Köpråd "förstabil"

Hej! Jag och min sambo ska köpa vår första bil. Min sambo studerar fortfarande (tar examen i höst) så det blir jag som står som ägare på bilen och som lägger in pengarna på den. Vi har båda haft körkort ca fem år (tiden går fort...) men vi har inte kört bil så mycket just eftersom vi inte ägt någon. Vi har lånat ibland av släkt och familj, och jag kör lite i tjänsten. Vi har bestämt oss för att köpa begagnat, dels av ekonomiska skäl, men också då vi som sagt inte är vana bilkörare och därför säkerligen kommer slita en del på den. Jag har tittat runt lite på blocket och bytbil.se, men blir nästan bara mer osäker desto mer jag kollar. Vi har inte provkört någon bil än. Önskemål på bilen: - Bränslesnål - Femdörrars - Småbil/halvkombi - Säker (5 NCAP) - Låga servicekostnader - Prislapp ca 50 000-70 000:- Tanken är att försöka hitta en relativt "ny" bil, årsmodell 2007 eller nyare, med förhoppningen att bilen inte ska var helt slutkörd... Vi har läst en hel del tester och funderar på flera modeller/märken, men främst: VW Golf, Peugeot 308, Ford Fiesta, Renault Clio 3, Toyota Auris. Toyota verkar ju ha en ganska sjyst "kvalitetsgaranti" om man köper från någon av deras återförsäljare. Dessa är några av de bilar vi funderar på:http://www.blocket.se/malmo/Mercedes_Be . 8.htm?sa=1 http://www.blocket.se/helsingborg/Clio_ . 6.htm?sa=1 http://www.blocket.se/lund/Toyota_Yaris . 6.htm?sa=1 http://bytbil.com/bilar/peugeot/308/gvt . HDRiLgAAA! http://www.toyota.se/cars/used_cars/index.tmex Vad tycker ni om de bilar jag länkat? Tar tacksamt emot tips/råd om andra bilar som finns ut till försäljning, eller andra modeller vi också borde titta på. Eventuella annonstips får gärna vara i Skåneområdet. Vissa bilar vi tittat på står att är avställda om man kollar transportsstyrelsens hemsida. Hur funkar det egentligen att köpa en avställd bil? Varningsklocka? Några av de bilar vi sett på diverse bilfirmors hemsidor har det varit dags att lämna för besiktning. Har så klart inte stått i annonsen, men det går ju att se på transportstyrelsens hemsida. Kan man kräva av bilfirman att de gör det innan köpet? Eller ska man se sig efter något annat bara i så fall? Man borde väl ändå vilja veta att bilen gått igenom besiktningen innan man köper? Till sist vill jag bara säga att jag inte vet så mycket om bilar, så ni får ursäkta om jag ställer lite dumma frågor Tacksam för alla tips vi kan få!!



Svar på inlägget: Köpråd "förstabil"



http://www.blocket.se/hoor/Ford_Focus_1 . 23&w=2 http://www.blocket.se/helsingborg/Ford_ . 23&w=2 http://www.blocket.se/malmo/Ford_Focus_ . 23&w=2 http://www.blocket.se/blekinge/Ford_Ka_ . 23&w=2 http://www.blocket.se/malmo/Ford_C_Max_ . 23&w=2 Köp en Ford..Då får ni en så pass gammal bil att den är tillverkad 2009. Beroende på hur stor ni behöver är bara att välja men jag tycker att Fiestan är det bästa valet (Utav verkstads erfarenheter för antal fel) Fiestan och Ka'n har kamrem, Focusarna har kedja. Basservice (Räknat på Focus 1.8 FFV) ligger på ca 3000kr beroende på verkstad för olja, filter, kupéfilter, kontroll rostskydd samt 1 års fri assistans.


Tack för tipsen! Ska kolla in länkarna när jag sitter vid en dator


Kan denna vara något att ha? http://www.bytbil.com/bilar/hyundai/i20 . LgDEwLAA_!


Kör hyundai i jobbet och jag hade själv aldrig velat ha en! Satsa på Ford som personen innan tipsade om! Alternativt en liten VW Golf eller VW Polo!


Varför gillar du inte Hyundai? Vilken modell kör du på jobbet?


Kör en i20! Och den känns plastig och allmänt "grå" Inte alls rolig och inbjudande enligt mig!


Aha, då förstår jag. Vi får snart sticka och provköra lite så att vi ser vad vi gillar Vi funderar också lite på en Suzuki Swift. Har fått bra i en del tester.


Suzukin har jag bra känsla med! Men bäst är som sagt att testa själv!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka