köpte den, ner till Stockholm där den blev brukad en sommar. Rosten har inte ökat så drastiskt som jag trodde. Det är ju allmänt känt att dom dragit in på rostskydd. Men allt är inom "normala mängder". Bekväm och bekväm.. Nej, det är ingen Rolls! Men jag, frugan och 2årig son åker utan klagomål. Men vem köper en (Någon) Evo pga åkkomforten? I övrigt är Evos ganska högljudda. Viner, klunkar och har sig om chassi och drivlina. Men det dämpar man bra med valfri dämpmatta. Min åsikt:Jag skulle hellre ta en nia än en Mazda 3, oavsett bokstavskombination Man lär sig att tänka "leenden per mil" istället för "liter per mil" PMa om du vill få en fingervisning vad min åtta kostar att ha i drift. Det är nog där det skiljer som mest mellan dom bilar du kollat in!


Tack för era tips och råd grabbar uppskattas verkligen. Jag kommer förmodligen använda bilen dagligen och comfort är inte prio ett. Vill ha sport känsla och en rolig bil. Fortsätt ge tips!! Uppskattas verkligen beslutsångest!!


Du kan ju glömma Mps om du inte vill ha en bil som drar onödigt mycket soppa. Den slukar vill jag lova.


hur vet du det, har du haft någon? har haft en 6mps 2007 & en 3mps 2010 och ingen av dom 2 var jättetörstig som det låter på dig, körde min 3a på 0,75 på lite längre tur. 6an drog 0,8 på liknande tur (resa på 30mil). annars drog dom runt 0,95 vid vanlig körning.


Känner 2 som haft mps. En 6a och en 3a Han med 3an kom 15 mil på full tank på en halvbusig kväll. + full tank med olja i motorn. Han med 6an sålde efter ~2 månader pga den var så sjukt törstig. Så jag skulle då aldrig rekommendera en mps.


Haha, du köper ingen Evo för att spara soppa.... Och köp en rättstyrd!


Jag har ägt en mazda 6 mps med "steg 1" och den drog väl 1-1,3 L/Mil vid normal körning. När jag har åkt mellan Gävle och Stockholm har den dragit 0,8L/Mil i 110Km/h. Klart att den drar mycket soppa när du står på men några 15 mil på full tank en halvbusig kväll finns inte på världskartan och då hade jag ändå en sexa (fyrhjulsdrift och tyngre). Mazda MPS har ett fenomenalt forum med en väldigt kunnig MOD (Speedrebirth). Ställ gärna frågor i PM om det är nåt du vill veta.


Ja vet att mps är mycket snålare än den bilen ja äger idag. Om ja kör lugnt med s4an kommer ja 30-35mil. Så länge evo inte drar mer soppa än s4an. Men va är skillnaden på höger o vänster styrd egentligen när de gäller evo ? Förutom förarsidan så klart?


Svårare att sälja, oftast sämre andrahandsvärde i sverige. Jobbigare att göra omkörningar (vilket du kommer göra i massor med dessa bilar).


Jarå, men dem e sjukt mkt billigare när de e höger styrda, och när jag frågat dem som kör högerstyrt tycker dem inte att det är så jobbigt, bara första 1-2 dagarna .


Fast tänk på att du inte har samma möjlighet att kika förbi bilarna innan omkörning du har ju liksom en stol mellan dig och mitten på vägen där du vill se... För övrigt så är inte jag mycket fan av någon av dom men en evo är ju iaf helårsbil och känns mycket mer allsidig än en mazda... ^^ Högerstyrt är för övrigt soft som fan (kör tidningar ) tog mig sådär ca 2 mil att vänja mig sen så började jag tänka på att skaffa högerstyrt... ^^ Men det stannade när man tänkte mer praktiskt! Skulle kunnat ha rhd om det inte fanns annan att tillgå!


Sant sant. Får se hur de blir nu. Har kört Mazda 3mps nu stock. Går sjukt bra, den piska på min Audi s4 b7 automat på rullande start. Måste sätta mig med någon som har evo och se trycket på den. Fan har tröttnat på min s4a snuten e på mig nonstop så jävla irriterande. Blir stämplad kriminell med en s4 ute i förorterna.


Låter snarare som att han med 3:an hade hål i bränsletanken.


Tjenare! Såg att du reggade dig på mps forumet! Det är bara att skriva om du har några frågor! Ser att du bor i stockholm, var mer exakt? Om du så kan du hänga med på en åktur i min 6a, du gillade ju AWD Vi är ganska många med mps i stockholmsområdet som går ihop och hjälper varann. I helgen var vi 3st som ställde upp i tävlingen i kungens kurva! Med lite modifikationer så kan mps'en gå riktigt bra! Jag ligger just nu på ca 290awhp (350-360 motorhästar) med orginalturbon och en hel del mods. Finns en annan 6a som blev bänkad hos JRM igår. 345awhp blev det med ett steg större turbo (Garrett GTX2867), det är 430 motorhästar med orginalmotorn Jag kör med 25% E85 i tanken vilket ökar förbrukningen. Men jag ligger på ca 0,95 på motorvägen. Hade hamnat på 0,8 om jag var mappad för 98 oktan. Kommer ca 40 mil på full tank. Hade klarat 50 med 98 oktan. 6an är extremt skön att köra och ser riktigt bra ut i inredningen vilket evon verkligen inte gör (puke) Om du bestämmer dig för MPS 3an så skulle jag rekommendera generation 2 (2010+). De är grymt snygga och har bättre kolvar och tydligen något längre växlar! Här är min 6an från helgens tävling:


Hört mycket gott om dig Speed!! haha yes reggade mig där, så man kan fråga specifikt när det gäller mazda!! Grymt snygg 6mps du har där! Jag missade den helgen, då ja jobba, hade vart kul o se mps crew kötta !


Jag har haft en 3:a med 3" avgassystem och öppet sportluftfilter, i övrigt orginal. Körde jag snålt kunde jag komma ner på 0,7 l/mil (enligt tanken, inte färddatorn) men snittade runt 0,8 l/mil. Mer bränslesnåla hästkrafter hittar du nog inte...


Nä de förstår jag. Jag tänkte mig 1l/milen vid lugn körning. Det ja kör just nu är 1,5-2liter. Lite jobbigt när ja måste tanka för 4000-5000sek varje månad utan mkt buskörning


Tackar tackar Lördag den 28e borde jag vara ute vid kungens kurva ifall du har tid o komma förbi I sommar blir det större turbo för mig, en som klarar 600 ^^Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka