Köpråd på familjebil för 10-15k

Nu börjar det närma sig att sambon ska få sitt körkort och därmed behöver hon nåt att åka i då vi just nu bara har en bruksbil (min suburban). Tanken är en vanlig personbil, gärna kombi så det smidigt (nåja, inget blir smidigt när man är van vid en subba) går att ta med sig barnvagn osv. Vi har två barn på 3 och 4,5 år. Bensinmotor är att föredra pga skattekostnaden. Jag själv är lite insnöad på opel då det figurerat några såna (kadett e gsi 8v, kadett e gsi 16v, calibra turbo, corsa a, astra) inom släkten som varit pålitliga och ekonomiska att köra med, även utan att köra med ägg på gaspedalen... tre av dom finns fortfarande kvar inom familjen...Svar på inlägget: Köpråd på familjebil för 10-15kPassat kombi 1.8 utan turbo 1998 - 200? är ett säkert val. Rymlig, snål o prisvärd.


Rover 75. Absurt mycket bil för pengarna.


En Opel Omega kombi av dom sista årsmodellerna vore kanske passande då.


Seventyfive är ett bra förslag anser jag, likaså den tokrymliga Omegan. (vilket jag tror tydligt kan ha framgått i en annan tråd redan) Då Opel är på tapeten så kanske en ngt mindre sådan kan falla på läppen, Vectra är inte heller någon dum släde, rymlig och tyst jämfört med andra tyskar i mellansegmentet. Påminner även om doldisen Mondeo, bra bil med gott om utrymme, för europeiska vagnar. Mazda 626 brukar kunna hittas fina exemplar i den prisklassen, eller Galanter om det inte finns ett motstånd för riskokare. Jag skulle rent generellt även om 9-5 är en trevlig bil att köra undvika bilar i den här prisklassen med turbo eller översvallande starka motorer för att undvika så mycket eventuella problem som möjligt.


Bra tips här tycker jag. Vad gäller motorstyrka är det inte så viktigt, hellre att den går billigt men utan att vara tokslö. (första bilen jag köper sen 2008 som har en cylindervolym på under 6 liter ) Lite intressant att Mazda 626 kom på tal, har nämligen råkat komma i kontakt med en sån som jag ska kolla på imorgon. En -00 som gått 7000 mil, gått inom samma familj sen ny. Stått i garage nästan sen ny och försiktigt behandlad av äldre personer. Har blivit lovad den för 15k, men med lite tur kanske man kan pruta nån tusing till om man hittar lite skavanker... Vad tros om det? Nåt särskilt jag bör kolla på?


Låter väldigt bra faktiskt. Det är väl rost som är jobbigt på 15 år gamla bilar men säkert inget avskräckande. Med handen på hjärtat ska man ju vara ärlig mot sig själv om man tittar på så gamla och billiga bilar. Vinterhjul är ju bra och däckens kvalitet överlag. Det är ju 4000 direkt om man ska ha hyfsade sulor.


Kan ju göra lite uppföljning, bidde ingen mazada som väl var. Det kändes lite i överkant prismässigt. Fick istället tag i en Opel Astra G combi -98 för 8000 kr. Nybesiktigad och rätt mycket delar bytta, verkade även bra rostmässigt. Hade gått 28k mil men nyss bytt kamrem och den gick riktigt tyst o fint i motorn. Måste varit en snål jäkel som köpt den ny då den varken hade elhissar eller ac. Nåja, ett par saker mindre som kan krångla...Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka