Köpråd: Större familjebil med plats för dubbel hundbur och barnvagn

Hej! Jag äger en V70 idag och hela bagageutrymmet är täckt av en dubbelbur från MIM. Dvs när hela familjen inklusive hundar ska åka iväg får inte barnvagnen plats i bilen och där har jag mitt problem. Helst vill jag undvika bilmodeller som tex Volkswagen caravelle, Mercedes viano och Ford transit. Finns det någon med liknande problem som har löst det på ett smidigt sätt? Kanske kan man förvara chassit till vagnen ovanför hundburen om man har en bil med hög lasthöjd? Alla tips på bildmodell samt lösning av förvaring av vagn i bilen mottages gladeligen! Mvh SimonSvar på inlägget: Köpråd: Större familjebil med plats för dubbel hundbur och barnvagnTakräcke? Oerhört underskattat. Funkade på min tid när mina föräldrar hade trång bil.


Ja känna inte som där e mycket å välja på om man inte vill ha minibuss, finns nog ingen kombi du får in allt d där i


Precis.


Om en Ford Transit Trueno inte duger finns det Ford Galaxy. Vill du inte ha takräcken så släpvagn?


Ford Excursion :-P


Jag körde ett tag med Ford Mondeo på det viset. Bagaget fullt med hundar. Barnvagn med liggdel gick med nöd och näppe att pyssla ihop i det lediga framsätet (vagnens chassi) tillsammans med skötväska. Liggdelen stod på högkant i mitten bak (och fram mellan framstolarna). Barnet på ena sidan bak i bilbarnstol/babyskydd och mamman på andra sidan. Enda nackdelen var när man skulle ha mer med sig, typ resväska till oss vuxna. Då körde jag ett tag på takbox men den når inte frugan upp i så bra, så vi bytte till slut till buss - Renault Trafic. Även för mig är det en biltyp jag inte vill ha, men vad gör man? Nu har vi en tredje hund på ingång, och det löser bussen utan problem samtidigt som bilbarnstol, vagn och övriga prylar kan följa med utan bekymmer. (Jag har tagit ur tredje sätesraden ur bussen och byggt hundgrindar och flyttat upp golvet så att vi kan lasta lite vagn mm under hundarna.)


Ett annat bra alternativ om du har rätt sorts hundar är hundsläp:Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka