Köpråd: Komfort men ändå rolig?

Hej, är på jakt efter en ny bil, men det har visat sig svårare än tänkt. Det är nämligen så att jag förutom att bilen ska vara bekväm att köra/sitta i så ska den vara rätt rolig att köra. Idag har jag en Saab 9-3 Aero, och samtidigt som den är väldigt rolig att köra är komforten i den under all kritik. Så, några idéer? Pris helst under 150 000kr MVHSvar på inlägget: Köpråd: Komfort men ändå rolig?För 150.000 får du ju alla bilar i världen. Har du inga mer kriterier? Personligen skulle jag snegla på en Rover P5B Coupe.


Jag är ju partisk, men en bmw 3-serie kanske? Inte allt för liten, bakhjulsdrift, går att hitta välutrustade för dina pengar. Du borde kunna hitta en trevlig 325 eller 330 från 05-08.. Det är väl inget under av komfort om man har m-sport chassi, men min nuvarande är den mest välbalanserade och körglada "vanliga" bil jag kört. Grymt kul att stå på lite på en kurvig landsväg trots att jag har kombi.. Vintern behöver jag knappast nämna Hittar man en utan m-sport chassi så får man såklart lite mer komfort, då min är lite väl fast för dåliga svenska vägar.


Varit inne lite på en 325 och 330, men hade hellre haft en 335:a men de är tyvärr lite för dyra. Funderat lite på en C70 T5, men inte kört en så vet inte hur komforten är. Hade en S80 -07 innan, men antar att C70:n är lite sämre.


Jag har haft Saab 9-3 aero, 9-5 aero, volvo 740, 850. BMW 335d (sjuk bil!!) o nu har jag en bmw 523 Varför inte snegla på en BMW 530 E60 med full M-paket? med sina 258 häst lär den röra på sig och komforten är som känt i tyska bilar, inget o undanta! Hittar du en 535 är det bara bra det, dock stiger ju kostnaderna


Volvon erbjuder säkert mer komfort, och cab är kul.. Men du kommer inte alls uppleva samma körglädje och väghållning I volvon. Jag är själv sugen på en 335 coupé nu, men som du säger så kostar de en del och jag har ju inte bara en bil heller.. Som "trippelturbo" säger så är en 5-serie inte helt fel heller, du får ju lite mer komfort då också, men personligen tycker jag att de känns lite väl stora och klumpiga.


Ford Mondeo 2.5T ? Inte så rolig men motoreffekten kan nog kompensera lite. Bekväm dock! Som en Volvo V70 IIa fast med billigare pris och färre elfel. http://www.blocket.se/jonkoping/Ford_T_ . 16&w=3 http://www.blocket.se/kalmar/Ford_Monde . 16&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Ford_Mon . 16&w=3 Annars finns Focus ST, dock saknar de farthållare.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka