Köpråd: Pendlarbil som kan dra med låg totalkostnad

Hej, Eftersom jag fått längre till jobbet samt blivit med häst så börjar det bli dags att byta ut min Golf V 1.6 2005. Börjar med fakta:Pendlar 90 km ToR varje arbetsdag, mestadels motorväg. Nästan ingen stadstrafik. Behöver kunna dra minst 1400 kg, gärna mer, och orka med det utan att storkna, ca 30 mil i månaden. Låt oss säga 2500 mil/år, allt på bra vägar. Önskemål:Gärna kombi Vill lägga så lite i mellan som möjligt, låt oss säga att jag får 50kkr för golfen. Om det blir lägre totalkostnad över låt oss säga tre år kan jag tänka mig att lägga mer. Ska vara uthärdlig att ligga med i 110-130km/h. AC och farthållare. Så låg totalkostnad som möjligt, dvs inkl service, drivmedel, skatt, värdeminskning och försäkring utan att jag ska behöva bli mekaniker själv. Frågor:Börjar det löna sig med diesel här? Går det ens kombinera bränsleekonomi med en motor som ska orka dra släpet? Visserligen orkar golfen med det utan problem, kanske mest är den låga vikten på bilen och framhjulsdriften som gör att det går lite ostabilt ibland? Tack på förhand! //TommySvar på inlägget: Köpråd: Pendlarbil som kan dra med låg totalkostnadFörsökt kolla lite priser på blocket och knappat in i Bilsvar, verkar vara svårt att slå VW Passat Variant 2.0 TDI för mig, några kommentarer, andra förslag?


V70 D5


Du har redan snubblat över ett bra alternativ på egen hand för Passat TDI är inte dum, vi har haft två stycken på jobbet och modellen är trevlig men diverse elfel förekom till och från under hela den tiden vi hade dem. Det var egentligen inga allvarliga fel men en elektrisk handbroms som vägrar släppa när man har bråttom i väg kan vara nog så irriterande, dessutom är en liten varning för DSG-lådan på sin plats. Trots att en del kollegor behandlade bilarna riktigt elakt så krånglade aldrig någon automatlåda (DSG6) för oss men andra VW-ägare har haft problem med dem, om du gör en sökning hittar du mycket som är värt att läsa om den konstruktionen men var noga med att inte blanda ihop det största problembarnet (varianten med sju växlar och torra lameller) med dess mycket mindre problemfyllda syskon (sex växlar och våta lameller) till 2.0TDI. DSG är en härlig låda som lyfter modellen ordentligt jämfört med ett manuellt alternativ och problem förekommer hos alla märken och modeller, men man får tänka på att Passat med DSG är en väldigt vanlig bil i Sverige där långt från alla exemplar drabbas av problem. Om inte Passat eller V70 tilltalar dig så ta en titt på BMW 3 Touring (generation E91) som är en rolig och lagom praktisk liten kombi som är stadig med ett släp bakom och har rimliga driftkostnader. Det är en av mina favoriter på marknaden och den kanske tilltalar även dig? Lycka till!


Jag tycker Passat är överlägsen många av sina konkurrenter, den snåla dieselmotorn är stark (speciellt med chip) och klarar utan problem en hästtransport.


Toyota Prius ? Runt 0,5 - 0,6 i motorvägs tempo Fördelarna mot en diesel är helt klart skatten. Försäkringen är inte den heller speciellt dyr. ( bilen står ej på mig ) Skön komfort Hyfsat billig service, kamkjedja Även däcken är vanlig storlek om man inte byter ut dessa då


Stämmer visserligen men dragkrok har den inte och rekommenderas ej av Toyota.


Ford Mondeo 2.0 TDCI (Även med powershift) eller med annan valfri motor och växellåda Kamrem var 20.000 mil /10år Olja i växellådan var 6000 mil/3år Kamkedja på bensinmotorerna (utom 2.5T) Eluppvärm framruta på 90% av bilarna Kolla efter: Stötdämpar läckage Så elektronik fungerar (Kabelbrott i dörr annars är vanligaste) http://www.blocket.se/gavleborg/Ford_Mo . =5&w=1 (Ingen powershift men samma automatlåda som sitter i V70 II) http://www.blocket.se/gavleborg/Ford_Mo . =5&w=1 (Manuell) http://www.blocket.se/vastmanland/Ford_ . =5&w=2 http://www.blocket.se/vasternorrland/Fo . =5&w=2 (2.0 Bensin flexifuel)Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka