Köpråd kombi.

Då det snart är dags för barnvagn så måste jag hitta oss en kombi. Har kollat runt en del men skulle gärna höra lite åsikter om bilarna jag sett. Hade tänkt mig en prisklass mellan 35000 - 50000:-. Bensin och framhjulsdriven. Manell eller automat. Billig i drift. Dessa bilar tycker jag verkar intressanta. -Opel Astra 1.6 kombi från 2004 och nyare. -Nissan Primera 1.8 och 2.0 från 2002 och nyare. -Skoda Octavia 1.6 -Toyota Corolla 1.6 från 2002 och nyare -VW Passat/golf, olika motorer samt årsmodeller Skriv gärna för- och nackdelar med dessa bilar, har jag missat någon bil som borde vara intressant eller borde jag välja bort någon av dessa helt?Svar på inlägget: Köpråd kombi.Tycker du glömt en ypperlig kandidat: Honda Accord 2003 och nyare. Betydligt mycket mer bil än någon av de ovan.


Ford Mondeo 00-07: 2.0 Bensin med kamkedja utan kedjeproblem och annat dyl med transmissionen Farthållare standard Finns oftast med el-uppvärmd framruta Väldigt få exemplar men kyla framstolar finns (El-uppvärmda standard.. ) Hel galvad kaross för bättre rostskydd Nackdelar: Tidiga modeller hade problem med rostiga dörrar Kärvande bromsvajrar kan leda till kärvade bromsok bak Insugs slammer, tidiga motorer (ca före 2003) har variabelt insug som kan börja glappa. Kollas enklast om du lägger i 4an i 30 och ger full gas, klickar det och slamrar så kolla på en annan bil eller dra av ~ 7 tusen i priset.


Saab 9-3 / 9-5?


audi a4 b6 är nått du bör kolla på har en octacia 1.6 som extra bil den är pålitlig men bullrig och inget man åker på nån långsemester i men den har funkat fint i nu 29500 mil!


Det finns i din prisklass om du inte behöver ha dragkrok eller prompt en kombi, Toyota Prius, det finns fler förutom mig på detta forum som trivs oförskämt bra med sina. En medlem kör runt på ett gäng medelstora barn och sambo i sin, en annan har barnvagn i sitt bagage och dessa tu är riktigt nöjda med sina bilval. Kamkedja. Stryktåliga. Låga servicekostnader även hos märkets egna verkstäder. Tyst. Rymlig. Säker med kuddar överallt samt en hel del andra elektroniska system för att hålla bilen på vägen åt rätt håll. Bra andrahandsvärde. Som bonus ingår en riktigt låg bränsleförbrukning och totalkostnad. http://www.blocket.se/stockholm/Toyota_ . 12&w=3 Då vi kliver upp lite i storlek som med den ypperliga föreslagna Accorden och Mondeon vill jag slå ett slag för Avensis II som finns i din prisklass. Enligt mig med den erfarenhet jag har av dom som taxibilar ett klockrent kombiköp för att på ett bra och säkert vis transportera familjen och barnvagnen med. http://www.blocket.se/helsingborg/Toyot . 12&w=3


Dragkrok behövs inte så jag redan har en bra dragbil som 2:a bil, däremot hittade jag ingen bra bild på hur stort bagageutrymme Toyota Prius har men den känns nog så liten. Känns den inte väldigt trött med endast 78hk? Avensis II verkar vara en riktigt fin bil som jag skulle kunna tänka mig. Audi A4 är ju riktigt fina men tyvärr blir nog ägandekostnaden lite högre, samma gäller nog för Honda Accord. När det gäller Saab är jag både lite för och emot, tycker det är sköna bilar med trevlig inredning men man har hört om flera dyra reparationer som folk har fått göra på dom. Känns som 9-3 är lite bättre än 9-5 men kan ha fel där. Vill gärna veta mer om dom. Ford Mondeo verkar ju vara riktigt intressant också, Stor bil med helt okej bränsleförbrukning och Normala ägandekostnader. Finns ju till bra priser också. Skoda Octavia kan jag nog ta bort från min lista då, eftersom jag vill ha en bil som går att köra längre sträckor om det behövs. Egentligen känns kanske Opel Astra mest intressant av dom jag har med på listan med låga ägandekostnader och bra bränsleförbrukning men med otroligt tråkig inredning. Nissan Primera har högre ägandekostnader än Mondeon även fast jag väljer den mindre motorn.


Eftersom du inte vill ha någon dragkrok men vill ha en bil med låga ägandekostnader så är väl Prius det bästa valet? Miljöbil, superlåg förbrukning, otroligt pålitlig samt 0-100 på ca 10 sek så den är inte långsam i jämförelse med normalbilen heller. Ser ingen anledning att ta Avensis över Prius då jag inte tror den lastar mer? Mondeon är väldigt mycket för pengarna, har själv en 2001:a som gått 28.5k mil och precis som katten Malheus säger så är det inga problem med varken kamkedjor eller växellådor, kanske något för Vw att ta efter...?


Varför skulle det kosta mycket att äga en Accord? Med 2.0 motorn drar den lite, skulle tro under 0.75-0.8 jämt, den har extremt stor skuff och är mer pålitlig än det mesta. Jag har haft en 2.4 i 7-8 år, kört mer än 10.000 mil och jag har inte lagt ner många kronor på den. Byt olja och kör.


Skulle gärna prova en prius men känner mig skeptisk till hur allt fungerar på vintern med laddning av batteriet etc då jag bor i den kallare delen av landet. Behöver även få in barnvagn + en del annat ibland, har ej sett i bagageutrymme på en prius än. Mycket dyrare blir det ju inte men kollade lite snabbt o jämförde accorden med bland annat Mondeo och de skulle skilja lite i skatt o försäkring men däremot känns det som att accorden är en bil som krånglar väldigt så på det sättet kan man nog tjäna in det som är dyrare på skatt/försäkring. Mondeon får man väldigt mycket bil för pengarna men det är svårt att veta vad som är bästa affären.


Det är jag som lastar in 3 ungar (8-10-13 år) och sambo i min Prius. Det var Evildans "fel" att jag köpte en förra året... Har inte ångrat det en sekund!


Jag är inne på min andra Prius nu, skitnöjd här också. Då det även körs färdtjänst förutom taxi med Prius brukas bagageutrymmet för både rullstolar och matkassar samtidigt. Att en Accord skulle krångla är enligt mig totalt felaktigt, det är väldigt driftsäkra och körglada bilar. Kika även på Avensis, lika driftsäkra som Honda med likvärdiga ägandekostnader något rymligare än Prius och något mindre bagage än Accordens stora lastutrymme.


Inte för att få forumet att verka som en Prius rekryterar sida men.. Batteriet på Prius laddas med bensinen du tankar från macken. Så det är ingenting du behöver ladda eller oroa dig att räckvidden är kort. Det fina med hybriddrivlinan är att du kan använda förbränningsmotorn där den är som mest effektiv och inte i hela registret som man gör i "vanliga" bilar. Jag kör själv (Mondeo) inte en Prius men ur en teknisk synvinkel är den överlägsen det vanliga sättet att montera motorn direkt mot en växellåda DSG med tusen växlar eller ej. Den slår inte helelektrisk typ Model S men är ett steg närmre.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka