Köpråd: Audi S4/RS4 eller Porsche 911?

Nästa år har jag tänkt mig att skaffa en rolig bil som jag verkligen vill ha. Då jag alltid gillat Audi så är det vad jag mer eller mindre bestämt mig för. Självklart är jag mest inne på en RS4 men frågan är om det är värt det? Underhåll är ju som bekant inte billigt. Jag kommer köpa begagnat. En okej RS4 Sedan ligger runt 250k, sen tillkommer ju försäkring och skatt vilket inte är några problem så. Men det jag funderar över är service. Har försökt leta information utan att hitta någon riktigt svar på vad det egentligen kostar att serva en RS4 2006-2007? Hur stor skillnad är det egentligen prismässigt att äga en S4a och en RS4a? Min andra tanke är att ta samma budget (ca. 250k) och köpa någon vinterbil för max 50k och sedan köpa en sommarbil (Porsche 911) för runt 200k. En 2000-2002 ligger runt 200k begagnad. Frågan är igen, vad kostar det egentligen att serva en sådan (givetvis på aukt. verkstad). Vilket av alternativen känns mest rimliga? Vilka vanliga "fel" osv finns det på dessa bilar som kostar att laga som man ska kolla innan köp osv? Jag är 30år utan barn och kommer nästa år efter utbildning ha ut ca. 22k efter skatt/mån. Känner väl att en 3500kr/mån är vad jag känner är max att lägga på bil...försäkring och lån. Kommer dock gå in med 20-30% kontantinsats på 250k. Alla råd och tips uppskattas.Svar på inlägget: Köpråd: Audi S4/RS4 eller Porsche 911?Hm bästa alternativet måste väl vara en porsche 911 carrera 4s och köra som brukis


för mig är det två helt olika kategorier av bilar, så i ditt fall hade jag funderat över hur du tänkt bruka bilen. Kostnade för service är ju en viktig faktor, men jag tycker bruksområdet är minst lika intressant. Jag hade som exempel en trimmad volvo s40 t5 awd. En slags rolig bruksbil. Mest bruksbil. Sedan köpte jag en bmw z3m samt en billig bruksbil. Min bmw z3m roadster är mer specifikt sommar och glidarbil. Det är en bil man putsar upp och glider någon mil på fina vägar. En njutning som volvon inte bjöd på på samma sätt. För vad du än tror, så kan jag lova att man tröttnar på att glida runt i en sedan.


RS4an hade ju blivit året runt bil. Porsche 911 hade ju blivit under dom månader det är sommardäck på. Bruksbil under vinter t ex en Volvo XC70 2.5T eller Saab 9-3 TTID eller liknande tänker jag.


Porsche...


S4 b8 är ngt ja starkt rekommenderar då den är jävligt lätt att skruva upp effekte n på och du kan utan som några helst problem få den o rasta en rs4 b7. Är inte för dyr vardags bil och service ligger på ungefär samma pris som en a4Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka