Köpråd, bmw 525d eller 530d

Hej! Jag ska köpa en begagnad BMW 525d eller 530d kombi men har lite funderingar som ni kanske kan svara på. Jag ska använda den för att dra hästsläp + häst i och undrar då vilken av de som är bäst till de? Är automat eller manuell bäst? Vilken drar mest bränsle med och utan släp? När jag inte kör med släpet kommer den att användas som vanlig personbil och vill därför inte ha en som drar allt för mycket i bränsle. Sen förstår jag inte vad som menas med E60 och E61? Läste någonstans att det är bättre att ha en E60? Mvh EmmaSvar på inlägget: Köpråd, bmw 525d eller 530de60 är sedan och e61 är touring (kombi) som du eftersöker. Jag råder dig om du nu promt måste ha en BMW att undvika automatväxlad sådan, den manuella håller bättre. Förbrukningen är snarlik oavsett motoralternativ. De nyare 525d har samma 3liters motor som i 530d. Mercedes E-klasse är annars en bra dragbil även med automatväxellåda.


hmm vad menar du med problem med automatlådan ? ända modellen som haft problem med autmatlådan är års 04 första modellen av e60 och då bensin automaterna vad jag vet när 05orna och framåt har ej dessa problem och är "skottsäkra"


Vet ni ungefär vad de dricker i genomsnitt utan släp? Jag har inte kollat så mycket på mercedes men BMW 525 eller 530 är den enda jag kan hitta som får dra 2000 kg på kroken, utan att vara en jättestor SUV eller liknande.


kolla upp audi a6. har för mig de får dra en hel del.. med riktig 4hjulsdrift kan det inte bli bättre


De audi a6 jag har kollat på kostar mycket i skatt, dricker mer och får dra mindre än bmw. de får dra runt 1900. har kollat upp huuuur många bilar som helst och har kommit fram till att bmw passar mig bäst. vill ha en hyfsat bränslesnål men som ändå får dra gärna 2000 och som inte kostar allt för mycket i skatt min pappa ska byta tjänstebil i början på nästa år till en subaru som jag mer än gärna får låna de få gångerna fyrhjulsdrift behövs


En bekant till mig har i många år sålt BMW och det är återkommande automatlådeproblem på e60/61 både med diesel och bensinmotorer, speciellt för husvagnsägare. Förmodligen är dragvikten för hög i kombination med kylförmågan. Transmissionsfluidbyten (vägrar kalla den vätska för olja) är väl även det en påverkande faktor.


han måste fått in många misshandlade och dåligt skötta exemplar då kanske tom 04 prefacelift finns en andledning till att folk nästan kastar dom på dig till frågan vad dom drar vet jag att en 530da 2008 drar ca 0.60 landsväg 0.7 blandat dom e inte jätte snåla


Jag har aldrig hört talas om och ser inga belägg för att det skulle vara problem att dra tungt med den aktuella modellen, jag har ett antal bekanta som drar och kör BMW men även två 535d E61 i familjen och vi brukar dra en del. Ingen av bilarna har visat några tecken på slitage. Tyngst drar en av bilarna med bi-turbo ovan och ägaren har ingen respekt för reglerna kring totalvikten utan drar regelbundet en boggie med två hästar som väger ca 2200-2250kg totalt, vilket de har de gjort sedan de köpte bilen 2006. Jag körde den senast i våras någon gång och automatlådan fungerar utan anmärkningar. Mig veterligen finns det däremot några undantag, tidiga årsmodeller med V8 eller årsmodell 2005 av 535d hade problem med sin momentomvandlare så just de bör man kanske undvika. Sedan menar BMW att ett oljebyte i lådan inte behövs men runt 20.000mil är det lämpligt, senare om man i huvudsak pendlar med bilen och tidigare om man t.ex drar tungt. Jag tror att huvudorsaken till problem med kombinationen BMW diesel och automat beror på att bilen varit trimmad, ofta av tidigare ägare som sedan återställt bilen i originalskick och sålt vidare den utan att informera nästa ägare. Och det finns många åsikter om trim men när det gäller en BMW enligt ovan är det bara och konstatera att automatlådan är inte byggd för att tåla mer kraft än vad motorn ger original men en trimmad bil kan leverera 100-150Nm extra utan problem. Det är inte riktigt bra och problemen kan bli att den slirar, växlar ryckigt eller sent och har det blivit riktigt slitet kan man tydligt se hur varvräknarens nål pendlar upp och ner även i konstant fart på en helt plan väg med jämt gaspådrag; momentomvandlaren har helt enkelt svårt att låsa växeln utan går i och ur efter vartannat. Angående E60 och E61 så menar många att sedan (E60) är ett bättre val eftersom det finns färre svaga punkter på dem, kombi har bland annat nivåreglering bak och lite annat som kan ställa till det. Men de fel som kan uppstå är kända, relativt enkla att kontrollera och om man vänder sig till rätt ställe behöver det inte bli dyrt att åtgärda. Jag hade föredragit en kombi eftersom den är mycket mer praktisk. Jag tycker att du är rätt ute så leta efter en 525d E61 från 2007 och framåt (Uppdaterad med 197hk) så hamnar du i en bil som förmodligen blir lagom, mer motor är inte fel om du hittar en fin 30d men 25d räcker gott och vill du trots allt ha fyrhjulsdrift finns det under namnen xd (t.ex 525xd) eller xDrive. Om du kör mycket är tillvalet komfortstolar ett stort plus för man sitter så fruktansvärt mycket bättre i dem än i standard eller sportvarianten. Vill du ha lite att läsa tar följande guide upp alla mer eller mindre sannolika fel du kan råka ut för:http://www.autopower.se/Guider/Begagnatguiden/E60/ Lycka till med köpet!


Om jag vill ha en jättebränslesnål bil får jag köpa en mindre bil men de får inte dra lika mycket. Tycker att runt 0,6 är mer än godkänt för en så pass stor bil. Jag letar efter årsmodell 07 och nyare. Tror det kommer att bli en 525d, de kostar väll lite mindre i skatt än 530d? Om det blir automat eller inte beror på vad bilen har som faller mig i smak och pris. Nivåreglering är ju toppen att ha när man kör tungt!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka