Köpråd: busbil, pendlarbil och "vanlig bil"

Tjena! Kanske knasig rubrik men mina frågor är rätt enkla ändå. Samla mod och läs gärna hela texten! Det är såhär, kör en saab 9-3 -06 aero Sc nu och kommer tyvär behöva sälja den för att kärringen behöver en pendlar bil till jobbet och jag är sugen på en busbil och en vanlig bil. Behöver alltså 3st eller minst 2st bilar. Tanten behöver bara en liten rackare med 4dörrar för vår bebis behöver få plats och barnvagn men kombi är inget måste för denna bilen ska vara billig då jag får betala allt som har med den att göra. (fråga inte varför, jag får huvudvärk då) Den ska vara liten, besinsnål och pålitlig då den inte får gå sönder när hon ska ta sig till jobbet. Har kollat på Vw polo, peaguot 205, renault clio men kan noll om dom bilarna så vet inte vad som är bra. Max pris på denna bil får vara 20.000kr! Bil nr 2. Eftersom jag älskar att åka bil vill jag ha en rolig busbil att avreagera mig med. Tänkte härja runt på grusvägar och öde asfaltsvägar. Denna bil behöver inte vara överdrivet snabb, men gärna hållbar och tålig då mina mekanikkunskaper är lika med noll. Den kan vara rensad på inredning med en sportstol bara, eller bur, eller något rally/race/bus anpassat. Gärna en mindre bil som är lätt och billig att laga om den skulle gå sönder. Har kollat på Honda crx och opel kadett men jag vet fan inte vad som är bra.. Max pris på denna bil får vara 20.000kr! kanske någon tusenlapp till.. Bil nr 3. Denna bilen ska vara en pålitlig familjebil som hela familjen kan åka på semester i utan att behöva oroa sig över om den kommer hålla hela vägen hem. Kan vara kombi, sedan, helst inte cuope med tanke på bilbarnstol men inget är omöjligt. Bensin, etanol eller diesel spelar ingen roll så länge den inte är överdrivet törstig. Denna bil får inte vara en volvo. Max pris på denna bil får vara 40.000kr! En bonus fråga om du har lyckats läsa hela vägen ner hit. Ge mig din åsikt och vädering på denna bil. Det är min pärla nu och det är den jag tyvärr kommer behöva göra mig av med. http://www.garaget.org/?car=151747 All info där stämmer + Ny programvara av nordic ca 300hk, Stenskottslagade framskärmar på firma, nyfylld AC, Nya sommar sulor Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 max 200mil, 10800mil, fin service historik och 400mil sen senaste service, skattad och snart nybesiktad. felfri! Tack på förhud!



Svar på inlägget: Köpråd: busbil, pendlarbil och "vanlig bil"



Jag tänker som så att bil 3 kommer alltså brukas sällan av hela familjen eller enbart av dig till och från jobbet. Jag skulle värdera säkerheten högre än en 205, Clio i bilen mitt barn ska färdas dagligen i och därmed lagt den högre budgeten om 40000kr på den bilen. För dom pengarna finns det en mängd bra alternativ för din gumma att på ett säkert vis köra ert barn och sig själv. Förslagsvis: Avensis II, Mondeo II, SAAB 9-5 (finns förvisso äldre likvärdiga exemplar för snålbudgeten). Den bil du ska ha som "leksak" kan du även bruka till och från arbetet året runt vid rätt val av bil. Som då en Civic, CRX, Clio sport, Peugeot 206 GTI eller dylik "hot hatch". Då behöver ni bara två bilar och budgeten räcker till ett säkert transportmedel för din avkomma. Din 9-3 är värd ungefär lika mycket som alla andra jämngamla 9-3 som ligger ute på blocket med ungefärligt miltal anser jag.


Tack för snabbt svar! Hmm, jo du har en poäng i att tanten och avkomman ska åka säkert, men tanta kommer förmodligen inte åka längre sträcka med bebisen i just den bilen som ska fungera som pendlar bil. Skulle denna bil anses vara pendlar vänlig samt säker? http://www.blocket.se/ostergotland/Volk . 17&w=3 3 bilar kanske blir ett måste för busbilen kommer säkerligen gå sönder och vi måste ha 2 bilar att åka till jobben i. Men alla åsikter tackar jag för, ju mer input ju bättre val kommer jag göra:) Uppskattar en värdering av bilen i siffror, va inte rädd för att skjuta hål på mina förhoppningar, det tål jag!


Jag skulle titta på Toyota Carina E till frugan, med lilla motorn. Som familjebil skulle jag välja en sån jag har nu, Honda Accord 04-08. Lekbil, om den inte behöver vara vansinnigt snabb så kanske backa klockan 30-40 år. BMW 2002, nån Ford Coupe med V6, kanske rentav någon obskyr engelsman med dubbla SU. Eller så är man lite tråkig och tittar på 90tals GTI-träsk.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka