Köpråd: Kul bil att köra till vardags

Sitter å letar en rolig bil att pendla med för under 100 000. Kikat mycket på nyare fiesta som börjar komma ner i pris men hur är rolighetsfaktorn på en sån bil? Även nyare audi a4 går att hitta billigt nu. Någon som har en sån som kan berätta lite om den? Nåt annat förslag på rolig pendlarbil?



Svar på inlägget: Köpråd: Kul bil att köra till vardags



Hitta en BMW 1-serie diesel med M-chassie... roligare bil att pendla billigt med för under 100k är nog svårt att hitta...


Alfa 147 GTA


En bil med PD130 i. Fabia RS, Audi A3, Golf gti tdi har den motorn bla.


hur rolig och hur billig ska den vara? finns ju Fiesta ST 150 nog faan är den rolig nog sen tycker jag att om man kan,, så ska man ha en lekbil, å en bruksbil,, men valet är ju självklart individuellt som tidigare nämde olika Bmw men beror ju på vad den får dra i soppa? osv


En 1-serie går ju typ inte få över 0,5 om man inte är korkad när man pendlar ändå (bortsett från kanske 130-135?)


Suttit och kikat på audi a3 och a4. Vet inte om jag är mogen nog att köpa en bmw... Hittade ingen på blocket nu iaf.


Glöm inte mini Cooper


Kan ju tillägga att en Fabia RS med programvara i är bland det roligaste jag kört. 190hk o 450nm på 1280kg rör på sig duktigt. 0-100 på strax under 7s. 50-180 är iofs där effekten gör sig mest rätt. Sen att den dricker under 0.5 landsväg e ju inte helt fel.


http://www.blocket.se/stockholm/Mini_co . =2&w=3 Nå sånt då. Synd på den taskiga placeringen av mätaren mitt i bilen.






Yes, är själv inne på en sådan som vinterbil. Står sig också rätt bra i värde


Dom är ju ganska udda. Iaf här i Norrland. Såg en riktigt snygg för nån dag sen i Brönnöysund. Sportstolar, schyssta stripes och en hastighetsmätare som sitter brevid varvräknaren så kan den bli cool. Gissar på en bmw dieselmotor? Kanske tokigast kan svara på?


Njaå, vet inte hur de är med dieseln, men tveksamt. Nått år sedan (2011 tror jag?) så började dom göra bensinarn i sammarbete med hemska fransmän (citoträng o peggy) iallafall.. Är inte direkt en expert på minis


Är/var dom inte Bmw ägda tänkte jag. :S


??? Är det inte programvara i alla bilar nu för tiden eller har jag missat nåt? /Benny


Dom är BMW ägda. Bensinarna är BMW som står bakom men de går under egen märket mini men hur det är med disel vågar jag inte svara på men tror det är BMW där med.


E du seriös nu??? Du borde väl fatta att det menas att den är optimerad med ny programvara.


Eller så kan folk skriva ordentligt så man slipper gissa...


Chippad är det nog du menar. Programvara har alla nyare bilar så Vettemannen har rätt!


Chippad är väl ändå en bil när man öppnat styrenheten o bytt chip?? En Fabia RS trimmar man genom obd geneom att skjuta in en modifierad programvara.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka